14 lis 2015, 10:55
kod mene cuspajz od prokulica i bundeve sa kobasama.
15 lis 2015, 09:27
Teleci kotleti, blitva s krumpirom - danas.
Jucer mi se nije dalo kuhat - rucali smo kajganu s prsutom i zelenu salatu.
15 lis 2015, 09:41
Mi smo jucer svi kasno dosli doma pa je bila vecera, a ne rucak: quiche sa porilukom, fetom i sunkom, i hokaido iz pecnice sa pancetom. I jos se nagradili tortom

.
Danas mm-ov grah i ostaci torte.
15 lis 2015, 09:42
kod mene danas rižoto s mozzarellom i pršutom i to je sve.
I kako sam danas im dala užinu umjesto ručka sad trebam smisliti ručak za sutra. Imam dakle malu bundevicu hokaido koju sam mislila za juhu danas pa nisam stigla. Imam malu glavicu kupusa koju sam mislila izrezati danas za salatu pa nisam stigla i imam paket širokih domaćih rezanaca.
Imam i fetu (to me Tanja sjetila).
Ima li tko kakav prijedlog?
15 lis 2015, 09:54
ajajajajjaj sad si mi otvorila nove vidike sad još manje znam kaj bih smislila
Ali sam se sjetila da imam i spaetzle doma
Kak si ti ono zadnji puta radila? Si bundevu sa špinatom miješala? Imam možda i smrznutog malo poriluka pa da onda izdinstam taj poriluk i bundevu, umiješam neko vrhnje (možda čak se i bacim u trošak i kupim mascarpone) pa da to umiješam sa spaetzlama i zapečem posuto sirom u rerni?
Kupus na salatu uz to paše.
15 lis 2015, 09:56
Ma ne treba ti ni vrhnje ni mascarpone, ako napravis malo saftnije, dovoljno ce biti i samo namrvis fetu po tome.
15 lis 2015, 09:57
Saftnije mislim sa paradajzom, slicno ovom gulasu sa linka
15 lis 2015, 09:59

možda bih mogla čak i pojednostaviti pa nek se u rerni tjestenina skuha na povrtnom temeljcu s konšervom (ili kako se na hrvatskom zove tomatenmark).

može, može
15 lis 2015, 10:11
Jučer "jaja u čistilištu" po Nigellinom receptu. Danas razmišljam o ovim lađicama od krumpira
http://blog.tupperware.com/recipes/potato-boats/.
15 lis 2015, 14:48
jučer mahune varivo i pečena picekovina
danas juha, pohani patlidžani i panceta, paprika na salatu
sutra zapečeno tijesto sa sirom, radič na salatu, ako bude kakve ribe na ribarnici, možda se pridruži ručku
15 lis 2015, 15:31
Sarma i slane kiflice
16 lis 2015, 09:18
napravila sam. Dinstala sam bundevu, luk i pobacala unutra ostatke svježeg paradajza i dodala previše paradajz soka (ma samo mi izletilo). Dodala sam kocku i zalila s vodom i u to ubacila špecle i na kraju fetu.
Degustacija je planirana za 13 sati
I napravila sam frozen jogurt s onim grčim lidlovim natur jogurtom i jako je dobro ispao, zapravo sam iznanđena jer ja te voćne jogurte i kerefeke ne volim ali eto igrala sam se paisprobala.
Prokuhala sam slatko vrhnje s puno vanilije, ohladila i onda to umiješala u jogurt. Dodala sam kupine i bojala sam se da ne bude trpko pa sam dodala i žlicu meda i miješala povremeno dok se smrzavalo. Ispalo je baš super kremasto.
16 lis 2015, 09:19
ja ću danas ono što je Adorabla radila prije par dana

MM si je skuhao tripice
16 lis 2015, 09:35
ovaj "frozen jogurt" me "zove"-dakle staviš u zamrzivac i povremeno vadiš i promješaš i onda:
-koliko treba/može stajati u zamrzivacu?
-uvijek bude kremast i odmah nakon vađenja iz zamrzivača i može se odmah konzumirat?
hvala
16 lis 2015, 09:36
jučer sam se odlučila za karbonaru .... prste smo polizali
16 lis 2015, 09:39
Jučer krmenatli u saftu s lukom, vrhnjem i šampinjonima, integralna riža i zelje na salatu.
Danas varivo od graška i mrkvice s noklicama i hrenovke.
16 lis 2015, 10:12
Kod mene krumpiruša. Prvi put ever
16 lis 2015, 10:19
Danas bolonjez, nismo odaaaavno. Zelena salata uz to.
Jučer je bila zapečena brokula, karfiol i malo krumpira i poriluka s ribom. Salata ona koju vrtimo posljednjih dana: zelena, poriluk, krastavci, mrkva.
Prekjučer ječam po receptu od Sgrafahe

(djeca su prigovarala samo da ima previše paradajza, omaklo mi se, ali inače nam je

hvala

) s kobasicama, dan prije isti taj ječam s pilećim jetricama na naglo.
Unatrag se više ne mogu sjetiti.
Sutra opet idemo na fiš paprikaš

Tako da će to ostati i za naredni dan
16 lis 2015, 10:22
ono što me najviše veseli kod sutrašnjeg ručka je što ga neću ja spremati

slavi se jedan 70. i jedan 7. rođendan, znam samo da ćemo se osladiti krempitama jer to ja pravim
16 lis 2015, 13:29
taj grčki jogurt iz lidla je meni odličan. ja s njim radim torte, sladolede i ostale slastice...prefin.
danas promjena plana u quiche od poriluka, desert su homemade vafli
sutra bi konačno moglo biti nešto zeleno i riba....recimo blitva i frigane srdelice
16 lis 2015, 15:00
sgrafaha - da bio mi je kremast. Dodala sam recimo pola one kolicine koliko je bilo jogurta slatkog vrhnja. Otprilike jer sam sipala odokativnom metodom. A mijesala sam prvo u obicnom frizideru cca 2 puta u nekih 30 minuta i onda prebacila u frizer i jos jedno tri puta promijesala (cca 45 minuta)
Inače svi recepti koje sam ja čitala je da se slatko vrhnje istuče u snijeg pa onda pomiješa s jogurtom i onda smrzne bez miješanja ali sam ja samo ulila pa sam mislila dodati još i želatinu ali sam odustala. Ja sam miješala kažem jer sam se bojala da mi ne koagulira bjelančevina i da s ekristalići ne naprave a možda bi sve to skupa riješila da sam istukla šlag nakon što sam ga prokuhala
Tako cu za vikend napraviti da vidim razliku
16 lis 2015, 15:14
Mi danas imamo za rucak incune, palentu i zelenu salatu.
17 lis 2015, 08:48
Jučer: goveđa juha, pohane šnicle, pire, paradajz
Danas: idemo na rođendanski roštilj i tortu
17 lis 2015, 10:57
Ramstek u komadu, zapečen pa dovršen u pećnici. Uz to ostaci graška i mrkvice od jučer, samo će danas biti kao prilog.
17 lis 2015, 11:03
Teleća juha, teleće kremenadle na grill tavi, krpice sa zeljem.
18 lis 2015, 19:02
Krem juha od šampinjona, pečeno pile s krumpirima, kupus salata, za večeru će biti palačinke s orasima i pekmezom (mm peče)
18 lis 2015, 19:58
Krem grincajg juha, krmići i krumpiri iz express lonca, opet špinat, matovilac salata. Bez deserta.
Jucer domaća pizza, desert kesten pire iz slastičarnice.
18 lis 2015, 20:20
U cetvrtak fasiranci i varivo od graska.
U petak piletina s tikvicama plus fuzi.
Jucer krem juha od karfiola i mrkve i home made pizza.
Danas juha, snicle u saftu s tivicama (umjesto zacina stavila dvije velike zlice ajvara), palenta i kupus salata.
18 lis 2015, 21:45
Jucer Käsespätzle i cikla.
Danas krem juha od buce, mrkve i krumpira, rolada s jajima, peceni krumpir, zelje salata, a za desert pekli kestene u vrtu. Nemrem disat jos uvijek