Tema je zaključana

Re: JESENSKA Platnena parlaonica (16. dio)

05 stu 2010, 18:57

silki je napisao/la:ja sve pelene složim odmah i pokopčam na kopčanje koje trenutno nosi. tako mi je jednostavnije i brže kad ga presvlačim.

i ja si sve složim čim se posuži pa na policu u kupaonicu,tako svi znaju gdje su i da su složene,
sjećam se naših početaka s platnenima i koliko mi je trebalo da uvjerim mm da su bolje i zdravije i da ne velim jeftinije ,on je bio isto jedan od muževa koji su tvrdoglavili s jednokratnima -sad je oduševljen kao i ja ni nepada mu na pamet da bi kupio paket pelenica :zivili
silki- svaka čast mužu kak uspije popamtit imena pelenica jer ti ih imaš raznovrsnih :zivili

05 stu 2010, 19:30

ja sve pelene složim odmah i pokopčam na kopčanje koje trenutno nosi. tako mi je jednostavnije i brže kad ga presvlačim.
mm moram pripremiti pelenu koju mu mora staviti. ne može on zapamtiti koje su zaštitne i koja pelena za noć, koje za dan ali ih raspoznaje po nazivima.
nikad ne skida kakicu već mi fino sve smota i ostavi na balkonu. eventualno otrese u wc ak' je kompaktnije.
ne smeta mi, volim ribat kakicu

kod nas identicno :dada
osim onog da ih prepoznaje po nazivima. moj nis ne prepoznaje, ja na desnoj polovici ladice drzim one koje ne trebaju zastitne, na lijevoj polovici one koje trebaju.

05 stu 2010, 23:35

ma ispila sam mu mozak, kako ne bi znao :lol

osim onog da ih prepoznaje po nazivima. moj nis ne prepoznaje, ja na desnoj polovici ladice drzim one koje ne trebaju zastitne, na lijevoj polovici one koje trebaju.
bome, onda je moj profesionalac. neki dan je objašnjavao tetama u jaslicama zašto im 'procure' aio.
čujte, ne namjestite ih dobro, pelena treba biti dobro zategnuta oko nogca, vidite ovak :lol

06 stu 2010, 11:26

genijalan je :dada drži tečajeve po vrtićima-pa to trebaš nagraditi ;) :zivili

mm još ne kuži zašto mu i ako procuri pelenica,ta zakaj ja lanoliziram covere ako procure,naviknuo se na drukere pa smo pelenice s čičkom sveli na minimum,jednom sam ga čula kako nekom svom frendu koji se čudio da imamo platnene obješnjava kak nam je to bolje i zašto-iskreno šokiralo me jer je gotovo identično ponavljao moje riječi,znači da me slušao :D

06 stu 2010, 12:53

silki je napisao/la:ma ispila sam mu mozak, kako ne bi znao :lol

joj silki :lol

evo sam ih sve posložila i rekla mu da je spremno
lice mu se ozarilo

06 stu 2010, 14:31

moj se stalno žali koliko imamo vrsta jer se zna zeznuti. ali dobro mu ide.
ja odmah isto slažem pelene

06 stu 2010, 18:05

moj još odbija naučiti, pa ili ja mjenjam ili stavi plastičnu...ali obradit ću ja već njega... :/ :angry

nego nišla na neke češke sketch pelene na e-bayu, ima ko takve?

06 stu 2010, 20:12

ah, valjda vecina muzeva mora proci tu fazu prilagođavanja na platnene...kad se samo sjetim da sam i ja na samom pocetku nocu stavljala jednokratnu :ne ...sad pojma nemam zbog cega sam to radila jer mi nikad jednokratna nije izdrzala noc a platnene su mi rijetko kad propustile, srecom pa sam brzo uvidjela ;) ...MM je odmah prihvatio teoriju i on cesto drugima govori o pp i prednostima koristenja istih ali mu praksa malo steka (ko zna, mozda se pravi nevjest kako bi to bio vise moj posao :baba
...nego, jel' vam se desavalo da vas uvjeravaju kako su platnene 'debele', te kako je bebama vruce u tome? (ne mislim muzevi vec ljudi okolo koji se nisu imali priliku upoznati s tim :mrgreen )...naime, nekad za vrijeme ljeta smo bili kod pedice i tamo sam presvukla Gloriju kad se ona jako zacudila sto je ona u platnenim, te kako joj je vruce u tome, ("pa jos i 'to' preko", komentarisala je, misleci na zastitne)....uzalud sam je pokusala uvjeriti da to nije tako, vidjela sam da joj je to nepoznato :roll ...mojim prijateljima su pp super, iako ih vecina nije koristila imala sam priliku da ih upoznam s 'magijom platnenih' ali svijet okolo :ne ...

06 stu 2010, 20:50

olja2208 je napisao/la:...nego, jel' vam se desavalo da vas uvjeravaju kako su platnene 'debele', te kako je bebama vruce u tome? (ne mislim muzevi vec ljudi okolo koji se nisu imali priliku upoznati s tim :mrgreen )...naime, nekad za vrijeme ljeta smo bili kod pedice i tamo sam presvukla Gloriju kad se ona jako zacudila sto je ona u platnenim, te kako joj je vruce u tome, ("pa jos i 'to' preko", komentarisala je, misleci na zastitne)....uzalud sam je pokusala uvjeriti da to nije tako, vidjela sam da joj je to nepoznato :roll ...mojim prijateljima su pp super, iako ih vecina nije koristila imala sam priliku da ih upoznam s 'magijom platnenih' ali svijet okolo :ne ...

redovno nam se i sad događaju glupa pitanja pogotovo kad vidim da pitaju iz zlobe a ne iz znatiželje ali manje me dira nego u početku,mi stalno koristimo vunene covere pa su me ovog ljeta preko nekoliko puta teta/tete iz vrtića ili bilo tko -tko nas je vidio u pp pitali i nikako im nije bilo jasno-a ja sam već sama sebi bila dosadna ponavljajući jedno te isto :/

06 stu 2010, 21:00

mogu potpisat mamušku
svašta sam čula :lol

07 stu 2010, 18:31

mamuška je napisao/la:a ja sam već sama sebi bila dosadna ponavljajući jedno te isto :/
cesto se ovako osjecam :D

07 stu 2010, 22:32

Dosle su mi Ecobubs. Oprane su, sutra ih isprobavamo. Jako su zgodne :le .

08 stu 2010, 10:25

baš me zanimaju te ecobubs. čine mi se jako fensi, ali su i prilično skupe.

ja planiram kupit još jedno 5 pelena i jedan cover pa se dvoumim da uzmem motherease bambusice i riki cover, ili da uzmem racman pamučne i jedan cover(one s bubamarom i kravicom) u babycentru brežice (i pokušam izbjeć poštarinu i carinu) ili da naručim weehuggersice dvoje i nekoliko uložaka od bambusa? ajde, savjetujte me!

inače, moj paketić od nickisa je zadržan na carini - ako mi ga sad još carine, poludit ću totalno. pa šta imaju dječje pelene carinit?!?!?

08 stu 2010, 11:34

tigger je napisao/la:moj još odbija naučiti, pa ili ja mjenjam ili stavi plastičnu...ali obradit ću ja već njega... :/ :angry

nego nišla na neke češke sketch pelene na e-bayu, ima ko takve?

nažalost, ja ih imam. kupila ih nove od jedne žene u hr.
to su neke HM pelene,glomazne, jako loše. iznutra bambus, vani neki poliester (kad sam ja kupovala mislila sam da su cile od bambusa).
slabo upijaju bez nekog uloška, doslovno ih stavim samo sat vrimena.
i šlag na kraja - nakon dva miseca korištenja polako se rašivaju.. doslovno.
što dalje od tog.. :angry

08 stu 2010, 11:40

mamuška je napisao/la:
olja2208 je napisao/la:koristimo vunene covere pa su me ovog ljeta preko nekoliko puta teta/tete iz vrtića ili bilo tko -tko nas je vidio u pp pitali i nikako im nije bilo jasno-a ja sam već sama sebi bila dosadna ponavljajući jedno te isto :/

imam ja takvog doma.. :lol
kad malom za spavanje stavim vuneni cover on stalno nabraja - jadno dite, skuvat će se.. :roll :mrgreen
možeš ti njega koliko oćeš uvjeravati.. nema šanse.

08 stu 2010, 11:45

Iadera hvala!!!!! :klanja

Dakle tražim dalje...

08 stu 2010, 15:40

inače, moj paketić od nickisa je zadržan na carini - ako mi ga sad još carine, poludit ću totalno. pa šta imaju dječje pelene carinit?!?!?

da da :dada , meni su ga isto carinili, a unutra pelene, vuneni cover i dvije velike tetre.
Ecobubs su preprezgodne, iz vana su pletene, unutra je flis, ulozak je od debele microfibre.

10 stu 2010, 13:10

Joj, ja se i dalje dvoumim hoću li naručiti ecobubs. A stvarno mi ne trebaju :( . Čvrsto sam odlučila da nema novih pelenica (bar dok ne sjedne prva plaća nakon porodiljnog). :dunno
Jedino sam naručila jedan flafi cover. Onaj koji imam je prerastao, a flafi mi je sasvim o.k. Imala sam ME airflow, bio mi je super, na žalost prerastao je i njega, a ne da mi se naručivati izvana.
Inače, vuna mi je najbolja!

Ja više ne pričam nikome o platnenima, ne da mi se objašnjavati. I od muža sam odustala, ionako ne prihvaća nikakve argumente, a i presvuče bebu svake prestupne. Za te "posebne" prilike stavi jednokratnu.

12 stu 2010, 00:26

blago vama ciji muzevi uopce mjenjaju pelene,a kamoli platnene :zivili
moj se ogradio od male guze kolko god moze u 2 god je valjda stavio 10 puta..jednokratnu :roll

a mala guza postaje veliki problem...ili obrnuto...
polako prerasta sve pelene...vec ima 17kg i time se blizi kriticnom kraju...vec mu iz vecine viri guza,a nove sto sam sivala,sivala sam po ovima sto vec imam pa ko da i nisam
a od skidanja iz njih ni traga ni glasa
o coverima da ni ne pricam,svi od reda se urezuju u nogice,a disanin vuneni najveci neide ni preko koljena

a po noci smo u jednokratnima(i to sam nasla jedne jedine) koje mi ne propuste...
svaka pp koliko god ju nafilam propusti do jutra,jer coveri ne klapaju dobro

i sta jos...i mene zahvtile muke po susenju...iako sam susila 80min u susilici, rodina bambusica je vec 4 dana vlazna,...sad tek ide na radijator,ostale su se manje vise zadovoljile s tih 80min

ccccc post ubitacne duzine :lol

12 stu 2010, 09:54

meni tin prijavljuje kakanje već skoro 2 mj
kupila sam produžetak za wc dasku (nemam pojma kako se to zove) i čvrsto sam odlučila da ćemo se skinuti iz pelena ove zimske praznike. bar za kakanje ako ništa drugo, manje pranja će bit :p

12 stu 2010, 10:06

bravo za Tina, mi smo još daleko od toga. moj M jednsotavno nije zainteresiran za prijavljivat, a kako mi ne kužimo kad on kaka nismo fa uspjeli stavit na WC pa da skuži šta je poanta. ali ja nekako čekam da vidim u njemu da je vrijeme i za to, doći će i taj dan!

12 stu 2010, 10:11

boro već dugo kaka na tutu. isto je u klubu onih što ne prijavljuju.
ujutro čim se probudi ponudim ga i pokakaka se svako jutro. popodne ista stvar.
ni kod nas nema nekih naznaka da bi se mogli riješiti pelena :/

12 stu 2010, 16:05

bravo za tina :zivili kod nas nema nikakvih naznaka prestanka pelenaštva-još ću se malo guštati :mrgreen

24 stu 2010, 23:31

evo da javim da sam danas konačno primila u ruke naš prvi i jedini vuneni cover i to taj famozni aristocrat. daklem, gledam ja u to i mislim si jesi me koštao živaca i NOVACA! ne smijem ni preračunat koliko kad se zbroji i carina. a glupe države, jedan cover i jedna vreća za prljave pelene, opleli me 170 kn. 50 kuna je pošta uzela jer su poderali paket i prepakirali!!!!! :baba prepakiranje je naravno to što su to polijepili selotejpom!

ali inače mi se jako sviđa i jedva čekam da ga isprobamo. išla sam u ljekarnu tražit lanolinsku mast, ali imaju samo neku jaaako skupu mast za bradavice. ali sam ja rekla da bi to trebalo bit nešto jeftino pa su pogledali u kompu i rekli da mogu oni prodat baš lanolin, ali nemaju upakirano pa će mi za sutra izvagat i zapakirat. jel to onda to? jer naravno da oni nemaju pojma za šta to meni treba. a kad sam tek počela objašnjavat da trebam linere za pelene - pogled ko da sam pala s marsa - šta bacate neki dio pelene, a kako, zašto?!?!. a ljekarna drži bambinomio pelene!!! i eto, sad će mi valjda to naručit. majke ti mile, ti lineri isto postali rijetka zvjerka. a ja naravno uvijek mislim kak ajde što kod nas u provinciji ne znaju za takve čudnovate stvari, ali ovi u metropoli su sigurno upućeniji. je da, jesu nikad! sad to naravno neće stić dok sam ja u ZG, ali dobro, poslat će mi moji poštom, šta da se radi.

eto i vama sam se sad izjadala...
javim kad isprobamo cover :dada

25 stu 2010, 00:25

nama propustaju coveri, i to oni PVC :angry
ne znam kako ali je uvijek po rubovima mokar i propusti vlaga van

25 stu 2010, 14:55

Mrđi je napisao/la:nama propustaju coveri, i to oni PVC :angry
ne znam kako ali je uvijek po rubovima mokar i propusti vlaga van

jesi li probala staviti još jedan uložak ili češće presvuči pelenicu,pul cover propusti samo kad pelenica više nemože upijati

25 stu 2010, 15:00

upravi dođoh napisat što i mamuška. veći je, više piša - češće presvlačenje i bit će ok.

ali sam ja rekla da bi to trebalo bit nešto jeftino pa su pogledali u kompu i rekli da mogu oni prodat baš lanolin, ali nemaju upakirano pa će mi za sutra izvagat i zapakirat. jel to onda to?

je. to je to. ne'š ti problema izvagat i blokiat :roll
tak' je i mene teta u ljekarni htjela otpilit dok joj nisam rekla da sam kod njih već kupovala lanolin i da znam da mi ga može prodat.
valjda im je mrsko.

a za carinu te mogu samo :hug

25 stu 2010, 15:51

hvala, najbolje ste

25 stu 2010, 17:18

ako netko nemože nabaviti lanolin samo mi se javite kod mene u ljekarni teta važe i po 100 i 200gr kolko hoćeš,jer mi se već nekoliko cura žalilo da namaju gdje kupiti
npr.imam par cura u osijeku koje kažu da nemaju gdje kupiti tj da im u ljekarni neće izvagati :dunno
meni nije problem :mah

25 stu 2010, 21:46

ja sam se u zadru isto izmučila dok nisam našla gdje će mi dati čisti lanolin. nude kremu, pa objasni, pa se čude :lol

mrđi - meni tin zna pišat više u neko doba dana. tad opalim po dodatnim ulošcima. i bude sve ok. većinom :lol

da se pohvalim da mi je prijateljica napravila još jedne vunene gaće. eno se suše. slikam i njih kad se osuše
Tema je zaključana