prijava br. 38
dabilly
Čokokeksi kao Grancereale50 g sitnih zobenih pahuljica
100 g cjelovitog raženog brašna
100 g polubijelog brašna (stavila bijelo)
125 g maslaca (stavila margarin, iznimno ovaj put)
40 g kakaa u prahu
60 g šećera (stavila smeđi muscovado)
sok pola naranče
1 žlica arome vanilije (nisam stavila, nisam imala)
1 žumanjak
100 g čokolade s uljem naranče (nisam imala, stavila običnu za kuhanje i naribanu koricu naranče koju sam oprala sodom bikarbonom i octom)
prstohvat soli (e, to sam imala)
Pomiješati brašno, pahuljice, prosijani kakao, šećer, sol. Dodati omekšani maslac, izmiješati, dodati isjeckanu čokoladu. Zatim dodati sok od naranče, aromu vanilije i žumanjak. Oblikovati mekano prhko tijesto; po potrebi dodati narančinog soka. Razvaljati u kobasicu irezati ploške barem 1 cm debljine. Mogu se i izrezivati oblici, ako se tijesto razvalja između folije. Peći 15-20 min na 180 stupnjeva.
Tijesto je nezahtjevno, a kad je gotovo, stvarno isti grancereali
Recept sam našla na Coolinarici. Moj novi božićni favorit, definitivno.