10 vel 2013, 22:47
Balu je napisao/la:Kayo nemoj sa glukozom raditi, ja sam napravila jednu turu sa glukozom i bila je koma, mrvilo seee. Jer je i glukoza u biti kao secer u prahu, uglavnom ne sme biti prah, nego secer u kristalima.
ja sam radila sa ovom glukozom (

) i meni se nije niš mrvilo i čak mi je bolji okus fondana nego sa fruktozom...eto i torte, pa sama procjeni dal je uspjelo ili ne

( ok nije baš najurednija, ali ja nisam profić i radila sam ih svega par, ali fondan kao fondan je bil super...)
Zadnja izmjena:
kerry; 13 vel 2013, 09:51; ukupno mijenjano 1 put/a.
10 vel 2013, 23:08
nježna tortica!
11 vel 2013, 10:18
jako lijepa i jednostavna torta krasotica
11 vel 2013, 23:59
kerry mislim da je ovo na slici dekstroza, jer i ja uzimam istu za fondan, odnosno grožđani šećer, što je u stvari glukoza (aman sad sam se zapetljala

) U svakom slučaju, odlična stvar za fondan, no ne treba je pomiješati sa saharozom koja je zapravo obični stolni šećer ili tečnom glukozom koja je sirupasta smjesa koja se dobiva od industrijski procesiranog najčešće kukuruznog brašna.
12 vel 2013, 09:14
ok, sve sam te skužila, aha
nebi znala za ovo ostalo, samo velim s čim sam ja radila i da je ok, pošto je Kaya rekla da ima dostupnu glukozu od ovih mogućih sastojaka....
Btw, ja sam naletila na neki recept za fondan od kiki bombona, a pošto smo ih za roćkas dobili milion, a ne volim ih baš davati klincima da jednu, vjerojatno budem sljedeći put s njima probala napraviti....
12 vel 2013, 09:17
A evo i jedne staaaare fotke-ta mi je jedna od dražih/ljepših-to je fondan od marshmallow bombona...
Zadnja izmjena:
kerry; 24 vel 2013, 10:24; ukupno mijenjano 1 put/a.
12 vel 2013, 11:19
kerry obje su ispale super.
17 vel 2013, 21:29
ajde malo mi pomozite, tražim recept jedan
dakle, moji momci su danas jeli nekakav kolač od bundve, napravljen je kao pita okrugla, tipa crostata ili tako slično.
koliko sam skužila u njoj je bilo grožđica i preljevena je čokoladom i posuta sjeckanim bademima. ima li ko taj ili takav sličan recept, poludili su za tim, ne daju mi mira
18 vel 2013, 10:19
Ja ne znam.
23 vel 2013, 23:54
CUre, jel se vama nekada desi da kada pravite fondan ostane kristalića šećera koji se mogu vidjeti golim okom? Promjenila sam šećer u prahu zadnji put pa sve mislim da je do toga, inače koristim Franck al ovaj put sam uzela neki no name mercatorov jer nije bilo Francka. Plus, morala sam staviti više šećera u prahu nego inače jer je fondan bio jako ljepljiv, a sada poslije nekoliko dana ne stvrdnjava se fino već se više kruni? Mogu li spasiti te dvije kile fondana koje sam napravila?
Plus, evo novi uradak

zanemarite pozadinu, nisam stigla urediti sliku
24 vel 2013, 09:07
Ajme
I ja uvijek koristim frankov šećer u prahu, kao i njihov kokos jer mi se sve drugo pokazalo manje kvalitetnim
Ne znam što bi mogla napravit,možda dodat još šećera, možda se promijeni stanje kad ga izvadiš i počneš modelirat.
Nadam se da će netko odgovorit i ponudit rješenje.
24 vel 2013, 19:23
Bome i ja mislim da je zbog šećera. I meni se pokazao Franckov najbolji a s nekim jeftinijima no name mi se isto to događalo. Pojma nemam kak da spasiš.

Super je ova torta "šminkalica"
Evo moje jučerašnje tortice.
25 vel 2013, 00:05
tinchis savršeno kao i uvjek...i ja baš ovaj tjedan imam motiv s djevojčicom...najvjerovatnije...ako nešto ne izmjenim....
orchid ova kozmetička torta je baš slatka..
25 vel 2013, 09:49
Orchid, moja kcer bi bila odusevljena ovom tortom...
Tinchis

.
25 vel 2013, 14:38
uuu tinčis, odabir boja, lutka, izvedba, ove kocke...
ma sve je perfekto!!!
25 vel 2013, 21:41
Hvala cure!
02 ožu 2013, 14:14
Znate li gdje bi mogla nać ove federiće na kojima stoje leptirići ili što god kao na ovoj sličice?
02 ožu 2013, 14:58
ja sam ti kupila žicu za izradu nakita mislim u intersparu....onako čvrsta sjajna..i onda je uvijem recimo oko štapića za modeliranje da dobijem kao feder.... i super mi je ....
02 ožu 2013, 17:10
Liv, kad sam planirala napraviti neki "leteći" ukras za tortu, razmišljala sam da bi mogla poslužiti i neka obična žica, koju koriste majstori, iz dućana tipa baumax, bauhaus,...ili nešto od žice što se stavi u bukete, u cvjećarnicama.
02 ožu 2013, 18:53
samo pazi da ti je dovoljno čvrsta....jer i ja imam još dvije vrste koje ne mogu podnijeti ako je teža figurica odmah se uvijaju...
02 ožu 2013, 19:02
Ja sam kupila na e-bayu florist wire (bijelu) koja je malo deblja i koja dobro drži. Mislim da svi koriste takve žice, a čini mi se da ih ima i u Dori (bar u BH Dori ima).
02 ožu 2013, 22:14
Hvala cure, zlatne ste.
Po Dori sam i gledala al nikako skuzit. Cvjecarsku zicu bi mogla nabavit, cak mi zelena i pase.
A znaci leptiric od ticina bi mogao stajat na njoj?. Trebam li ga ranije modelirat da se stbrdne ili? Trebam li na nesto pazit?
02 ožu 2013, 22:23
ja sam gledala bila neki filmić gdje su to radili tako da su stavili vatu ispod krila i u frižider da uhvati oblik koji žele
na jednom drugom filmiću su leptire slagali na alufoliju pa bi nju savinuli tako da leptir stoji kako želiš
i ne samo leptire, tako su i cvijeće i još neke fore radili
02 ožu 2013, 22:29
O super, tako jednostavno.
02 ožu 2013, 22:35
za sve što te zanima ima na you tube neki filmić gdje netko pokazuje što i kako, samo ubaci u pretražnik nešto ala fondant butterflies il tako nešto
ja sam na sličan način tražila za sebe, fondant bunny bottoms
rezultat ćemo stavit ako bude sreće za mjesec
02 ožu 2013, 22:36
definitivno ga napravi ranije da se stvrdne...
02 ožu 2013, 22:51
predivna je ova kiki i lara
svaka cast