Balu

hvala
ma, nije to tako strašno teško izvesti... samo svaki predmet koji želiš napraviti, prvo moraš raščlaniti na osnovne djelove i onda smisliti kako ih međusobno učvrstiti... svaki spoj mora imati na jednoj strani udubinu/rupu, a na drugoj izbočinu za uspješno ljepljenje... takav pristup imam svemu što izrađujem
npr. prvo sam napravila trup od početnog zarolanog oblika valjka, malo sam kružnim pokretima ruku našiljila rep i kljun i pustila ga dugo da se suši jer je ticino bio debeo i da sam ga samo još par puta primila, deformirao bi se... onda sam radila krila, razvaljala crveni ticino na debelo, sklapelom odrezala jedno krilo pa po njemu šablonski drugo, a isto tako i sa repnim krilcima... onda sam im na dijelu s kojim će se spojiti na avion odrezala ukoso rubove da budu tanji (da odgovaraju budućim udubinama na truplu aviona) i umetnula po dvije čačaklice za armaturu

kad se sve osušilo i stvrdnulo, izdubila sam iz trupla malo po malo višak sa sklapelom za sjedala, rubove poravnala tj. zaokružila mokrim prstom i dodala siceve narančaste boje (to se ne vidi na slici), izdubila udubine gdje će doći krila i sve skupa spajala tim čačkalicama (samo velika krila) i vodkom... nadala sam se da će krila nekim čudom sama stajati, ali nisu htjela pa sam im ispod dodala male valjke da ih podržavaju... propeler je napravljen od dvije latice i centralne matice, isto se morao osušiti prije sastavljanja... naknadno sam sive dijelove bojala sivom šljokičastom bojom u prahu umočenom u kapljici vode za metalni efekt... sve ostalo su detalji