prijava br. 4
bubidea
PanceroteTIJESTO:
75 dkg glatkog brašna
400 ml kiselog vrhnja
1,5 čajna žličica soli
1 čajna žličica šećera
20 dkg margarina/maslaca
2 praška za pecivo
3 jaja
PUNJENJE:
20 dkg šunke
20 dkg sira-gauda, trapist..
1,5 dl rajčice (iz tetrapaka ili domaćeg sosa od rajčice)
-1 jaje za premazivanje
U zdjelu se stavi vrhnje, sol, šećer, jaja i sve izmiješa žicom. Doda se omekšali margarin/maslac, prašak za pecivo i brašno, ali postepeno se dodaje.
Napravi se glatko tijesto, da se ne lijepi za ruke.
Ostavi se da se diže dvadesetak minuta.
Tijesto se podijeli na dvadesetak loptica, svaka se razvalja (na pobrašnjenoj podlozi) u krug, dosta tanko (ja sam razvaljala krugove od cca 10 cm i debljine 2 mm) jer tijesto još naraste.
Na jednu polovicu kruga stavi se malo pasirane rajčice (ja sam koristila domaću rajčicu) šnita sira i šnita salame, poklopi se drugom polovicom tijesta i rubovi se stisnu vilicom da punjenje ne iscuri.
Svaki komad se premaže razmućenim jajetom i peku se na 200 stupnjeva 20 minuta.
Tijesto je jako mekano i baš se topi u ustima vrlo je brzo i jednostavno za napraviti i puno ga ispadne.
Ja sam čak dio tijesta ostavila za drugi dan, jer mi je bilo previše, pa sam ga onda punila pekmezom.
da, da, dobro ste pročitale...ne ide kvasac