Odgovori

by Mala Bornica

08 tra 2008, 13:41

"LEDENI VJETAR<
><
>Sastojci: <
>Bijela kora: <
>9 bjelanjaka <
>30 dag šećera <
>1 žlica octa <
><
>Krema: <
>9 žumanjaka <
>4 žlice šećera <
>2,5 dl mlijeka <
>4 žlice oštrog
ašna <
>3 vanilija šećera <
>1 margarin <
>3 slatka vrhnja (1 litra) <
>3 vrste voća <
><
>Priprema <
>Priprema kore: Istući čvrsti snijeg, dodati šećer i ocat. Peći u velikoj tepsiji 1 sat na 150 C na aluminijskoj foliji. Ohlađenu koru odvojiti od Alu folije i prerezati uzduž na 3 dijela <
><
>Priprema kreme: 2.5 dcl mlijeka stavi se da prokuha, a u to žumanjak sa šećerom i
ašnom dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodati margarin i pjenasto izraditi. Posebno istući čvrsto slatko vrhnje. <
><
>Ovako položiti sve 3 puta: šlag, voće, krema, kora. Sve premazati šlagom. "<
><
>Ovo gore sam copipejstala s corner.hr, to je recept po kojem sam radila. jedino sto cu drugi puta napraviti drugacije je da cu peci na papiru za pecenje a ne na alu-foliji, jer sam jedva odljepila koru s folije.<

by nikinola

08 tra 2008, 13:42

LEDENE KOCKICE<
><
>BISKVIT<
>7 bjelanaca istući u čvrst snijeg (dodati mrvicu soli prije miksanja), postupno dodavati 7 jušnih žlica oštrog
ašna s praškom za pecivo, uliti u pripremljen kalup (namašćen i posut
ašnom) i peći na 200°C-180°C dok lagano ne porumeni.<
>Izvaditi i pustiti da se ohladi pa preliti sa 7-10 jušnih žlica toplog mlijeka pomiješanog sa žličicom ruma.<
><
>KREMA<
>7 žumanaca izmiksati sa 7 žlica šećera pa im dodati 1.5 dcl mlijeka, i 7 jušnih žlica
ašna ili gustina te izmiješati.<
>U međuvremenu prokuhati 4.5 dcl mlijeka sa vanilin šećerom, mlijeko uliti u žumanca i vratiti na vatru pa kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje (dok se malo zgusne).<
>Ohladiti kremu pa joj dodati 18 dag margarina i do
o izmiksati. Kremom premazati biskvit, odozgo staviti 1 slatko tučeno vrhnje i posuti čokoladom.<
><
>P.S. ja pečem u onom duguljastom limu (35x20 cm) i umjesto šlaga stavim čokoladnu glazuru jer mi je ukusnije, tj. bogatiji okus (kalorijama ). <
> <
><
><
><
><

ba zvrkonja

08 tra 2008, 13:43

NUGAT TORTA<
><
>Umutiti 2 x 10 bjelanjaka, 10 zl. še&#263;era, 10 punih zl. mljevenih oraha, 1 zlicica
ašna. Sušiti 1 do 1,5 sat na 120 C. Napraviti 4 kore.<
><
>I fil: 20 žumanjaka, 2 cijela jaja, 6 zl. še&#263;era, 2 van. še&#263;era, sve do
o izmutiti i skuhati. U kuhano dodati 200 gr bijele milka &#269;okolade u prohla&#273;eno dodati 1 putar, ˝ margarina i 200 gr prženih mljevenih lješnjaka.<
><
>II fil: Umutiti 3 Dr Oetker šlaga i u to dodati 100 gr smedje Milka &#269;okolade, nožem rezane i 100 gr prženih lomljenih lješnjaka.<
><
>III fil: ˝ l slatkog vrhnja umutiti i dodati 100 gr naribane bijele Milka &#269;okolade.<
><
>Redati: kora - žuti fil – fil sa šlagom – fil sa sl.vrhnjemi tako 3 puta a na 4-u koru staviti samo žuti fil i ukrasiti tortu sa šlagom.<
><

by babalu

08 tra 2008, 13:44

Tjesto:<
>8 bjeljanjaka<
>25 dkgsecera<
>25 dkg mljevenih ljesnjaka(predhodno malo poprziti u pecnici)<
>5 dkg sjeckanih ljesnjaka za ukrasiti tortu<
><
>Bjeljanjke umutiti u cvrsti snijeg i lagano dodati secer i ljesnjake.Uliti u pleh(onaj veliki od pecnice,obavezno obloziti folijom)<
>Nozem poravnati da se ujednaci debljina tjesta,Peci 35 do 40 min. na 170-180 stupnjeva.Ohladjeno rezati na tri djela i filati<
><
><
><
>Fil:<
>8 zumanjaka<
>8 zlica secera<
> 5 do 10 dkg cokolade za kuhanje<
>20 dkg margarina<
><
>Zumanjke i secer umutiti i zajedno sa cokoladom kuhati na pari dok ne zgusne ,u ohladjeno dodati izradjeni margarin.<
>Tjesto stavis na tacnu i filas ,krema- tjesto pa krema - tjesto i na kraju jos namazes izvana i pospes krupno sjeckanim ljesnjacima.<
>Ovo ti je fenomenalni kolac <
Odgovori