Tema je zaključana

Re: Kuhamo u svibnju :)

17 svi 2015, 11:46

juha, peceno pile u vrecici sa krumpirima. za desert ostalo kuglofa

17 svi 2015, 12:08

kod nas danas pileca juha, lazanje klasik i zelena salata.
za desert imamo zdrave palacinke :p (heljdino i psenicno brasno pola-pola)

17 svi 2015, 15:57

kod nas danas povrtna juhica, pečeno pile i pečeni mladi krumpiri. za salatu mladi kupus, a za desert pita od rabarbare :)

17 svi 2015, 21:42

Danas išli kod prijatelja na riblji paprikaš :up :liza
Pojela sam tri tanjura :shock Mislim da nikad u životu nisam pojela toliko ribljeg paprikaša :nesvist
Djeca po dva. Mm bezbroj :lol

18 svi 2015, 08:43

mmm, obožavam fiš paprikaš, i svi doma se davimo u njemu :)
naravno, uz fiš su obavezni domaći široki rezanci :liza

još ne znam što ću danas kuhati :kima

18 svi 2015, 09:20

da ja nisam za fiš obzirom da imam predrasude prema riječnoj ribi. Priznajem jedino pastrvu. Medjutim obzirom da sam čak pokleknula doma i počela raditi čobanac, očekujem kako ćemo možda uskoro jesti i šarana doma pa onda i fiš :nata

Tanja palačinke s heljdinim mi zvuče baš dobro. Jesu bile mekane?

Kod nas jučer ribica iz rerne, ultra mladi krumpirići i ultra mlada blitva. Ubila sam se. Doslovce.
Dana po vašim prošlotjednim prijedlozima jedemo i mi krpice sa zeljem i šnicle na naglo. Juha uz to naravno i redovno (mislim to ni ne pišem, to se podrazumijeva svaki dan) a desert su mafini koje mi duguje starija cer koja je jucer mladjoj ceri prigovarala na mafine koje je ova slozila. Pa smo svi poludili i rekli da ona danas mora "bolje" napraviti. Iako naravno da svi već unaprijed znamo da ćemo joj krv na slamčicu popiti u prigovaranju :lol

18 svi 2015, 09:24

:lol

dok se one jedna drugoj dokazuju, svi uživate u mafinima :)

18 svi 2015, 10:39

Jadna djeca :lol
Ja nikad, nikad nisam prigovorila onone ko mi nesto skuha. Glavno da nisam ja :p

Adorabla, bile su mekane zbog pola-pola valjda. Zadnji put je kcer radila samo od heljdinog brasna, malo su bile gumenaste (ali nisam prigovarala :mrgreen)
Zadnja izmjena: TanjaMT; 18 svi 2015, 10:41; ukupno mijenjano 1 put/a.

18 svi 2015, 10:40

Moje jucerasnje lazanje su bile mrak. Dodala sam u besamel ribanu mozzarelu i pustila da se rastopi.Kalorija milion i pol, ali ukusno brate mili :lol

18 svi 2015, 11:45

Kod nas danas tikvice i krastavci u vrhnju za salatu.
Neki dan sam ispohala bijelo pileće meso i obje su mrljavile s jelom i njugrale u fazonu "ajd ok, al' drugi put napravi tikvice" :lol

18 svi 2015, 12:04

Puh olja, da je meni to dozivjet :lol
A mozda ja ne znam napravit tikvice :hahaha

18 svi 2015, 12:08

Ma znaš li ti koliko ja volim tikvice?
Onoliko da sam ih uspjela tijekom godina uvjeriti da ih vole i oni :lol

18 svi 2015, 13:00

frigani oslići i pokušat ću napraviti ovo http://www.coolinarika.com/recept/babica-soparnikic/ - u nadi da će djeca blitvu pojesti radije nego s krumpirom, kako je inače radim.

18 svi 2015, 13:15

aaaaaaaa soparnik :luv
tugo moja, željo moja :lol

Kod nas danas tikvice i krastavci u vrhnju za salatu

uopće ne mogu zamisliti što bi to bilo? kao salata ili kao glavno jelo? Dinstano kao varivo?

18 svi 2015, 13:21

Ma ne, ne, nisam najjasnije napisala - pohane tikvice na jednu stranu, a na drugu stranu svježi krastavci u kis. vrhnju s dodatkom maaaalo mladog luka :dada

Inače, onaj bubble-n-squeak od neki dan je kod starije i kod mene imao dobru prođu tako da smo uglavnom to jele, dok su mm i mlađa samo frknuli nosom i navalili na faširance

18 svi 2015, 13:32

aaa pohane tikvice. Da to i moje cure jako vole. Ja još obilato začinim smjesu curryem i obavezno uz to jedemo riži biži i rikulu s mini paradajzićima. To imamo na meniju za ovaj tjedan.
A i sutra imamo salatu s krastavcima samo će biti u jogurtu s mentom :nata

Da ja sam ko tvoja mlađa i tm. Bubble-n-squek ni meni nije zagolicao maštu iako pire s miješanim povrćem i sirom (mi to zovemo stammpot) non-stop jedemo.

18 svi 2015, 13:37

Adorabla je napisao/la:A i sutra imamo salatu s krastavcima samo će biti u jogurtu s mentom :nata

Kopar :dada Kopar je meni nezaobilazan.

18 svi 2015, 14:34

tzatziki ima kopar, jel da?
Kad radim varivo od krastavaca onda stavim tone kopra ovako uz salatu mi nekako ne paše. Valjda mi mora biti kuhan :lol

18 svi 2015, 18:01

Šta je bubble...?

Kod mene napokon krpice sa zeljem uz pečenice pečene u vinu.

18 svi 2015, 20:13

Mahune varivo

19 svi 2015, 09:35

Nedjelja dalmatinski šnicli i riža
Jučer Francaise juha.

19 svi 2015, 09:49

Musaka od zelja, kiselo mlijeko

Mirci, bubble je:
olja je napisao/la:bubble-n-squeak

Adorabla je napisao/la:tzatziki ima kopar, jel da?

A valjda :dada
Jutros sam na placu od bakice od koje sam kupila zelje tražila kopar. Ona me blijedo gleda, pa veli onako lagano, razvučeno "toooo tuuu ti je zeeelje, a ovoooo poooored je blitvaaa". Rekoh, znam, znam, ja bih to tu malo (i pokažem prstom) što stoji ispred vas. Ona me opet blijedo gleda. Kopar, kažem ja već nervozno, kopar! - i iste sekunde postanem svjesna da se to zapravo tu zove mirođija :)

19 svi 2015, 10:11

Olja :lol
Kod mene ni nema za kupiti svježeg kopra. Jako ga volim i baš mi je žao, a ni u vrtu mi ne uspijeva. :zub :ajme

19 svi 2015, 10:29

"toooo tuuu ti je zeeelje, a ovoooo poooored je blitvaaa".

:lol :lol :lol

inače apropos mirođije (da te ne bunimo više s koprom :lol ) ako ga/ju voliš jesi radila ikada juhu? To ja recimo obožavam a i djeci nije mrska jer i one vole kopar. U principu napraviš najobičniji einpren dodaš kopar i zaliješ vodom i mlijekom ili samo vodompa dodaš vrhnja na kraju.
Meni je to moja mama jako često radila i ja sam samo to tamanila ko dijete (juhe svih vrsta, mislim tamanim još uvijek :lol ). Onda gore naravno kockice kruha na putru i navali svjetski :klopa

19 svi 2015, 10:29

"toooo tuuu ti je zeeelje, a ovoooo poooored je blitvaaa".

:lol :lol :lol

inače apropos mirođije (da te ne bunimo više s koprom :lol ) ako ga/ju voliš jesi radila ikada juhu? To ja recimo obožavam a i djeci nije mrska jer i one vole kopar. U principu napraviš najobičniji einpren dodaš kopar i zaliješ vodom i mlijekom ili samo vodompa dodaš vrhnja na kraju.
Meni je to moja mama jako često radila i ja sam samo to tamanila ko dijete (juhe svih vrsta, mislim tamanim još uvijek :lol ). Onda gore naravno kockice kruha na putru i navali svjetski :klopa

19 svi 2015, 10:40

Otkrila sam ćimulicu, pa je ovih dana na repertoaru - ćimulica na lešo, krem juha od ćimulice i kukuruza šećerca, salata od ćimulice, feta sira i bulgura, rižoto od ćimulica i šampinjona... :p

19 svi 2015, 10:50

olja, super mi to izgleda, tnx :)

kopar je meni najdraži na krumpiru http://kruhai.blogspot.com/2013/05/kuhani-krumpir-u-umaku-od-kopra.html
al, adorabla, super si me sjetila na juhu sa koprom :up

danas još ne znam šta ću kuhati :dunno

19 svi 2015, 11:34

Danas smo samo ja i kći doma na ručku pa ćemo nešto jednostavno - frigana jaja s pršutom (za mene) i sa slaninom (za nju - tako želi) + cherry rajčice.

19 svi 2015, 11:44

kopar volim i trpam ga gdje se sjetim ;) al dečki ga ne vole pa ga ja samo u svoje porcije stavljam :lol

danas juha od paradajza i pastirska pita.
i domaća zelena salata.

19 svi 2015, 11:50

Mirci je napisao/la:kopar je meni najdraži na krumpiru http://kruhai.blogspot.com/2013/05/kuhani-krumpir-u-umaku-od-kopra.html

Oooooooooo, ovo ću ja sebi sutra za ručaaaaak :liza :liza
Hvala, hvala :buket
A ostatku familije ću onda ispržiti mlade krumpiriće - ja to ionako ne volim :)
Svojoj mami sam neki dan to priznala i umal' je šlag nije strefio kad je saznala :nesvist
Tema je zaključana