24 lis 2016, 12:15
Imas obicno pirovo i u Konzumu.
24 lis 2016, 13:04
hvala na svim receptima za kruh
ma moj strojcek je neki 10 godina star, davno je taj upute izgubio
probat ću malo kombinirat pa ćemo vidjet. mislim čak da ću si uzet novi stoj kad bude neka akcija negdje jer mi je iskreno lakše stavit sve u njega i ispeć kruha nego se nekad s malom spremit i otić do dućana, posebno jer najbliži ducancic ima samo one grozne spužva kruhove.
gdje inače kupujete brašno? pitam zbog kvalitete i cijene, recimo gledam u bio i bio i na malinici - kila pirovog integralnog brašna je 30 kn?!
mi ćemo danas rižoto od smeđe riže, kvinoje i amaranta, i to od piletine i bundeve i graška. s kurkumom naravno. i zelena salata. napravit ću malo više da imamo i za sutra jer sutra imam neke stvari za obavit pa neću stići kuhat.
24 lis 2016, 13:11
pšenično integralno brašno Eko klas kupujem u Konzumu DM-u. Ponekad i neke druge vrste pšenično brašna iste marke.
A u DM-u kupujem i pšenično int., pirovo int. i raženo integralno brašno njihove marke Bio.
Mislim da pirovo int. u DM-u košta oko 24 kn. Kupujem ga obično kad koristim 15% popusta na ukupan iznos kupovine.
24 lis 2016, 13:15
hvala na odgovorima za obično pirovo brašno.
ja kruh pečem svaki dan. stavim obično 400 ml vode i 500 g brašna, razne kombinacije. najčešće pšenično integralno. rijeko dodajem bijelo brašno. znam staviti i 400 g pšen int. i 100 g raženog. ili pak čisto pirovo pšenično brašno. prema vašim receptima vidim da bih mogla staviti malo manje vode i malo više brašna.
uvijek stavim žličicu soli i četvrtinu kocke svježeg kvasca. ponekad kakve sjemenke.
da bude i nešto on topic

- danas kuham maneštru od slanutka i poriluka sa suhom svinjetinom.
Zadnja izmjena:
Ana2010; 24 lis 2016, 13:16; ukupno mijenjano 1 put/a.
24 lis 2016, 13:16
pirovo brasno je jeftinije u mulleru nego u DMu. i integralno i bijelo/polubijelo. u sloveniji je jos jeftinije nego u nasim DM i muller prodavaoicama.
24 lis 2016, 13:38
brašno kupujem iz mlina (Pazin)... pirovo, heljdino, pšenično sve imaju
dok sam koristila pekač, strpala bih u njega sastojke iz bilo kojeg recepta za kruh
sad radim bez pekača (pokvario se), i sa kiselim tijestom (pa ga zato samo ja jedem

) umjesto kvasca. mislim da ću napraviti koji za ostale ukućane sa običnim kvascem (ovo kiselo se maloo osjeti)
danas kod mene pileće rolice sa špinatom, sirom i pršutom, uz to njoki od krompira u umaku od vrhnja i vina
desert raw torta
24 lis 2016, 14:03
vezano uz brasno, trenutno koristim domace pirovo brasno

. i odlicno je

.
24 lis 2016, 16:10
Obicno u Grgi Cvarku.Ima posvuda....
Sad sam kupila pola kg za 10kn na nekom.sajmu na trgu za vikend.
A navodno ima jeftino na Kvatricu.
Ne stavljam bijelo

netko je pitao
24 lis 2016, 17:21
ne stavljam ni ja bijelo, najsvjetlije mi je polubijelo
brašna kupujem obično u kvartovskom dućanu zdrave hrane ili u DMu ili u nekom od trg. lanaca koji imaju odjel zdrave hrane
24 lis 2016, 18:11
Kelj varivo
24 lis 2016, 22:59
I kod nas kelj.I meso od jucer
25 lis 2016, 07:17
jučer su se jeli ostaci od prekjučer + špinat
za danas sam izvadila neko meso iz dubokog, ne znam jesu li šniceli ili mljeveno

uz to ide blitva
25 lis 2016, 07:53
Pir-oto

Naime, skuhala sam pir, koji sam umijesala u poriluk dinstan s mrkvom i tikvicom. Uz to purece bijelo na naglo i zelena salata.
25 lis 2016, 09:38
Grčka musaka danas.
25 lis 2016, 09:47
Ja sam jucer od ostataka pire krumpira htjela napraviti knedle za veceru. Sve zamijesila, otvorim zamrzivac, nema vise sljiva

. NNNI!! Uzmem sumsko voce i napunim s tim knedle. Mrak su bile, ko s reklame, vjerujte mi
25 lis 2016, 10:07
uh Tanja kako ne, najbolje knedle. Mi i ne jedemo više sa šljivama nego s borovnicama i kupinama.
Kod nas danas lasagne (ostaci od prije 2 tjedna

)
25 lis 2016, 10:19
Mmama knedle dečkima puni nutelom.

Ubiju se u tome.
Ručak-paradajz juha, puretina na naglo, riža i lešo tikvice. Mafini ako ih nisu odmah ujutro dokrajčili.
Sutra-kelj varivo.
25 lis 2016, 10:25
dobila sam vreću raštike
idem sad to blanširati i u zamrzivač s njom
25 lis 2016, 10:29
folne, pa koliko potroši nutele ??
jučer mahune i faširano, danas lovački
25 lis 2016, 10:34
knedle punite smrznutim vocem? imam borovnice u skrinji, bas bi mogla probati...
25 lis 2016, 10:37
Vipka, donijela sam 6 velikih teglica iz Njemačke krajem 7. mjeseca. Neki dan su otvorili zadnju, s tim da je na moru potrošnja manja jer se na struji nikom baš ne da peći palačinke.
Za knedle nemam pojma. Valjda žličicu vrhom punu po knedli.
25 lis 2016, 10:41
Ja stavljam kockicu cokolade. I sinoc sam nekoliko cokoladnih napravila, ali meni se to ne moze mjeriti sa vocem. Bornice,probaj samo, kad ih otvoris a ono iznutra onako toplo, tekuce, mmmm
25 lis 2016, 10:59
Drage moje - malo van teme - kad ste se raspisale o brašnu u Mullerima, DMovima i sličnima:
https://www.facebook.com/Mlin-Pispek-254503611267558/Za sve koje su u ZG - posebno novi ZG - u Brezovici je mlin u kojem možete kupovati brašno po želji.
Nisam provjeravala po tim dućanima - ali mislim da su cijene u mlinu pristupačnije (što da kažem - u susjedstvu imam taj mlin i dućan od Prehrane - a najbliži veliki dućan mi je 7 kilometara od mene).
25 lis 2016, 11:40
morat ću potražit neki mlin u blizini nas
a kad smo kod nutelle, ovo mi je neki dan izašlo na fejsu, sablaznilo me iskreno:
https://www.youtube.com/watch?v=z6tFkq2WtTIkod nas dana juhica i rižoto od jučer, jako je bio fin tak da mi nije krivo
25 lis 2016, 12:18
Nije baš u Brezivici, nego u sljedećem selu, Hudi Bitek, na samom početku.
Knedle priznajem samo po starinski, sa šljivom
25 lis 2016, 12:34
Ma hudi bitek je dio brezovice

, ja ni ne kontam kad jedno počinje a drugo završava - kako ti gledaš - da je brezovica do benzinske?
25 lis 2016, 12:43
Ostatak kelja i popodne pecem fasirano
25 lis 2016, 12:45
VIPmama je napisao/la:Nije baš u Brezivici, nego u sljedećem selu, Hudi Bitek, na samom početku.
Knedle priznajem samo po starinski, sa šljivom

Na tvom sam tragu, s time da još dopuštam i marelicu

Mi danas ručamo
https://www.youtube.com/watch?v=bcVv02F1GII i pire-krumpir, a za sutra ću skuhati varivo od mahuna.
Kad smo već kod knedli, mogla bih napraviti malo više pirea pa za desert narolati par knedlica, šljiva uvijek imam u škrinji
25 lis 2016, 13:53
Juce pohovani.oslic i krompir salata.
Danas pasulj.
25 lis 2016, 19:52
Sutra krem juha od tikvica, palacinke od zobenog brasna punjene sareno: mladi sir, mladi luk, svjeza crvena i zuta paprika, mrkva, slanina, zelena salata.