Tema je zaključana

Re: Ideje i savjeti za ukrašavanje slastica

07 tra 2013, 23:42

kiki i lara je napisao/la:tinchis...tako je jednostavna a tako savršena :)

Hvala :kiss

08 tra 2013, 14:29

Ajme TinchiS prekrasna je, predivna :le

Ja sam se namjerila mlađoj za rođendan napraviti nešto u ovom stilu.
slika
Zanima me jel se ove točkice koje se vide po torti mogu napraviti s onim bojama u gelu, hoće se rastopiti, curiti il nešto tako? Čime bi drugo tako male točkice mogla praviti?

08 tra 2013, 14:41

Imaš jestive flomastere.

08 tra 2013, 14:52

Flomasteri su mi preskupi, njih sam prežalila već. Boje u gelu mi se trenutno čine kao najjednostavnije rješenje, naravno ako je moguće.

08 tra 2013, 15:00

E onda bi morala imat nešto u što bi ih stavila za ovo pisanje jer boje stižu u malim bočicama s otvorom promjera pola centimetra, a to je prevelik otvor za ove točkice i crtice.
Možda se poslužiti onom bočicom kao za kapi za oči što ih ima uzet refužo u ljekarnama. Ili najmanjom špricom.

08 tra 2013, 15:18

A cackalicu u boju umociti pa tockati? Ne znam kakve su te boje u gelu, da li su dovoljno guste za tako nesto.

08 tra 2013, 15:54

A vrijedi li ovo išta?
slika

08 tra 2013, 16:21

Nisam koristila pa ne znam al i skreno nisam ovo nigdje ni vidjela kod nas.

08 tra 2013, 18:25

ja jesam u kauflanda.....ovo je baš boja na slici ali ima kupiti set od 4 boje...kao za ukrašavanje keksića.....kao kupovni buttercream,,,,u istim tubama...koji se stvrdne .......mislim

08 tra 2013, 19:32

ja sam s ovim ukrašavala muffine
to je kao butter, samo jako tanko. nemam pojma kako bi bilo time crtati postranice jer kad se stisne tuba to pada, nabolje bi bilo crtati kao na papir pa onda to zalijepiti nekako.
ne znam jesam jasna :ajme

08 tra 2013, 21:07

Neće to biti neke velike količine, čisto točkice za ukrašavanje a uvijek mogu se pripomoći i kistom ili čačkalicom kao što spomenu Mala Bornica. Probat ću prije pa viditi, valjda će biti ok.

09 tra 2013, 08:08

Ajde pa češ nam pričat, i mene isto zanima ako valja pa da ne naručujem okolo.

09 tra 2013, 08:27

erina, ja mislim da ti to neće uspjet s tim bojama - one su meni dosta tekuće i mislim da će se prvo topit, a drugo curit, što svakako znači da će izgledat dosta neuredno ... hoću reći, mislim da nećeš njima moći tako precizno pravit točkice i da sve budu jednake ... barem se meni tako čini. ja sam njima na zadnjoj torti pisala broj 4 na zvijezdi i razlilo se :dunno a torta za predložak ti je genijalna, predobra mi je!

09 tra 2013, 11:11

Latice hvala ti, toga sam se baš i pribojavala :/

09 tra 2013, 11:38

A da s gel bojama i kistom crtas

09 tra 2013, 12:01

Kistom je tesko raditi uredne tockice :).

09 tra 2013, 12:15

najjednostavnije ......raditi ih sa fondanom.....probati napraviti tako jako male.....jednostavno i nema dodatnih troškova

09 tra 2013, 12:27

Koliki je rok trajanja tim flomastetima?

09 tra 2013, 12:36

Evo nisam imala mira, našla sam neke stare gel boje, isteka im rok al savršene za eksperimentiranje ;)
Na glatkom papiru sam uspjela ful tankim kistom napraviti točkice razl veličina i ne razlijevaju se, izgledaju savršeno, čekam da se osuše pa da vidim hoće li ostati izbočene, to bi bilo idealno a ako i ne bar ćemo imati točkice :yess

09 tra 2013, 12:38

E da, palo mi na pamet i dodati u njih malo šećera u prahu za zagusti, nije ni to loše ispalo, malo mi posvjetlila boja i malo teže manevrirati al i to je eto izvedivo :mrgreen

09 tra 2013, 12:41

možda uzet samo jedan flomaster i onda tortu radi u dvije boje i crtati samo sve istom bojom flomastera

mislim da nije frka crtati dolje, na papiru ali trebaju ostat postojane i uspravno. ili bi se crtalo na papir pa prebacivalo točkicu po točkicu ili bi se crtalo direkt na torti
ako me kužiš što mislim

09 tra 2013, 12:50

nevenera je napisao/la: ili bi se crtalo na papir pa prebacivalo točkicu po točkicu

Toliko luda za točkicama nisam :hahaha
Mislila sam na to, papir sam uspravila ;)

09 tra 2013, 12:52

onda nema frke
bit će to dobro

10 tra 2013, 08:56

uf, dobila sam zadatak napraviti tortu za pričest. znam koju ću tortu i s tim nema dileme, ali me muči ukrašavanje.
dosad sam uvijek radila samo sa šlagom, nemam iskustva s ticinom. pričest je u nedjelju, pa nemam vremena za eksperimentiranje.

može neka ideja, kako je ukrasiti? koji motiv, a da nisu križevi, hostije, biblija jer to mi je :/ , a uglavnom to nalazim po netu.

10 tra 2013, 09:09

Ja ovdje samo gledam torte i mislim si kad cu ja dogurat do tog stupnja. Mislim na ticina u ukrasavanje.
Jednom sam ga radila i nije bas uspio kao na vasim slikama :)

Mozda malo offtopic, al vidim da su tu sve profesionalke za izradu torti pa cete sigurno znati i odgovor na moje pitanje :)

Dakle, moram u petak navecer ispeci 2 ledena vjetar ( 1 vocni za doma i cokoladni za igraonicu) pa bi ja beze kore napravila dan-dva ranije. Da li se to moze i kako da ih skladistim? Jel bi to izdrzalo na balkonu u velikoj plasticnoj vrecici ili bi postale porozne i pukle?

Ako netko ima iskustva, pomagajte pliz ...

10 tra 2013, 12:03

masha ...to što ti navodiš...križevi ,hostija,biblija....pa dalje krunica ,golubice.....to i jesu simboli za pričest..... ili jednostavno napravi neke ružice i napiši sretna prva pričest...tako nekako.....

MaminMacak.... kažeš da smo svi profesionalci....ne varaš se...... sve smo mi amateri baš kao i ti i druge....samo neke od nas su više nadarene a neke manje...... tu je razlika.... :)))

10 tra 2013, 12:07

žene drage, radi li itko od vas obične torte za rođendan, vulgaris torte :lol , ili su to obavezno ticino-majstorije ? Ja sad već komplekse imam kad vidim što sve radite :shock . Iako mi kolači i torte idu dobro još nisam probala ništa slično ovome što vidim a i sada sinu za prvi rođendan namjeravam napraviti tortu na medu, dakle u igri su samo biskvit, krema, marcipan i čokolada....radi li još itko takve torte? :p

10 tra 2013, 12:22

Kiki i lara, ti sve te silne torte radis za osobnu upotrebu? Nista po narudzbi?

Zvrka, pored toliko posebnih torti dvoumila sam se da li da stavim svoje amaterske slag torte... Iskreno, ova moja ticino torta bi mi bila puno ukusnija da je bila prekrivena sa slagom, ali ticino mi ke bio izazov, i jos cu se malo igrati s njim. Ali tek na ljeto kad mi sin bude slavio rodjendan.

S marcipanom nemam iskustva.

10 tra 2013, 12:41

Mala Bornice...da radim po narudžbi al bez obzira na to nisam profesionalac...jer nisam završila slastičarsku školu...već sam komercijalist...znači nema nikakvu vezu sa pečenjem ni ukrašavanjem,,,,a nisam ni pohađala nikakav tečaj....tako da se nemogu nikako nazvati profesionalcem....nego osobom s talentom..... :/ :dada

10 tra 2013, 13:17

Ma dobro, profesionalke ili amaterke, kako vam draze.
Mozda i ja imam talent koji ce jednom izaci na vidjelo, samo treba probati par puta da to ustanovim :)
Mada iz ove perspektive mi se cini nemogucim.

Nego zna li netko mozda odgovor na moje pitanje:
Dakle, moram u petak navecer ispeci 2 ledena vjetar ( 1 vocni za doma i cokoladni za igraonicu) pa bi ja beze kore napravila dan-dva ranije. Da li se to moze i kako da ih skladistim? Jel bi to izdrzalo na balkonu u velikoj plasticnoj vrecici ili bi postale porozne i pukle?

Ako netko ima iskustva, pomagajte pliz ...
Tema je zaključana