10 stu 2015, 11:40
malamaja je napisao/la:presudno je to što nisu još stigli domaći limuni
a višak kruški citronki koje su sitnije i nema zainteresiranih za njihovo konzumiranje je bio idealan za pitu
jedino sam stavila malo više šečera za karameliziranje....mislila sam da su kruške manje slatke...uglavnom, bilo je za prste polizati
lasto
slažem se s dunjom.
ovo tijesto nisam koristila kao podlogu za klasičnu pitu pa nemam iskustva ali inače kad je tijesto dolje, kad je podloga za nadjev, obično se stavlja više maslaca, osim nekih izuzetaka (npr. na 300 g brašna stavila bih barem 180 g maslaca a ni sa 200 ne bih pogriješila).
10 stu 2015, 11:44
žur-vekne
nemam pojma šta je ovo
kod nas za vikend brunch umjesto standardnog doručka i ručka. I to pravi engleski, nezdravi, uz dodatke voćne salate i kroasana i mufina sa šumskim voćem. Za večeru smo onda imali crni rižot koji je bio prste za polizat. Malo smo se tukli oko njega. Po prvi puta u životu sam uspjela sve sipice očistiti tako da mi niti jedna jedina vrećica nije pukla. Stvarno sam se trebala udati za dalmatinca
jučer poriluk varivo i svinjski šnicli na inzistiranje djece
danas mesna juha s mesom i povrćem onako ugusto jer nisam imala vremena jučer i danas kuhati.
10 stu 2015, 12:21
Ovo je recept za žur-vekne, nisam stavila sliku na coolinariku, nikako to stići obaviti.
http://www.coolinarika.com/recept/zur-vekne/Danas kelj varivo
10 stu 2015, 13:07
Za rucak lungic sa gorgonzolom i njokama, po zelji moje kceri. Za veceru idemo svi van, po mojoj zelji
10 stu 2015, 13:20
tanja
meni je danas dan kuhanja i opuštanja. imam vremena i volje pa je tako svašta ne meniju:
gusta juha od brokule i karfiola,
bob i blitva,
zobene polpete s blitvom i sirom,
basmati rižoto s tikvicama,
pureći odresci,
orehnjača (prva u životu)
10 stu 2015, 14:02
jel staviš jaje u polpete s blitvom?
Mrava sad bar znam da je to desert
10 stu 2015, 14:57
adorabla, stavim
kuhinja mi je bomba
sad neću kuhati narednih dana
10 stu 2015, 20:17
Jucer pecena kokos i krumpir, kuhana cikla, zelena salata.
Danas zapecena pasta sa sirom i zelena salata.
11 stu 2015, 17:49
danas faširanci, pečeni krumpir i domači ajvar, endivija salata sa češnjakom i bučinim uljem.
11 stu 2015, 18:43
Jučer sve i svašta, danas pariški pohanci od pileceg filea, blitva s krumpirom na lešo, desert crnac bez jaja.
11 stu 2015, 19:29
špinat, jaje na oko
sutra je zelje s paradajzom, ili kak bi mi rekli prisiljeno zelje i faširanci
sad idem umutiti solejkine kuglofiće s limunom (stigli domaći limuni
)
11 stu 2015, 19:32
Mahune s mesom, bučnica, savijača s jabukama
12 stu 2015, 09:51
rano ti stigli limuni. Biće mjesečari?
Ja sam ovaj tjedan prekopirala vaše recepte od prošlog tjedna pa smo jeli poriluk varivo ko kod Dunje, pa smo jeli govedji gulas ko kod Ane, pa smo jeli Mercimek Corbasi i omlet ko kod Tanje
samo nastavite dalje tako
jučer smo jeli juhu od bundeve i kus kus na rižoto s povrćem. Onako ko đuveč i dodala sam smrznute patlidžane. Oduševljena sam svojim smrznutim patlidžanima. Nadam se da je to moje otkriće
Ispekla sam ih na fete u rerni i onda zamotala u backpapir svaku fetu da se ne polijepe i onda smrznula. Ispalo savršeno. Da ne govorim da ih samo na kraju narežem i možemo cijele godine jesti normu, musake i dodavati patlidžan u rižota
12 stu 2015, 10:06
I kod nas danas kuskus, ali kao prilog tel saftu sa mrkvicom
Jucer je bio quiche sa spinatom i juha, jerbo je preksinocnja vecera bila svima preobilna. Imali smo i jos torte za desert i vise ne zelim vidjet slatko do Bozica.
12 stu 2015, 11:22
super ideja, adorabla
danas svinjski paprikas sa njokima, kiseli kupus na salatu. Crnca ima i za danas.
12 stu 2015, 14:00
Jučer ričet
Danas kuhani buncek, restani krumpir i zelje salata.
12 stu 2015, 14:07
Danas srneći ragu i njoke od krumpira, endivija sa češnjakom i bučinim uljem.
12 stu 2015, 15:59
Jucer gulas od janjetine, njoki, zelena salata.
Danas incuni, palenta, patlidzan pohan u pecnici, zelena salata
12 stu 2015, 20:48
Pekli smo jaja sa slaninom, prelijep je bio dan da bi se stajalo kraj šporeta
13 stu 2015, 19:39
Juha od rajčice, krumpir salata, pržene papaline
13 stu 2015, 22:43
ja ništa ne kuham jer sam na putu, ali morala sam s vama podijelit (a ne znam gdje drugdje da napišem) da sam jučer u Francuskoj prvi put u restoranu jela Gratin Dauphinois
fino je bilo, ali mogu reći i da je onaj naš slavni recept jako sličan originalu
dakle to opet pravim kad se vratim, prvom prilikom!
14 stu 2015, 08:20
Latice, ti si u Parizu? Sretan povratak kuci
14 stu 2015, 08:24
hvala Tanja. nisam u Parizu, ali idem danas preko Pariza doma
14 stu 2015, 10:40
Jučer ostaci bunceka ali s krumpir salatom.
Danas pileći mini file mariniran u jogurtu i začinima pa na naglo, povrće na kineski i zelje salata.
14 stu 2015, 11:39
Danas juha od bundeve, patka s mlincima, dinstano crveno zelje, tiramisu od jabuka, tzv stajerski tiramisu.
Sutra tuna s rostilja, brokula i krumpir, plus pripremiti punjrnje za enchillade za ponedeljak
14 stu 2015, 11:53
kod mene pizza.
tanja, taj stajerski tiramisu gledam vec dugo, al nikako ga narpaviti. Jesi li ga vec prije radila?
14 stu 2015, 12:38
Jesam, vise puta. Osvjezavajuci, bez jaja, idealan i za ljeto bas zbog toga, ko voli cimt i jabuke, ne mozes fulat
14 stu 2015, 12:55
tanja, a jel stavljaš mascarpone? daj svoj recept
mogla bih ga možda sutra isprobati
danas bistra juha, punjena pileća prsa (buđola+sir) i zapečeni karfiol. za salatu ajvar i miješana od kupusa, mrkve, crne rotkve, cikle i daikona.
i lava cake
14 stu 2015, 12:57
sole, a nis, morat cemo ga obje objaviti i recenzirati
14 stu 2015, 13:27
dogovoreno.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.