Odgovori

Re: Platnene pelene u jaslicama

07 lis 2009, 10:36

Draga silki, kad smo ti mi utabavali put... aaa, tesko je bilo

07 lis 2009, 10:39

fala, fala :kiss

07 lis 2009, 14:50

silki-super mi je kad čujem da vam je sve prošlo ok!!!! :dada

21 stu 2009, 00:41

mi smo bili neki dan u jaslicama malo razgovarali s tetom i rekla nam je da u grupi ima jedan dječak u pp
tako da mi je srce odmah na mjestu-znači neće biti problema s mojom karlom :joy :joy :joy :joy

27 ožu 2010, 12:29

evo da s ejavimo nakon skoro puna 3mj u jaslicma
tete su se super uklopile u pp-nije im problem
-osim jedne tete koja nekuži kak taj vuneni cover ne propusti :conf i uvijek kad ju presvlači presvuče i njega ono kao zabunom ili ga zaboravi staviti :roll
ona me molila dali joj mogu donijeti još koji cover da ima za zamjeniti pa mi ona da ne kažem zaj...svaki dan po 1 cover jer ga zamota u pp ili ga smulja s kakačem :/ ali više nemam snage ni volje za objašnjavat se s njom
druge dvije tete su :5
-onaj dječak s početka priče se ispisao iz jaslica tako da je sad k jedina u pp

27 ožu 2010, 17:07

super, super :joy

ja sam za vrtić nabavila dovoljno AIO (tzv. pelene za tate :lol) tako da ne trebaju razmišljati o coverima ;)
super su nam obje tete. čak i kakicu istresu u wc prije nego spreme prljavu pelenu u wet bag.

16 tra 2010, 16:23

silki je napisao/la:ja sam za vrtić nabavila dovoljno AIO (tzv. pelene za tate :lol
e ovo moram zapamtiti - pelena za tate :rolf
ja sam tina upisala u vrtić. rekla sam za pp. nisu se bunili ali sam mislil uzet AIO isto da ne bude problema.
bacila sam oko na jedne ali do sad su mi neke AIO popuštale a ne da mi se da bude zapišan po vrtiću.
ovo ljeto bih uzela, isprobala i onda s njima u vrtić.

16 tra 2010, 16:35

:mrgreen

koje bi aio uzela?
nama su se close parent i bumgenius pokazale odličnima.

17 tra 2010, 22:01

bumgenius. ali nemam pojma kako do njih. molim lijepo savjet. :D

17 tra 2010, 22:57

slovenija baby centar ili ćemo se dogovoriti kad ja budem slijedeći put nešto naručivala pa ćeš se prikpat ;)

18 tra 2010, 22:21

eee, može jedna prikrpuša. :mrgreen puno hvala :kiss

14 svi 2010, 12:53

Cure, mi smo se tek prijavili za jaslice. Za 2 tjedna idemo na neki razgovor gdje će oni ne znam što - promatrati dijete?
Jel pametnije da odmah kažem da smo na pp ili da mudro šutimo dok ne vidimo hoćemo li uopće upasti u jaslice?

I jel da budemo iskreni, ili da kažemo da je alergičan na jednokratne?
Ne znam jel u našem kvartu ima još djece na platnenima.

14 svi 2010, 21:53

mi smo rekli tek kad smo uplali i bili na inicijalnom razgovoru,a i na njemu je psihologica napravila takvu ružnu facu da sam rekla kako je alergična
-što možda i nije bilo daleko od istine jer smo u jednokratnima bili strahovito osipani

14 svi 2010, 21:59

mi smo rekli na razgovoru s psihologinjom da koristimo pp. čak sam i uzela par komada da žena vidi o čemu se radi. rekla je da nema problema da u vrtiću ima već puno platnenih guza.
tete su same zaključile da je alergičan na gel iz jednokratnih, vjerojatno jerr su već imale takave slučajeve.

02 lip 2010, 16:46

Evo ja zaboravila napisati ishod razgovora - rekla sam da koristimo pp i pitala jel imaju već koje dijete u pp. Odgovor: nemamo već nekoliko godina. REkla sam da to nisu tetre kao nekada i pokazala ženskoj o čemu se radi i pitala jel će biti problema. Rekla sam i da smo imali problema sa jednokratnima :D što je istina samo nisam rekla kakvih ;)
Ugl, rekla je da je vidjela to na nekom letku i da je ok, samo da nosimo neku vrećicu za pelene i da se svaki dan odnesu doma, što se i podrazumijeva.
E sad samo treba još i dobiti mjesto u jaslicama :)

02 lip 2010, 17:47

petrovamama je napisao/la:E sad samo treba još i dobiti mjesto u jaslicama :)

držim fige

31 kol 2010, 20:01

bila sam danas u jaslicama. pitala sam tetu za platnene, rekla da su imali dijete u njima i da "sve zna" i da ne trebam ni pokazati. samo me pitala gdje će s njima. ja sam rekla da imam wetbag. i to je to :joy

31 kol 2010, 21:13

:zivili

01 ruj 2010, 09:14

super.. ma tete su već par godina naviknute na platnene. znam da je problem bio jedino u odlaganju pokakanih ali sad su wetbag- ovi rješili problem. ;) e samo me zanima.. oćeš im ostaviti linere u pelenama? sumnjam da će strugati kakicu sa pelena... :shock :mrgreen

01 ruj 2010, 14:03

odlučila sam da neću. nek ubace sve unutra pa ću ja to doma sama.

03 ruj 2010, 21:28

ja sam svojim tetama rekla da ništa ne moraju dirati,sve samo ubace u vrečicu-dovoljno je da mi ju redovno presvlače i to je to
ispočetka smo probali s linerima ali sam brzo odustala kad dođemo iz jaslica namočim pokakane pelenice u lavoru da se malo odmoče i onda ih protrljam ili izribam četkicom koju imam za tu svrhu i ne ostaju flekice

07 lis 2010, 10:14

Da i ja kažem današnje iskustvo.
Bila sam kod zdravstvene voditeljice i između ostalog sam napomenula pp. Na to mi je ona odgovorila da misli kak je to super i da žali za vremenima kada su sva djeca bila u pp jer se sve lijepo kod njih pralao (to nisam znala :shock ) i kad se guza zacrvenila, znali su da je od hrane.
I još je dodala ako će mi slučajno tete raditi probleme zbog toga ,što ona osobno misli da neće, neka se s njima ne raspravljam nego idem direkt k njoj i da će ona sve riješiti.
Baš mi je sad nekak lakše.
Momentalno i ja radim na nabavci kvalitetnih aio da im maximalno olakšam.

silki je napisao/la:slovenija baby centar

Gdje se on točno nalazi :conf

07 lis 2010, 10:47

najbliži je u brežicama ali već neko vrijeme nisam vidjela bumgenius u njihovoj ponudi. provjeri.

05 sij 2011, 09:54

Evo i nas da se tu javimo. U ponedjeljak smo krenuli u jaslice i došli s platnenim pelenama, tete su bez komentara uzele pelenice. Rekle su da nema nikakvih problema što su platnene, samo ih nek svaki dan nosim i to je to. Skakala sam od reće što su tako to prihvatile...bojala sam se da ću se morati navlačiti s njima, ali ovako.. :yess :yess :drink

29 ožu 2011, 23:53

mogu li se gdje po dječijim trgovinama kupit zaštitne da su kvalitetne i da ne puštaju? pošto nikad ništa nisam kupovala preko interneta izvana i nisam stručnjak u tome. slučajno sam naletila na ove http://www.roda.hr/v2/index.php?page=sh ... t&Itemid=6 da li znate kakve su i koje su bolje na drukere ili čičak? jer koristila bih ih za novorođenče.

30 ožu 2011, 16:02

nisam koristila rodine zaštitne al' ako ćeš uzimat uzmi na čičak.
lakše se podešavaju nego zaštitne s drukerima.

30 ožu 2011, 16:12

meni su mrvicu bolje one od flafija. isto bolje na čičak.

15 ruj 2013, 14:47

Dizem temu jer mi je aktualna :).

Nosim platene u jaslice i nema problema, jedna od teta je sa svojim djetetom koristila pp (ali je brzo presla na bezpelenastvo :dada ). Nosim im AIO, ali je u oetak nakon spavanja bio sav mokar, pa sam razmisljala i o fitted peleni. Ne znam kamo ce one staviti zraciti zastitne (sada mi ih stave u wetbag skupa sa pelenom, nisam jos spominjala da bi bilo bolje da ne). Mala im je soba, sve se desava u istoj sobi, i spavanje i hranjenje i presvlacenje i igranje. Cak i taj wetbag mi je nekako nehigijenski (imam rodin, i brzo se usmrdi).
Kako su kod vas tete to prakticirale?

15 ruj 2013, 15:05

stavljale su u kesu pa u wetbag. sve je sstajalo u wcu

15 ruj 2013, 16:50

Znaci odvojeno od pelene a zajedno s pelenom u vrecu. Kod nas sve stoji u sobi. To mi se ne svidja.
Jednokratne pelene bacaju u onaj kos bas za pelene, to je ok.
Odgovori