,a bas sam stela napisati da mi se cini da je Dunja to stavljala i bijah u pravu evo ako jos kome zatreba i pitanjce imam
Dunja,namazati sjajem,znaci zumanjkom ili necim drugim?
koliko ti kruscica napravis od 1 kg brasna i jel se peku svi zajedno na onom crnom plehu od pecnice,jel stanu ili treba dva puta??
ili peces jedan ,u komadu?
U većoj posudi izmiješati rastopljeni sečer u 2 dl mlijeka
secer rasstopis u mlijeku ili ga rastopis prije pa umjesas u mlijeko?
1 kg brašna
2 dl ulja
2 dag sečera
6 žumanjaka
2 cijela jaja
4,5 dag kvasca
malo ruma
soli
korica od limuna i naranče
U većoj posudi izmiješati rastopljeni sečer u 2 dl mlijeka, žumanjke, 2 cijela jaja, dignuti kvasac, brašno i ulje. Dobro istuci. Ostaviti da stoji 15 minuta. Ponovno zamijesiti i ostaviti da stoji 15 minuta i tako 3 puta. Tako izmiješano ostaviti da stoji 1 sat i 15 minuta da se diže. Promijesiti. Napraviti kruščiće i pustiti da se dignu. Premazati sjajem i zarezati škarama. Peci na 175 stupnjeva nešto manje od pola sata.
2 kg brašna - 9 žumanjaka, 4 cijela jaja, germa isto a sve ostalo duplo.
Od 2 kg brašna - 9 kruščića po 40 dag.
Sole nešto mi negdje u glavi zvoni da sam ti ostala dužna neki recept, jel to to?

).
. Ova fora sa premazivanjem ga izdvaja od ostalih recepata i daje pinci onu pravu pravcatu prefinu koricu. Jedino pripazite na kolicinu soli - nemojte dodati 100g soli vec samo 10g soli
. Oblikujes okrugle kruscice, stavis ih na obican plitki protvan. Oni se dizu dok se susi premaz i na kraju samo zarezes nozem u kriz. Vrlo jednostavno 

a onda ću nakon nekog vremena, naravno, pronaći taj recept koji