Sada je: 13 svi 2024, 08:13.

KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

Moderatori/ce: Hope77, mrava

KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Solea » 01 stu 2011, 14:18

drugarca Lena, prošlomjesečna pobjednica, zadala nam je temu za igru u studenom:

vegetarijanska jela

uvjeti su sljedeći:
1. jelo ne smije sadržavati meso ili ribu
2. mora biti pogodno da se posluži kao glavno jelo (što bi reklo da to jelo ne bude pire krumpir pa da ispadne da je to vegetarijansko jelo ), dakle i deserti su isključeni.

3. mogu se koristiti mliječni proizvodi i jaja

prijave za igru šaljite moderatoricama na pp.
prijave primamo zaključno s 25.11.

:zivili
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Lena » 06 stu 2011, 13:40

prijava br. 1 tanjamt 1 bod

Veggie pizza

Tijesto (količina za 2 crna pleha)
1/2 kg integralnog brašna (ja stavim pšenično-pir u omjeru 50:50)
germa, suha ili svježa
1 dl toplog mlijeka
ca. 3 dl tople vode
sol, 2-3 žlice maslinovog ulja

Nadjev
20 dkg mozzarele
15 dkg sira sa plemenitom plijesni (roquefort, gorgonzola, bavaria blu)
15 dkg goude
mini rajčice
slatka crvena i žuta paprika
masline, origano, pasirana rajčica

Tijesto zamijesiti od navedenih sastojaka. Navedene količine su mjerene "od oka", ako imate neki vlastiti provjereni recept za tijesto, samo naprijed. Ostaviti barem pola sata da se "digne".
Pleh tanko namazati hladnim putrom (ja tako lakše rastegnem pizzu). Ostaviti da "predahne" 15-tak minuta i složiti nadjev:
-pasiranu rajcicu sa origanom
-naribane sireve
-papriku, rajčice i masline

Peći na 220 C 10-12 minuta.
Prije pečenja:
slika

Gotova:
slika
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Solea » 08 stu 2011, 14:34

prijava br. 2 teutonija


Štrudla s bundevom i krumpirom

Sastojci:
-gotove kore za štrudle
-bundeva, cc kila očišćene
-2 velika krompira
-sol, papar
-3 jaja
-1 crveni luk
-1 vrhnje
-ulje

Priprema:
Bundevu očistiti, naribati, posoliti i ostaviti 10 minuta da pusti vodu i ocijediti je.

Dodati naribane krumpire i naribani crveni luk, posoliti. Jaja malo izraditi i rukama umjesati u smjesu, na kraju dodati vrhnje.

Nadjevati listove za štrudlu i smotati.

Premazati uljem i peći na 190 °C, 45-50 minuta.
Pred kraj pečenja izvaditi i politi s deci kipuće vode pomješane s žličicom soli i malo ulja.
Zapeći još par minuta.
Jako je fino i samo ili uz jogurt, kajmak ili zelenu salatu.

slika

slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Solea » 08 stu 2011, 14:57

prijava br. 3 ina66


GUSTO VARIVO OD ORZA I POVRĆA

Ukusno je i zdravo, a sami kombinirate povrće koje volite.

Ja sam u ovo varivo stavila:
- jedna ljubičasta kapula
- tri osrednje mrkve
- dva poriluka
- komadić korijena celera
- komadić pastrnjaka
- komadić korijena peršina
- jednu korabu
- jedan batat
- jedna zdjelica orza, opranog i prokuhanog (ili namočenog preko noći)
- četiri češnja češnjaka
- majčinu dušicu i čubar
- sol, papar i maslinovo ulje

Nasjeckajte kapulu i popržite je na malo maslinova ulja. Zatim sjeckajte i dodajte redom povrće narezano na kockice podlijevajući pomalo vodom (možete i povrtnim temeljcem, ako ga imate), a zatim i omekšali orzo. Češnjak i začinske trave koje dodajte prije samog kraja. Posolite i popaprite po svom guštu.
Koliko dugo ćete kuhati ovisi o tome volite li više hrskavo ili raskuhano povrće (što se kraće kuha, to više boje zadrži), ali s prethodno skuhanim orzom, ovaj ručak bude gotov za cca pola sata.
Od vegetarijanskog se dobije nevegetarijansko jelo tako da se nakon kapule doda narezana panceta ;)

slika


slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Solea » 11 stu 2011, 14:58

prijava br. 4 solea 5 bodova

Varivo od gljiva s povrćem i prosom

potrebno je (sve odokativno ;))

1 glavica luka
400 g gljiva (koje su vam dostupne)
1 veća mrkva
1/2 pastrnjaka
1 manji peršin
1 manja žuta koraba
1/2 šalice prosa
2 režnja češnjaka
malo sjeckanog lista peršina
ulje, sol, papar, mljevena slatka paprika
do 1 l vode (ili povrtnog temeljca)

priprema:

Svo povrće usitnite, luk na sitnije kockice a ostalo korjenasto povrće na veće kolutiće ili kockice. Gljive isto malo usitnite.

Na laganoj vatri, u posudi s malo maslinovog ulja zazlatite luk, dodajte gljive pa posolite i dinstajte 10-15 minuta (gljive ne treba podlijevati, pustit će svoju vodu). Dodajte usitnjeno povrće i sve skupa pirjajte još desetak minuta a zatim pospite mljevenom paprikom, dodajte proso i zalijte vodom. Kuhajte dok povrće ne omekša a proso se skuha.
Po želji malo zakiselite varivo.



slika slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Solea » 11 stu 2011, 23:17

prijava br. 5 snowhite 14 bodova


Pohani kelj s mozzarelom

1 glavica kelja
3 mrkve
1/4 celera
manja glavica luka
100g mozzarele
sol, papar, sitno nasjeckani list celera

za pohanje: jaje, brašno i mrvice


Vanjske oštećene listove kelja uklonite. Slijedeće veće listove kelja pažljivo odvojiti od glavice. Odvojiti 6 listova, a ostatak glavice narezati na trakice. Tvrdu sredinu glavice ukloniti. Listove oprati i prokuhati u kipućoj vodi 4-5 minuta. Izvaditi van i preliti hladnom vodom. U kipuću vodu ubaciti ostatak narezanog kelja te također prokuhati 5 minuta te ocijediti i ohladiti.
Na malo maslinovog ulja popržiti luk, dodati narezanu mrkvu i celer. Dinstati dok ne omekani i dodati kelj na trakice. Začiniti i pustiti da ispari voda.
Mozzarelu narezati na manje komadiće. Najbolje uzeti mini mozzarele pa samo na polovice. Promiješati sa povrćem. Tom smjesom puniti listove kelja. Pažljivo zamotati list i uvaljati u brašno, jaja i mrvice. Peći na vrućem ulju dok izvana ne dobije lijepu boju.
Poslužiti uz tartar umak, zelenu salatu ili rajčice.

slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Lena » 13 stu 2011, 15:58

prijava br. 6 mirci 2 boda

Zapečena tjestenina s povrćem

250g sitnije tjestenine
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
1 poriluk
1 tikvica
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 mali pelat ili 3 rajčice
maslinovo ulje
šaka sjeckanog peršina
oko 50g ribanog parmezana
100-150g sira feta

1/2l mlijeka
5g maslaca
5g brašna

Skuhajte tjesteninu.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Na maslinovom ulju propirjati luk i češnjak. Dodati ostalo sitno nasjeckano povrće i peršin. Kad malo omekša, dodati nasjeckani pelat ili oguljene rajčice, posoliti i popapriti i jos malo propirjati.
Od 500 ml mlijeka oduzeti malo i u tu malu količinu dodati brašno. Dobro promiješati. Ostatak mlijeka staviti na vatru i dodati mu maslac. Kad se maslac otopi dodati brašno pomiješano s mlijekom i pjenjačom miješati dok se umak ne zgusne. Posoliti i popapriti.
Izmiješati tjesteninu s povrćem i bešamelom te sve istresti u namašćenu vatrostalnu posudu. Namrviti fetu i posipati ju po vrhu.
Peći 30-40 minuta.

slika
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Solea » 13 stu 2011, 22:56

prijava br. 7 mirci 1 bod

Musaka s prosom

2 luka ljutike
2 tikvice
2 krumpira
100g bundeve
1 limenka pelata ili 2dl pasirane rajčice (najbolje domaće)
1 žličica šećera
origano
150g prosa
2dl vrhnja za kuhanje
1 jaje

Pećnicu zagrijati na 200°C.
Tikvice, bundevu i krumpir naribajte na ribežu na tanke ploške i posolite.
Na malo maslinova ulja propirjati sitno nasjeckanu ljutiku, dodati rajčicu, šećer i posoliti. Kratko pirjati, te umiješati proso. Pirjati 15-tak minuta, te po potrebi dodavati vode. Proso ne mora omekšati. Kad je gotovo dodati žlicu origana.
Vatrostalnu posudu nauljiti te na dno posložiti tikvice, zaliti s prosom u rajčicama te pokriti slojem krumpira i bundeve. Peći 20 minuta u zagrijanoj pećnici.
Dobro promiješati vrhnje s jajem i preliti po musaki, te peći jos desetak minuta.


slika

slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Lena » 15 stu 2011, 20:29

prijava br. 8 kranjica

Pašta na žlicu sa gljivama

500 g gljiva (ja sam koristila vrganje)

3 režnja češnjaka

1 dl bijelog vina

1 dl pelata

maslinovo ulje

500 g suhe tjestenine (ja sam koristila fuže)

sol

papar

svježi timijan

svježi kravlji sir

Gljive očistiti i narezati na krupnije komadiće. Tavicu jako zagrijati. Na tavicu kapnuti vrlo malo maslinovog ulja i na to staviti gljive. Gljive pečemo, uz miješanje, na najjačoj vatri, dok ne posmeđe. Ako koristite malu tavicu, pecite gljive na dva puta jer će se u protivnom gljive pirjati a ne peći, pa će izgubiti okus. Pečene gljive staviti sa strane.

U loncu na malo maslinovog ulja zapeči češnjak narezan na listiće dok ne postane svijetlosmeđ, zaliti bijelim vinom, dodati pelete i litru vode. Kada zavrije dodati tjesteninu i smanjiti vatru. Dodati dvije grančice svježeg timijana te posoliti i popapriti. Kuhati dok tjestenina ne bude al dente. Na kraju dodati pečene gljive.

Poslužiti sa malo svježeg kravljeg sira.

slika
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Lena » 15 stu 2011, 20:30

prijava br. 9 corazon 7 bodova


Polpete od špinata i zobenih pahuljica

slika
Recept:
ovo nisu točne mjere :D radim odokativno
šalica zobenih pahuljica
200 g špinata
1 jaje
sir (može više vrsta)
sol, začini (koristila gomasio)
mrvice, sezam

Postupak:
Zakuhati malo vode, namočiti zobene pahuljice. Dodati sjeckani špinat (prethodno kratko skuhan), naribani sir (ja sam ovaj put koristila gaudu i ovčji sir), jaje i začine. Oblikovati polpete, uvaljati ih u mješavinu mrvica i sjemenki sezama. Peći na ulju.
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Solea » 15 stu 2011, 22:01

prijava br. 10 solea 10 bodova

burgeri od graha

slika

400 g skuhanog crvenog graha (iz konzerve)
1 glavica luka
2-3 režnja češnjaka
4 žlice zobenih pahuljica
4 žlice skuhanog bulgura
sol, papar, crvena mljevena paprika, korijandar, peršinov list
1 žlica maslinovog ulja

krušne mrvice



u blenderu usitniti zobene pahuljice, dodati grah, luk, češnajk, maslinovo i začine, pa opet sve zblendati ( :mrgreen )
na kraju dodati žlicu-dvije krušnih mrvica, promiješati, formirati burgere, uvaljati ih u mrvice i pospremiti u hladnjak na bar sat vremena (da se ohlade i stegnu).

ohlađene burgere peći po par minuta s obje strabne (pažljivo ih preokrenuti lopaticom, nisu onako čvrsti i kompaktni kao mesni ;)).

poslušiti u pecivu uz malo sira, salate i preljeva.

za preljev: pomiješati 1 žlicu dijon senfa + 1 žlicu dijon muštarde i žlicu, dvije zobenog vrhnja

slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Lena » 16 stu 2011, 11:23

prijava br. 11 lena 1 bod

Quiche s cvjetačom

prhko tijesto:
250g brašna
125 g hladnog maslaca
1 jaje
2 žlice hladne vode
sol

nadjev:
1 manja cvjetača
3 jaja
150g milerama
1 žličica mljevenog kima i korijandera
sol, papar

Zamijesiti prhko tijesto, oblikovati disk i staviti ga u frižider na barem pola sata. Cvjetaču skuhati u posoljenoj vodi. Jaja pomiješati s vrhnjem i dodati narezanu cvjetaču i začine. Tijesto razvaljati po dnu i stranicama kalupa, izbosti vilicom dno i staviti na njega nadjev. Peći na 220 sutpnjeva 10min. i onda smanjiti na 180 stupnjeva i peći još 20min.

slika
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Solea » 18 stu 2011, 13:12

prijava br. 12 mrs. eastwood 8 bodova


Zimski tofu

slika

125 g svježeg tofua
- srednja glavica cvjetače
- srednje mala glavica luka
- žlica maslinovog ulja
- sojinog vrhnja po želji
- smrvljenog poprženog sezama
- pola čajne žlice kurkume

slika

Zagrijati pećnicu na 230°C. I dok se pećnica grije...
Na tavici na malo ulja popržiti luk nasjeckan na tanko po dužini i dodati kurkumu i sezam.
Na papir za pečenje rasporediti cvjetaču i tofu nasjeckan na kocke. Drvenom kuhačom ravnomjerno preliti začinima iz tave.
Peći oko 25 minuta do pola sata uz miješanje tri, četiri puta.
U nekom trenutku pred kraj preliti sa malo sojinog vrhnja.
Poslužiti uz rižu ili kao umak za tjesteninu.
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Solea » 19 stu 2011, 21:01

prijava br. 13 gabric 2 boda

Musaka od bukovača


slika

Glavica crvenog luka
2 režnja češnjaka
1/2 kg bukovača
5 jaja
200 g sira (gaude ili sličnog)
2 dcl kiselog vrhnja
sol
začini po želji

Crveni luk popržiti na ulju, dodati bukovače narezane na listiće i pirjati ih dok ne omekšaju i dok ne ispari sva voda. Pred kraj dodati nasjeckani češnjak i začiniti po želji.
4 jaja skuhati.
Vatrostalnu zdjelu premazati uljem i na dno staviti četiri tvrdo kuhana jaja narezana na ploške. Preko toga posipati 100 g naribanog sira. Na to staviti gljive. Njih preliti smjesom od kiselog vrhnja, jednog jaja i začina. Sve to posipati sa 100g ribanog sira.
Zapeći u pećnici dok ne dobije lijepu boju.
Ako je sir koji se koristi jako slan, treba pripaziti na količinu soli koja se stavlja u gljive i vrhnje.

Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Solea » 19 stu 2011, 21:15

prijava br. 14 beamama




Šampinjoni s ječmom

slika

40 dag šampinjona
1 šalica ječma (šalica za čaj)
1 mala glavica luka
2 žlice maslinovog ulja
povrtni temeljac
sol, papar, provansalska mješavina začina, peršin

Ječam skuhati u povrtnom temeljcu.
Na malo maslinovog ulja propržiti glavicu sitno sjeckanog luka, dodati očišćene i nasjeckane šampinjone.
Kada tekućina koju su ispustili šampinjoni ispari dodati začine, ocjeđeni ječam te 1/3 šalice tekućine u kojoj se kuhao ječam.
Na smanjenoj temperaturi miješati još par minuta.
Dobar tek


slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Lena » 23 stu 2011, 21:48

prijava br. 15 tanjamt 1 bod


Paprika punjena svim i svačim
(količine za dvije osobe)

2 velike crvene paprike
15dkg bulgura i/ili kvinoje, moze i couscous
zeleni dio poriluka
1 manja zuta paprika
dimljeni tofu
chili papričica, svjezi đumbir, žličica kumina, sol, biber

Bulgur i kvinoju skuhati prema uputama. Ja kupujem već pomiješano, skuha se za 10 minuta.
U woku ili tavi sa debljim dnom, na maslinovom ulju kratko popržiti poriluk i papriku, žutu i chili, odmah nakon toga dodati na kockice izrezani tofu, đumbir i začine.
Povrće zapravo mozete staviti bilo koje (mrkvu, tikvice, mladi luk…), ja sam tad imala ovo u frižideru.
Kada tofu postane onako hruskav, dodati žitarice i dobro promiješati. Dobivenom smjesom puniti paprike, ko voli (a ja volim :) ) može odozgo namrviti i fetu .
Na 200 stupnjeva peći 15tak minuta.
Salata je matovilac, ali odlično paše i umak od jogurta sa češnjakom ;)
slika
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Solea » 23 stu 2011, 22:03

prijava br. 16 AA

Przeni tofu


Jednostavno, brzo i jako ukusno jelo. Za pripremu ce vam trebati 10-15 minuta, a mozete ga sluziti u raznim kombinacijama uz rizu, pastu, knedle, razno povrce ... ili kao lagani rucak na salati, varijacije su bezbrojne

Sastojci:
300g extra cvrstog tofua
2 cesnja cesnjaka
30-50g sjemenki sezama (mozete staviti vise ili manje, kako volite, mi volimo puuuuuno sezama)
1-2 zlice soya sosa
1-2 zlice sezamovog ulja
2-3 zlice Sweet&Sour sosa
Sol, ulje za przenje

Tofu isjeci na kockice i prziti na malo zagrijanog ulja. Kad je lijepo isprzen, dodati zgnjeceni cesnjak i sjemenke sezama i proprziti jos nekoliko minuta. Posoliti po ukusu (ne previse jer cete dodati soya sos) dodati sezamovo ulje, soya sos i S&S sos, dobro promijesati i gotovo je za sluzenje

slika

Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Solea » 24 stu 2011, 21:31

prijava br. 17 olja 3 boda


Gravce na tavce

Potrebno je:
500 g graha
500 g luka
2-3 lovorova lista
sol i papar po zelji
1/2 dcl ulja
1 zlica mljevene crvene paprike
Grah namociti vecer prije; sutradan ga skuhati s glavicom nasjeckanog luka (prvu vodu nakon kuhanja baciti). Preostali luk nasjeckati i staviti dinstat u ulju. Kad se luk "raspadne", dodati vecu zlicu brasna i crvene paprike pa u to uliti skuhani grah s nesto vode u kojoj se kuhao. Zaciniti jos s paprom, dodati lovorovog lista i vec prema zelji po koji feferon. Pecnicu ugrijati na cca 180 C pa grah zapeci oko 1,5 sat, odnosno dok se ne uhvati “korica”.


slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Lena » 25 stu 2011, 13:42

prijava br. 18 jednomcupostatimama


Zdrava salata

1 krastavac
1 mrkva
1 cikla
1 kisela zelena jabuka
200 gr kukuruza
2 zlice meda
maslinovo ulje
aceto balsamico

Narezati krastavac na vece ploske, mrkvu na krugove, ciklu na sitne stapice, skuhati kukuruz ili ocjediti iz konzerve, narezati jabuku na sitne stapice. Sve pomjesati. Dobro umjesati med, ulje i aceto i preliti time salatu.

Punjeni sampinjoni

1 kg sampinjona
500 gr mrkve
200 gr persuna
vezica persunovog lista
3 casice vrhnja
origano, ruzmarin - dalmatinski zacin
ulje

Oprati sampinjone i odvojiti nogice od klobuka. Klobuke poslagati u vecu tepsiju na dole. Nogice narezati s ostatkom cijelih sampinjona i prodinastati na ulju dok dobro ispuste svoj sok da ne budu gorki. Izvaditi ih i na tom ulju (ako treba, dodati jos malo) proprziti mrkvu, korijen persuna i na kraju dodati sitno narezan list, te dalmatinski zacin. Vratiti sampinjone i dodati vrhnje. Homogeno izmjesati i namazati preko sampinjona u tepsiji. Peci oko 40 min na 200 C. Moze se posluzit uz rizu i Zdravu salatu.

slika
slika
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - vegetarijanska jela (tema studenog)

PostPostao/la Solea » 26 stu 2011, 01:27

prijava br. 19 :1 :bis AA 23 boda

Veggie chimichanga

je ustvari burrito przen u dubokom ulju, ali kako je nama to stvarno premasno ja ga zapecem u pecnici, premazanog sa par kapi ulja – zbog ukusa i lijepe boje
Sastojci:
(mozete koristiti sastojke koje volite, ovaj put moj izbor je bio:)

1 ½ salica kuhane rize
1 luk
Po 1 crvena, zuta i zelena paprika
50g crnih maslina
50g zelenih maslina
1 rajcica (ako nema svjeze uzmite pelat)
3 cesnja cesnjaka
3-4 komadica susene rajcice
Sol, papar, prstohvat smedjeg secera, bosiljak, oregano, mazuran, kadulja
Ribani cheddar sir ili ribana mozzarella
8 velikih tortilja

Skuhajte rizu u slanoj vodi (ili mozete koristiti ostatke od prethodnog jela)
Dok se riza kuha isjeckajte povrce. Na malo ulja proprzite sitno sjeckan luk, dodajte paprike, rajcice i cesnjak. Kad su paprike przene umijesajte rizu i zacinite.
Smjesu stavljajte na tortilje (zagrijte tortilje prije motanja da vam ne bi pucale) odozgor pospite ribani sir (puuuuuuno ribanog sira) i zamotajte paketice. Drvenim stapicima ih ucvrstite da se ne bi raspali prilikom pecenja i redjajte na podmazan pleh ili pek papir
Pecite u pecnici na 200C 10-tak minuta sa svake strane ili dok lijepo ne porumene. Sluzite uz salatu
Kako ispadne jako puno nadjeva, uzmite i dodatno pakovanje tortilja, pripremite chimichange i smrznite ih. Kad vam se jako zuri, tako smrznute ih samo gurnite u pecnicu i brzinski rucak je gotov


slika

slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03


Natrag na Recepti - arhiva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.