27 svi 2015, 08:50
rabarbaru sadi moja svekrva, zna ju napraviti u kompotu, meni to baš nije nešto
27 svi 2015, 09:08
meni je super i obožavam ju i u slanim i u slatkim jelima ali šta mi to vrijedi kad ju jedemo možda jednom u 3 godine. Meni je i dalje enigma zašto ja to nikada ne mogu naći na placu.
27 svi 2015, 09:10
ni ja Hajdi ne volim rabarbaru. posebno to sa jagodama, ona mi sve pokvari. no vidim da ju dosta ljudi šmeka
27 svi 2015, 09:29
Ne volim ni ja rabarbaru, sve upropasti, dobro si rekla, a ne volim ni slag pa me sve ove pavlove i ine odbijaju. Cura ne voli vaniliju, pa ni to ne ide. Dobri stari tiramisu ili kolac od 5 min s jagodama sa Darkove web kuharice
27 svi 2015, 09:34
TmamaKiN2 je napisao/la: reporterka ju je probala (ocito po prvi puta) napravila je facu
jedini komentar je bio da je kiselo
zato što se ne jede sirova
27 svi 2015, 10:50
ma teoretski ju možeš jesti, našla sam ja nekakve recepte za salte itd ali mislim da to nitko ne radi jer je em kisela
em tek kuhanjem/pečenjem pušta ono nešto što je dobro u borbi protiv raka
Moram priznati da bi meni zadnji izbor bio staviti ju uz jagode (osim npr da radim pekmez ili kompot).
27 svi 2015, 10:59
da rabarbara se zdinsta i karamelizira najčešće pa se tako koristi u pitama i dr. ali n itak omi nije nešto.
možda da probam ove vaše izrade, bi mi valjala
27 svi 2015, 21:18
teutonija je napisao/la:Ni ja ju nisam probala i nisam sigurna bi li ju znala prepoznati. Znam da izgleda ko blitva, ali je dolje crvena.
Očito ni to ne raste kod nas.
malo je slična blitvi, al malo, samo dok je jako mala.
ovako izgleda u vrtu
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=55C39E94https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=55FC5BD1ovako na terasi
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=55C48604znači, list se ne jede a ovako izgledaju stabljike, mogu naći na dolcu.
http://2.bp.blogspot.com/-B8ZhMlq8Snw/U ... rbara1.jpg
28 svi 2015, 08:33
TanjaMT je napisao/la:A pekmez od jagoda mi je
Kako raspekmezite jagode?
Pronađoh jutros na jednom blogu neki krasni recept (koji podrazumijeva jagode i šećer
) i, evo, kuha se mrva jagodica za pekmez i malo više za slatko
Miriši cijela zgrada, čini mi se
28 svi 2015, 08:50
ja jucer uzela dvije mjerice, smazali smo ih bez icega, odmah. a racunala sam da ce bar nesto ostati za ujutro
naivka
28 svi 2015, 09:13
olja je napisao/la:TanjaMT je napisao/la:A pekmez od jagoda mi je
Kako raspekmezite jagode?
Pronađoh jutros na jednom blogu neki krasni recept (koji podrazumijeva jagode i šećer
) i, evo, kuha se mrva jagodica za pekmez i malo više za slatko
Miriši cijela zgrada, čini mi se
ako radim u pekaču onda bude više žele nego pekmez. Ne režem puno, ne sjeckam nego recimo po pola, dodam samo 20 dag šećera na kilu jagoda i pustim nek se pekač izbori s njima.
A ako hoću pravi pekmez onda radim po istom sistemu ali obavezno na štednjaku da voda ispari i to jednostavno miješam dok voda ne ispari i dok ne ostane samo gusto. To onda traje jako dugo. Sigurno jedno 2 sata na slaboj vatri samo da se tekućina isparava.
Ja ne dodajem pektin i ne dodajem jabuke. Ako dodaš pektin ili jabuku na kilu jagoda onda možeš i samo u pekaču, bit će ti dovoljno gusto.
28 svi 2015, 09:51
Ja ne radim, meni mama radi
28 svi 2015, 09:57
Jucer sam kod druge jela ovaj kolac, savrsen je
http://recipeci.com/bijeli-egipat-s-jagodama/18110/Sad ste me namamile i na pekmez.
28 svi 2015, 10:04
Nemam pekač, znači pravi pekmez
Skuhalo se sve - zanimalo me je upravo to dodajete li želin, pektin ili šta već - jer sam ja samo skuhala jagode sa šećerom.
I to sam dakle u jednoj šerpici skuhala cijele jagode (slatko), a u drugoj usitnjene vilicom (pekmez).
28 svi 2015, 10:08
Olja, ako je mala kolicina ne treba ti nista, samo u vruce tehle i zatvori
28 svi 2015, 10:18
mrs. eastwood je napisao/la:slobodno me zovite kad bude gotovo, recept je
ovdje. Mogu i prevest
east jel to tijesto kao za princes?? izgleda toliko primamljivo
28 svi 2015, 10:26
mi danas imamo zavrsnu u vrticu, a grupa se zove jagode, pa sam radila prigodne kolace za proslavu
ove jagode ja radila mama, jestive su, pa me zanima da li njih ili prave domace staviti kao ukras na cokoladnu tortu
ovo su domace, iz vrta, nespricane...pomagajte...i ako stavljam domace, da li ih staviti s listicem ili bez?
28 svi 2015, 10:31
napravljene jagodice ponudiš posebno, a na čokoladnu tortu staviš svježe
28 svi 2015, 10:33
Slažem se s Hajdi
TanjaMT je napisao/la:Olja, ako je mala kolicina ne treba ti nista, samo u vruce tehle i zatvori
Ma kako ja vidim, poješćemo sve za večeru
28 svi 2015, 10:37
tako sam i ja mislila...a da micem lisce...efektnije mi je s listicima, a opet...nisu jestivi
28 svi 2015, 10:45
listiće će maknuti svatko sam, ne prčkaj
28 svi 2015, 10:46
baš! pa znaju valjda da se lišće ne jede
28 svi 2015, 12:58
ove godine sam se najela jagoda valjda kao nikad do sada. nemam svoj vrt pa ne mogu sama uzgajati, ali sam otkrila jedan OPG koji prodaje prefine i sad sam im svakodnevno na štandu.
volim kombinaciju bezea i jagoda. čak bi rekla da mi je beze najbolji uz jagode. djetetu sam spremala za feštu eton mess u malim plastičnim čašama i ispalo je da je to bilo najbolje prihvaćeno od strane gostiju.
28 svi 2015, 12:58
snowwhite je napisao/la:mrs. eastwood je napisao/la:slobodno me zovite kad bude gotovo, recept je
ovdje. Mogu i prevest
east jel to tijesto kao za princes?? izgleda toliko primamljivo
nisam east, ali mogu odgovoriti
Mescola in una piccola casseruola 1 dl di acqua, 1 dl di latte, 75 g di burro a pezzetti, 1 cucchiaino di zucchero semolato e 1/2 cucchiaino di sale. Quando il composto bollirà, unisci 100 g di farina, tutta in una volta, e cuoci, mescolando finché il composto si staccherà dalle pareti del recipiente. Toglilo dal fuoco, lascialo intiepidire, incorpora 3 uova, 1 alla volta, mescolando fino a che sarà vellutato.
da, vrlo je slično tijestu za princess, jedino što se u ovome miješa voda s mlijekom i doda se šećer (a ne samo sol)
30 svi 2015, 20:30
Prijavljujem 1,5 kg marmelade od jagoda i vanilije
31 svi 2015, 08:11
mrava je napisao/la:Prijavljujem 1,5 kg marmelade od jagoda i vanilije
Recept, pliz
31 svi 2015, 09:08
Na oko 2 kg jagoda sam posula 1 kg šećera i 2 vanilin šećera. KUhala sam dok se voće nije raspalo, pa sam usitnila štapnim mikserom. To sam kuhala dok se nije zgusnulo (stavim žličicu marmelade da tanjurić, ostavim da se ohladi pa nagnem tanjurić, ako se ne slijeva, onda je dovoljno gusto. U pećnici sam držala oprane staklenke 10 minuta na 100°C, u vruće staklenke sam ulijevala vruću marmeladu i opet stavila na 100°C da se uhvati korica.
31 svi 2015, 16:57
Hvala
A kako bi bilo sa šipkom vanile umjesto šećera?
Zapravo koliko bi tada išlo vanile na 1kg jagoda?
Pronađoh ovo:
http://www.coolinarika.com/recept/pekme ... -cokolade/ Moram isprobati!
31 svi 2015, 19:06
Ne znam, nisam radila sa štapićem vanilije
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.