Tema je zaključana

Re: Ideje i savjeti za ukrašavanje slastica

30 ožu 2013, 22:04

da, nisam htjela da ide žele s voćem pa butter. pa sam spekla istu koru koja ide samo u drugom kalupu ali se doslovno raspala na torti :ajme

30 ožu 2013, 22:12

neve majstorice, torte su ti mrak :zivili svaka čast!!!!

31 ožu 2013, 23:12

i još jednA moja...... slika slika slika

01 tra 2013, 09:45

kiki i l, divna je, divna!
svaka cast!
ta zelena boja kojom je prekrivena torta mi je mrak!
koje boje koristis?

01 tra 2013, 09:48

i koja torta?

01 tra 2013, 10:33

tortu smo jučer pojeli, dio sam zamrznula
skužila sam što bi moglo bit bolje- punila sam višnje jagode -nije nešto, radila sam višenj šumsko voće i bilo je bolje. kora je gornja ušla u žele i sloj voća je bio premali tako da ću gornju koru stavit kad bude stisnuta torta. mislila sam sad da je bolje da je sve vruće i tekuće da se sljubi bolje.
čoko torta je bila bolja ali je bilo premalo kreme.

01 tra 2013, 12:58

TinchiS je napisao/la:ja uopće ne koristim buttercream nego torte ispod ticina premazujem jaaaako čvrsto istučenim ( skoro pa pretučenim ) BILJNIM slatkim vrhnjem.

ja imam doma Meggle Creme Patisserie,sweetened, whipping base with vegetable fat tj piše Nadomjestak za vrhnje za šlag na bazi biljnih masti (25%) s šećerom
jel može to? tj jel to to

01 tra 2013, 16:08

koristim boje AMERICOLOR.......donja torta je sa elektrik zelenom...koju nisam namjerno skroz uvaljala tako da se vide na mjestima tamnjiji šareni djelovi...a gornja boja je lisno zelena ili leaf green....

01 tra 2013, 16:13

torta donja je for her......savršena.... koju svi obožavaju...sa coolinarke...i gornja je Schwarzwälder Kirschtorte sa coolinarke... :)

01 tra 2013, 16:26

kiki i lara je napisao/la:Schwarzwälder Kirschtorte sa coolinarke.
a ovu ja obozavam! :)

01 tra 2013, 17:21

vidjela sam da imaju dvije slične jednaje sa jednom čokoladnom kremom...a druga je sa samo bijelom kremom,,,,,super sočnim biskvitom...to je ta :)

01 tra 2013, 17:22

kiki i lara je napisao/la:a druga je sa samo bijelom kremom,,,,,super sočnim biskvitom...to je ta :)
:dada

02 tra 2013, 10:55

razmišljam o onim gotovim slikama što se stave na tortu, ima u šparu kupiti, na kakvu podlogu to ide?

02 tra 2013, 12:33

na slag.

02 tra 2013, 15:01

zvrka je napisao/la:razmišljam o onim gotovim slikama što se stave na tortu, ima u šparu kupiti, na kakvu podlogu to ide?

Ja stavljala na šlag. Imaš i preko neta za naručiti, samo im pošalješ sliku koju želiš, stigne kroz par dana ;)

02 tra 2013, 15:52

o.k, hvala. trenutno mi se šlag ne uklapa u planove za rođendan, ipak ne odustajem od crtanja čokoladom ali dobro je znati....
Kombinirat ću čokoladu i marcipan koji namjeravam ovih dana probno napraviti, izgleda jednostavno, baš me zanima....

02 tra 2013, 16:52

neve torte su po meni vizualno ispale sasvim solidne. I baš mmmmmi se sviđaju.

kiki standardno lijepo.

I meni je ta lisno zelena bila super.

zvrka imaš za uzet u Alo slastičarnici kakvu god želiš i veličinu i likove. Možeš čak donijeti neku svoju sliku koji baš hoćeš i onda ti oni tamo skeniraju na rižin papir.
A podlogu možeš prekriti bilo čim s čim ti inače torta treba završiti pa preko toga fiksiraš sliku. NE mora bit nužno šlag ako ti ne paše.

02 tra 2013, 17:06

ja sam nekako mislila da bi se najbolje zalijepila na slag :plavusa , odnosno ja sam samo na slag lijepila te gotove slike.
na sto bi se jos mogla zalijepiti, liv?
na buttercream?

02 tra 2013, 17:22

Može preko buttera i čokolade.
Samo čokolada je tamna pa ako je slika svijetla onda to ne ispadne baš naj naj. A i brzo se stisne pa treba sliku priljepit na vrijeme. Treba mislit i na to da rižin papir upije vlažnost podloge što nije za zanemarit jer neće ostat onako papirast kad sve to dođe na svoje.
Rekla bi najbolje, da sve ovisi o veličini slike. Ako ide mala slika na veliku tortu onda treba mislit i na ostatak površine koju treba prekriti. Sa šlagom se najlakše manipulira.
Ako slika prekriva cijelu površinu onda se da iskombinirat i s nečim drugim osim šlagom.
Meni je nekako šlag isto najprivlačniji pa onda sve ovo drugo.

Ajme jesam zapetljala. :nesvist
Htjela sam reći da je sa šlagom najlakše, s ovim drugim podlogama se mora dobro iskalkulirati da se ne fali.
I jedino nisam probala staviti direktno na biskvit bez ičega.

02 tra 2013, 18:10

thnx, liv!
i meni je čokolada pala na pamet ali baš zbog boje (ako je tamna u pitanju) ne znam ni kako bi to izgledalo. :/

02 tra 2013, 18:11

Ima i bijela za kuhanje, samo je ja nisam nikad koristila pa ne znam kako se ponaša. :mrgreen

03 tra 2013, 14:21

Mala Bornica je napisao/la:Cime se postize sjaj ticina?

Ponavlja pitanje, da li je moguce dobiti sjajan ticino? Sutra je dan d, ticino je danas napravljen...

03 tra 2013, 14:38

ako zelis da je samo sjajan premazes ga lagano sa kistom umocenim u vodu.......a ima kupiti i sjaj kao i sljokice

03 tra 2013, 15:58

mala bornica, kist i voda, sasvim dovoljno. sve će se lijepo sjajiti!

03 tra 2013, 17:01

Super, hvala :kiss . Nemam vremena za narucivanje..

04 tra 2013, 21:14

Njusim problem sa mojom tortom. Napravila sam beze kore u boji, super su ispale, i krema isto, i super sada torta izgleda prekrivena bijelim biljnim slagom. Ali secer od kora mi je procurio... To mi moze sve pokvariti. Ako re razlije po kremi bit ce bas ruzno, a i ticino ne znam kako ce reagirati ako nastavi curiti (sto hoce).
Mislim da necu veceras ticino staviti nego sutra...

04 tra 2013, 21:27

koji si biljni šlag uzela? ja sam mislila to umjesto buttera

04 tra 2013, 21:31

Dolcelu. Valjda je ok.

04 tra 2013, 21:39

držim fige za ticino, mislim da će se stisnut i bit ok :hug

04 tra 2013, 21:45

Hvala. Ako mo ticino ne bude po volji maknut cu ga i staviti slag. Ali ako se razlila boja iznutra, pa ako klinci ne budu htjeli jesti, bit cu... ne znam ni ja sta cu biti. Tuzna u najmanju ruku.
Tema je zaključana