pa ja nekako shvatila da vas dosta natuca njemacki pa nisam prevodila
Za 4 osobe:
2 jušne pinjola
4 pileća filea (à ca. 150 g)
3 jušne maslinova
sol, biber
2 čajne instant kocke za juhu
1 luk
1 češanj češnjaka
80 g sušenih rajčica
350 g tjestenine u obliku riže (Pasta zara u Konzumu ima)
150 ml suhog bijelog vina
1 Bunt Rakete
60 g Parmesan
100 g pekmeza od kajsija (onaj kaj nema dijelove marelice nego je jednoličan, onaj dobro smiksan)
Priprema:
1
pinjol prepšržiti u tavici, staviti sa strane. Prepržiti filete izrezane i staviti sa strane. posoliti i pobiberiti
U tavi u kojoj su se pekli fileti dodati marmeladu s 5 žlica vode da dobro prokuha te vratiti filete unutra (ja sam ih kad su bili pečeni narezala na komade cca 2 cm). Maknuti s vatre i staviti sa strane.
2
Dok pržite filete zakuhati 650 ml vode i ubaciti kocku za juhu. Očistiti i izrezati češnjak, luk i sušene rajčice. Ugrijati žlicu ulja u tavici i izdinstati luk i češnjak pa dodati rajčice. Dodati u to tjesteninu i vino da zakuha i zaliti s instant juhom (ova voda i kocka). Paziti da se tjestenina kuhanjem ne zalijepi za dno. Često treba miješati.
3
Očistiti i u grubo izrezati rikolu. Naribati parmezan. Kad je tjestenina skuhana umiješati 2/3 parmezana da se otopi, naknuti s vatre i umiješati rikolu.
Začiniti po potrebi (ako stavite kocku u principu je dovoljno slano).
4
Servirati s filetima mesa, preprženim pinjolima i preostalim parmezanom
op a - radi lakšeg snalaženja složila sam po logičnijem redu