Odgovori

Re: Blagdanski kolačići, torte i ostale delicije - 2010.

30 pro 2010, 13:28

a moje bajadere nisu ni tvrde ni na oblatnama, uf,morat cu izgleda potrazit taj recept tu negdje :ajme cak su dvobojne, dolje svijetlija smjesa, gornja tamnija (ide kakao) i visoke su prilicno jer sam ih stavila u manju posudu :whew sto uopce nije vazno, jako su ukusne, jako....

edit: evo, nasla sam recept, to je od mazilice (tj. njene mame ;) ) i da, i ja sam radila pola smjese :dada

MAMINA BAJADERA, NAJBOLJA NA SVIJETU
recept je za čitavu mjeru, ja ardim pola, bude jedan manji protvan pun, a kako se reže na štangice, ispadne sasvim dovočljno.

1 dl vode
1 maslac ili margarin
30 dkg šećera

sve prokuhati, pa kad se prohladi dodati 50 dkg keksa i 30 dkg oraha i izmješati.

u protvan utisnuti pola smjese, a u drugu polovicu dodati kakao i staviti preko svjetlog.
preliti glazurom.

30 pro 2010, 14:38

tamy, one ni ne trebaju biti jako tvrde, nemaju od čega.
ali nije ni gnjecava, meni je ispala baš taman, topi se u ustima.

ako je smjesa premekana, dodaj u nju malo više keksa, ili oraha, svejedno.

eh, da. ja sam stavila možda 10 dkg margarina, dovoljno je u pola smjese.

30 pro 2010, 15:03

tamy, one ni ne trebaju biti jako tvrde, nemaju od čega.
ali nije ni gnjecava, meni je ispala baš taman, topi se u ustima.

mozda sam nerazumljivo napisala, ali i moje su upravo takve kakve trebaju biti, savrsene :mrgreen ja sam se to na Rimin post "obrecnula" jer je ona napisala da su njezine niske i tvrde ko kamen. ja sam napisala da moje nisu takve, ali nisu ni na oblatnama, pa sam potrazila tvoj recept. ona je ocito radila po nekom drugom receptu ;)
ove su tvoje ispale za pozelit, moja se K davi u njima, odnosno davila bi se da joj nemajka dozvoli :baba

30 pro 2010, 15:46

Meni su Kraševe ipak bolje :mrgreen :lol

30 pro 2010, 16:47

eh, sad...

05 sij 2011, 21:53

Arkana10 je napisao/la:medenjaci by Solea, prvi su mi na spisak ;)

napravila sam ih, Bozic je u petak, a ostali mi jos samo par. pohvale od svima. samo nisu mi ispali kao na fotke, ja sam ih ostavljala kao kuglice i samo su narasli u visini. planiram ove od Potice za sutra.

07 sij 2011, 10:49

ako si radila one mrak dobre od solee, onda nešto u postupku nije bilo ok. ja sam ih isto ostavila kao kuglice i sasvim su se fino razvukli i ispali super.

07 sij 2011, 22:58

Lena je napisao/la:ako si radila one mrak dobre od solee, onda nešto u postupku nije bilo ok. ja sam ih isto ostavila kao kuglice i sasvim su se fino razvukli i ispali super.

stavila sam sve po receptu, odlicne su na ukus, mozda je do meda, jer je bio neki jaki, domaci.
evo fotke slika

08 sij 2011, 12:51

Meni izgledaju savrseno. :D

08 sij 2011, 19:08

Arkana, odlično izgledaju, takvi su i moji bili :5

08 sij 2011, 22:05

i odlicnog su ukusa, ali ne izgledaju kao Soleini ;)
Odgovori