03 srp 2019, 07:59
uf pravi ti je domaći ručak, ljetni. Odmah me bacio na baku i ljetovanje kod bake i djeda
03 srp 2019, 08:35
moja je jučer zakukala da je vrijeme za punjene paprike

znam sta ću kuhati za vikend
03 srp 2019, 08:51
evo da se ija napokon oglasim, ja nisam dugo ni kuhala jer smo krečili i ona kraju je zadnje došlo na red da mi lakom pređe zidove u kuhinji, a nisam se usudila ništa kuhat do tad da nešto ne pošpricam, a sigurna sam da bi, pa da mi ostane mrlja na novom zidu
zato danas kuham kupus s paradajzom i junetinom i pire krumpir. ovih dana mislim svašta nešto lagano, a opet malo drugačije jer smo mm i ja sami pa možemo kak hoćemo
03 srp 2019, 09:55
Zapravo se samo hices pohvaliti da si na polumaturalcu
03 srp 2019, 11:10
Adorabla je napisao/la:Zapravo se samo hices pohvaliti da si na polumaturalcu

pa da, zapravo je to to
sad sam si u glavi pravila popis što bi kuhala, sve ono što ja volim, a djeca ne - neki fini quiche, onda slanutak s porilukom i dimljenim tofuom, bolonjez od crvene leće, lignje na buzaru s palentom, salate od mahuna, gljive s jajima... sad sam gladna
03 srp 2019, 11:12
Latice, na polumaturalcu se NE kuha, zato i jest polumaturalac

.
03 srp 2019, 11:19
Filane paprike, za onog koji to ne jede tunjevina i tijesto.
03 srp 2019, 11:22
Sataras i pogačice s tikvicama i malo sjeckane slanine, da zamirisi
03 srp 2019, 18:13
je, sezona je punjenih paprika počela

samo kod mene još ne ...ja ih mogu samo za sebe kuhati jer ostatak ekipe nije zainteresiran
pojela se juhica

...sutra sam na maturalcu, drugi dio

znači samo za moj gušt povrće i salate i juhica....pobrala sam mahune...veselim se sutra abšmalcanima.
03 srp 2019, 21:19
Više sam kuhala prošli tjedan kad sam imala radove doma, nego ovaj tjedan kad je gotovo

(doduše, bila sam na godišnjem pa je valjda u tome stvar

). I još sam uspjela pivom pošpricati friško okrečen zid!
Danas smo jeli safalade s ajvarom i senfom i uz to narezano povrće (luk, krastavac, paradajz). Sutra ću kuhati mahune varivo sa svinjetinom, moji se poželjeli nečeg na žlicu (a bome i ja).
03 srp 2019, 22:53
Jao, žene moje, danas smo mm, dvoje starije djece i ja ubrali 10 kg vrganjaaaa
04 srp 2019, 23:26
jaoooooo divote

uživajte u šumskom mesu
05 srp 2019, 08:23
TanjaMT je napisao/la:Latice, na polumaturalcu se NE kuha, zato i jest polumaturalac

.
ali ali ove godine smo na polumaturalcu 2 i pol tjedna. prvih 5 dana nisam kuhala jer smo i krečili i baš smo se zaželili kuhanog. pravila sam kupus s paradajzom i junetinom, dva dana smo se doslovno ubijali u tome. danas pravim brzinski rižoto s tikvicama i gamberima, a morala bi i do tržnice skočit ne prekasno.
pravila bi u nedjelju pramigianu di melanzane
05 srp 2019, 08:29
Jučer smo jeli paradajz juhu, pire krumpir, pohani mozak i zelenu salatu.
Danas će biti juha, pečeno pile i krumpiri, miješana salata
06 srp 2019, 13:29
Peceni bataci, sataras, pire
07 srp 2019, 10:34
Pileća juha s rezancima, pečeno carsko meso s krumpiricima, rajčica, lubenica
08 srp 2019, 11:54
Juha od jučer, knedle sa šljivama
08 srp 2019, 12:30
Jučer parmigana di melanzane, odlična je bila, baš mi je pasala.
danas ćemo neke brzinske špagete s tikvicama i slatkim vrhnjem i zelenu salatu.
sutra pravim quiche, samo da negdje poriluk iskopam
08 srp 2019, 13:17
meni sve vise smeta sto moji nis ne jedu i sto me ogranicavaju na kombinacije meso/riba i krumpir/riza/pasta. mislim da ni ne postoji jedno jelo koje svi gustaju. a i na ribu su poceli mrdati nosevima...
citam vase menije i neki su mi tako primamljivi, ali jednu porciju mi je tlaka spremati, kad uz to moram i drugo nesto.
malo sam se izjadala, nemam doprinos u vidu kuhanja jer moja mama kuha (pasta i gulas).
08 srp 2019, 13:46
Nisam ja kuhala, ali sam jela - omlet s tikvicama.
09 srp 2019, 06:02
Mala Bornica je napisao/la:meni sve vise smeta sto moji nis ne jedu i sto me ogranicavaju na kombinacije meso/riba i krumpir/riza/pasta. mislim da ni ne postoji jedno jelo koje svi gustaju. a i na ribu su poceli mrdati nosevima...
citam vase menije i neki su mi tako primamljivi, ali jednu porciju mi je tlaka spremati, kad uz to moram i drugo nesto.
malo sam se izjadala, nemam doprinos u vidu kuhanja jer moja mama kuha (pasta i gulas).
Kod mene nema demokracije (doduše, imam ih samo dvojicu, muža i sina) - da kuham ono što bi oni jeli, na meniju bi se izmjenjivali saft i tijesto, njoki sa špinatom i pečeno meso s rižom/krumpirima. Moj muž žvače tikvice kao da sam mu skuhala đonove cipela, mali gunđajući pojede kelj (ali ga pojede), a kad napravim npr. povrće i meso s curryem onda prevrću očima (ali opet pojedu). Ista je reakcija i kad napravim nešto što još nikad dotad nisam. Meni pak njihova omiljena hrana već na uši izlazi van, a i ništ mi se ne jede pa mi se ništ niti ne kuha... i tako to...
09 srp 2019, 08:47
mala sirena, moji ne bi pojeli. ali priznajem da ja ne mogu tjerati nekoga da jede nesto sto ne voli, jer i sama sam do odrasle dobi bila jako izbirljiva i bilo mi je strasno kad me netko tjerao (roditelji me nisu tjerali).
10 srp 2019, 06:19
Mala Bornica je napisao/la:mala sirena, moji ne bi pojeli. ali priznajem da ja ne mogu tjerati nekoga da jede nesto sto ne voli, jer i sama sam do odrasle dobi bila jako izbirljiva i bilo mi je strasno kad me netko tjerao (roditelji me nisu tjerali).
Moj muž radi u bolnici i tamo jede što mu daju i što često zna biti upitnog okusa tako da nije da on to uopće ne jede, ali doma je to puno bolje pripremljeno i on je svjestan da je to bolje za njega, samo što hrpu povrća nikad prije nije jeo dok nismo počeli živjeti skupa i nije naviknut, a mali se hoće švercati (ne kuham im ono što baš mrze). Znaju da jedu zbog zdravlja, a okus si poprave čokoladom na kraju
10 srp 2019, 07:38
U tom tonu sam jutros skuhala poriluk i rizoto.

Moji isto imaju 3 i pol jela koja obojica jedu.
10 srp 2019, 08:32
Znaju da jedu zbog zdravlja, a okus si poprave čokoladom na kraju
odlicno! moji jedu da ne budu gladni.
10 srp 2019, 12:13
Gulaš od svinjske lopatice i pire krumpir, miješana salata
10 srp 2019, 18:50
Mala Bornica je napisao/la:Znaju da jedu zbog zdravlja, a okus si poprave čokoladom na kraju
odlicno! moji jedu da ne budu gladni.
I moji jedu da ne budu gladni, ali povrće jedu zbog zdravlja
11 srp 2019, 10:36
Kelj varivo
11 srp 2019, 13:49
Minestrone i minutni odrezak. Kupus salata