Tema je zaključana

Re: Ideje i savjeti za ukrašavanje slastica

30 ruj 2013, 22:27

:shock :klanja

01 lis 2013, 08:19

Slatke su. A koliko ih je! :shock
Odlično ti ide.

01 lis 2013, 20:13

Ovo je rad zadnjih 3 godina :). Inace sam uciteljica likovnog, pa mi je ovo malo za hobi. Auto je bio prvi, onda sve ostale.
I radim ticino masu sama, jer mi je jeftinije, nego je kupit i znam, sta stavit unutra.

02 lis 2013, 08:37

Mateja, super su torte. Otkud sve ideje?

02 lis 2013, 11:14

Mateja :klanja

02 lis 2013, 16:13

Dulcineja je napisao/la:Mateja, super su torte. Otkud sve ideje?

Nesto iz crtica, nesto malo iz glave al sve sa srcem :)

03 lis 2013, 09:59

Nije me bilo dugo a gle koliko lijepih torti :)
evo i jedna moja
slika

03 lis 2013, 12:23

torte su uaaa,kanak juric ti je famozan,pravi slasticarski...pro :)

sve torte su stvarno predivne...

zaintrigirala me cudo torta,probat cemo.

mene zanima dali je itko radio ovo

http://ricicloenonsolo.altervista.org/b ... il-rotolo/

dali bi mogla umjesto marmelade stavit neku cokoladnu kremu...nisam bas marmelada tip :/

03 lis 2013, 12:45

Ajme koja fora!

Mislim da bi mogla. Al bi ja radije za prvi put probavanja radila po originalu. Tko zna možda ti se i svidi.

03 lis 2013, 12:47

Mala Bornica je napisao/la:MalaSirena, torta ti je wow :le .

Ja sam jucer napravila malenu ferrero tortu, i jako jako je fina, ali mi se glazura toliko stvrdnula da ju nisam mogla rezati (cokolada i malo ulja).
Koja je tajna lijepe mekane a ne pretekuce glazure od cokolade?

Pokusala sam kopirati floribndinu crno bijelu glazuru i nije ispalo bas dobro jer se crna glazura odmah stvrdnula.

cokolada se nebi smijela stvrdnuti,cokoladnu grazuru sam napravila na nacin da sam stavila cokoladu i vrhnje,slag,i nema sanse da ce se stvrdnuti i moras je na pari lagano dugo mjesati ....a ako je uvalis u mikrovalku (ne kazem da ti jesi,to sam ja jednom napravila jer mi se zurilo) stvrde se i nemores s njom nista...a bijelu rastopim isto na pari sa malo ulja...i to je to...

obecala sam recept za grilaz tortu pa eto

za tri biskvitne torte:
12 jaja
12 zlica secera
3 zlice brasna
36 dag mljevenog grilaza( 16 dag secera i 20 dag mljevenih oraha)

Biskvitne kore:
Najprije pripremite grilaz za biskvitne torte.Na niskoj temp. stednjaka rastopite secer uz neprestano mjesanje, da dobijete karamel. Umjesajte mljevene orahe,prebacite smjesu na nauljeni tanjur da se ohladi (ja sam na masni papir). zatim bacite u multipraktik,i voila.

Za jednu koru umutite 4 bijelanjka u cvrsti snijeg.Postupno dodajte 4 zlice secera i dobro izmjesajte.Dodajte 4 zumanjka,jedan po jedan,i 1 zlicu brasna.Na kraju sa spatulom umjesajte lagano 12 dag grilaza.pecem ih na 180 c tocno 20 minuti...
kad mi je jedna pri kraju ,krecem sa mucenjem druge.i taman kad je ova za van,druga ulazi unutra torta bude famozna...
origigi krema nije nesto,i ispadne je jako malo...ja sam koristila svoju -

ali napisati cu i za kremu recept:

5jaja
10 zlica secera
1 vanilij secer
12,5 dag cokolade za kuhanje
25 dag maslaca

probajte i necete pozaliti,mozete peci u cetvrtastoj ,okrugloj rostijeri,kako vam odgovara,ispadne taman debela koliko treba biti...inace pekla sam je i u okrugloj 22 i ta mi je nekako najbolja... :)

08 lis 2013, 11:07

evo naše tortice za kršenje naše djevojčice:
slika

slika

08 lis 2013, 11:12

bilježim se na temu :liza

08 lis 2013, 11:27

ideja je odlična, torta je super ispala, ali bila si u pravu latice, čudna neka boja

08 lis 2013, 12:05

He he neve u biti nisam bila u pravu jer boja na koju sam se zalila je ova temeljna kojom je torta presvucena, koja je bila u komadu cudna, ali kad se razvaljala je bila puuuuno bolja, iako i dalje ne bas ono sto sam mislila. Ova tamna je ivory, ali sa puno vise boje, jer nisam znala kak bi iskombinirala ukrase. I da, ta je tek cudna :lol

08 lis 2013, 12:19

ja ne vidim fotke od latice

08 lis 2013, 12:19

a gdje su slike?? MISLIM na latičinu torticu

08 lis 2013, 13:45

ja ih vidim. ako idete preko mobitela, pričekajte minut da se pojave

latica je napisao/la:Ova tamna je ivory, ali sa puno vise boje
tamna mi se ne sviđa. ove druge boje su mi ok.
svaka čast za ukras na vrh torte, odličan je

08 lis 2013, 20:07

Latice torta super izgleda! :le

08 lis 2013, 20:53

Latice, ako nikome ne kažeš da je boja čudna i koja je trebala biti, nitko i ne može skužiti da nešto nije kako si zamislila.
Meni se baš sviđa i torta i boje.

08 lis 2013, 22:13

Dulcineja je napisao/la:Latice, ako nikome ne kažeš da je boja čudna i koja je trebala biti, nitko i ne može skužiti da nešto nije kako si zamislila.
Meni se baš sviđa i torta i boje.

je je i ja mislim tako
predivno je latice

09 lis 2013, 12:14

hvala cure, neću onda kukat :lol

09 lis 2013, 13:16

latice da je meni zivaca napraviti tako predivnu tortu....te kuglice... ;)

uglavnom ovih dana sam na nekoj dijeti pa sam samo radila roladu i savijace od jabuka... :roll bzvz

jucer bija praznik,i otisli se do grada dole prosetati i otisli u Danicu na kolac i topli kakao,i uzela sam ferero tortu,koja me bacila na dupe.i sad za viken mi dolaze dvije(ja se nadam) forumasice,u subotu jedna a nedilju se nadam Liv :) pa sam mislila napraviti ferero...pa vas molin recept za tu tortu,na coolinarki sam nasla neku sa mascarpone sirom,i ta mi zvuci super,al uopce nisam svatila da je mascarpone unutra i neka je sa kuhanom kremom od gustina...
dajte mi neki svoj provjereni recept,trazila i tu na forumu pa mi izbacilo opet coolinarku...

i jeli mi moze neko pojasnit kako se rade one sare sa bijelom cokoladom na crnojcokoladi...pretpostavljam stapicem.nesto slicno kao ono sto sam radila,al ova je bila stavrseno dekorirana...

09 lis 2013, 13:27

ovako nesto kao sto je ova krafna dekorirana.
https://www.google.hr/search?q=ferrero+ ... B450%3B354

ili ovo

http://www.popscreen.com/p/MTAxMzA5MTY2 ... Idea-Toys-

09 lis 2013, 14:17

kiki i lara je napisao/la:evo još jedne moje u nizu .... :) slika slika slika

meni treba ovo!!!!!! samo umjesto "slaven" da pise "nino" ....... pri tom ne mislim na fotosop obradu vec prava torta u tri-de...... :nata ..... al nisam bas spretna s ticinom tj nikad nisam radila takvo sto..... ima li gdje u splitu e da rade takve jestive figurice pa ih kupis i samo nakalemis na svoj uradak?

10 lis 2013, 19:49

floribunda ja ferrero radim po ovom receptu
https://www.coolinarika.com/recept/ferrero-kidds/

odlican je,cak se i mom svekru svidio,a on bas nije ljubitelj kolaca :liza

18 lis 2013, 13:28

evo mene da se predbiljezim..
u srijedu ili cetvrtak pocinjem sa svojom prvom ticino tortom pa trebam podrsku :)

mislila sam raditi milka tortu jer su moji svi ludi za cokoladom..
recite mi jel tko radi tu tortu i ima li kakav prijedlog ili opasku?
kako najlakse napravim onu glazuru ispod ticina?

i jos nesto kako da prekrijem kockastu tortu,a da mi se ticino ne nabora?
radila bi pokloncic.. :rodj

18 lis 2013, 14:31

Flor, ja sam radila ferrero sa coolinarike sa mascarponeom. Ta krema je predobra, ne osjeti se sir. Ma cijela torta je bombasticna, mljaccc.

21 lis 2013, 07:57

Budući da ima masu recepata za ferrero sa coolinarike ija sam jedan od tamo skupila. Ovaj http://www.coolinarika.com/recept/784551/

Isto ide mascarponeali on se uopće ne osjeti jer je neutralan i upije sve od nutele
na sebe. On služi samo radi volumena kreme.

p.s. flor ne moraš radi mene raditi kolače.

21 lis 2013, 08:03

E i da. Jedino pravim dupli fil za istu količinu biskvita po ovom gore receptu.

23 lis 2013, 20:39

napravila ja nju,malo je rec da je prohujala sa vihorom,odavno vec nisam jela tako dobru tortu....samo sam biuskvit radila svoj,kao od kinder pingvia.

6 jaja,6 zl secera,6 zl vode,6 zl brasna, 1 pp,i 2 zl kakaoa...Ispa je bajno,3 kore,manja tortica,taman mi je kreme bilo za okolo,i sve poravnati..ma prezadovoljna sam,samo sam trebala vise posuti ljesnjaka,i i napolitanki....

savrsenstvo od torte...cak sam se usudila napravit i cipku od cokolade,malo mi pucalo malo ne,nije nesto reprezantivno,al ukus za 10,nisam se ni sekirala previse cak...
Tema je zaključana