01 tra 2013, 15:27
srečica18 je napisao/la:Najrađe bi jednu od vas da useli dan dva kod nas i pomaže
i ja ija
Srecice ja tama dosla vidit di bi pitala kako sta gdje
Za decke vrijedi isto??
01 tra 2013, 15:30
modesty blaise je napisao/la:srečica18 je napisao/la:Najrađe bi jednu od vas da useli dan dva kod nas i pomaže
i ja ija
Srecice ja tama dosla vidit di bi pitala kako sta gdje
Za decke vrijedi isto??

Kad dodajem uloske u pelenu, i kad ih moram presavinuti, deblji dio namjestim na prednjem dijelu pelene (preko pisulinca). Curici bi deblji dio stavila vise prema straznjem dijelu pelene.
Inace je sve isto...
01 tra 2013, 15:35
sve je isto i za dečka i za cure
i ja kao i MB stavljam uložak dodatni napred gdje je pišulinac jer tamo piški, da je cura bi više na sredinu stavila
01 tra 2013, 17:26
Kako ide kad se tetra mota u origami? onda jos jedna preko pa zastitne ?
01 tra 2013, 18:07
ovisi koliko dijete piški, meni nije bilo potrebno s damjanom 2 tetre, tetra + uložak dovoljno
ako ideš origami onda bi ja radije da je on preko jer na njega ide snappy pa preko cover
01 tra 2013, 18:31
nevenera je napisao/la:ako ideš origami onda bi ja radije da je on preko jer na njega ide snappy pa preko cover
X
mozes svakako staviti tanju i manju tetru kao ulozak unutra,
zavisi kakve tetra pelene imas.
03 tra 2013, 15:33
Jeli u pp treba stavit tetru ili ne,ja od jucer pocela i prvi dojmovi su super.Crvenilo guze prepona i ostalog se smanjilo i skroz nestalo.Sad zapravo vidim koliko piski (ko da pije hektolitre vode).Bec imam draze i manje drage pelene.
Kod Svedskih ide tetra i opet zadtitne gacice na sve.
Mjenjam ju svaka tri sata jer tako se i budi i jede a kako ste kad su poceli duze spavat mjenjali pelene?!? I kod pranja obicni prasak i dad pomoc jeli ide alkoholnog octa tri zlice ili?!?! Znam da ste pisale i da sigurno negdi pise al nemam kad tragat a i preko mob gledam u pauzi izdajanja,mjenjanja i hranjenja
03 tra 2013, 15:40
u platnenu ne stavljaš tetru, ako je platnena, onda je platnena, ako je tetra onda je tetra
ja sam tetru jedino stavljala kad je tin imao oko 18 mj i zapišavao noću samo tako, pa sam stavljala platnenu, tetru pa cover
ako je budan mijenjam, ako nije- ne diram. osim kod kakanja - dok god je kakio noću sam presvlačila, kad je prestao - nisam više
kod pranja obični prašak, bar sam tako ja
octa bih stavila odokativno, čep, nekad više, nekad manje
03 tra 2013, 18:12
Mi poceli isto jucer, ali moj princ cim piski place, ne podnosi mokru guzu i sta cu sad?
Pocela sam sa OS pelenama (imam rodine, flafi i nadine) da li mu trebam stavljat dodatni ulozak? Kako cu to znat?

i da guzu prerem vodom, treba li stavljat kremu?
Cover mijenjam svaki put ili kad bas bude mokar?
Sve sam ja prije bila citala, al sam sad skroz pogubljena
Srecice koje svedske koristis? One fensi smensi ili klasicne bijele?
03 tra 2013, 18:34
ja cover mijenjam kad je mokar
ako se navikao na suhu guzu, trebat će koji dan da se navikne na mokru, to ti čisto pokazuje koliko jednokratne daju osjećaj lažne suhoće i kako dijete nije svjesno uopće što radi.
ja dodatni stavljam vani i noću, a nekad i doma - ako znam npr da će spavati dnevno spavanje
04 tra 2013, 01:44
Svedske imam sve i fensi i bijele hahaha kod njih mi pari da treba tetra onako da se na trokut stavi i uloscic.
Moja pisa li pisa
07 tra 2013, 21:51
curke, javljam da sam bila na rodinoj radionici o platnenim pelenama i dobila sam super informacije

..iako još niti jednom nisam koristila platnene, već se osjećam kao profić

i to mi je najbolji dio predavanja - znala sam da ću probati koristiti pp, ali nisam bila skroz ziher da ću imati hrabrosti fakat to izvesti.. sad sam uvjerena da će sve biti super i da ćemo mm i ja to definitivno moći
anyway, početnice, ako netko ima priliku, preporučam da odvojite tih 1,5-2h vremena i odete na predavanje. možete doći i u paru ofkors.
08 tra 2013, 11:30
Već dva dana imamo problem sa crvenilom kože u području pelene i nešto kao mali prištići. Već par puta do sada smo imali nešto slično ali bez prištića.
Do sada smo to uspješno rješavali nešto češćim mijenjanjem pelena( svakih sat, sat i po kad je budna) i sudocremom, ali ovaj put nije upalilo. Možda i zato što je u nekoj fazi kad ima više stolica dnevno (i po 4,5). Taman se preko noći lijepo umiri pa onda opet.
Probala sam i čitav dan s jednokratnim pelenama i sve je bilo ok i krenulo na bolje (ali taj dan nije kakala do poslije podne) i nakon stolice sve opet crveno i prištići.
Da krenem pedijatrici ili da još nešto isprobam?

Ped mi radi ovaj tjedan poslije podne pa stignem još do navečer.
Možda je i imunitet malo oslabljen jer ima i upalu očiju i kapamo oči.
08 tra 2013, 16:19
ŠokNaŠok je napisao/la:curke, javljam da sam bila na rodinoj radionici o platnenim pelenama i dobila sam super informacije

..iako još niti jednom nisam koristila platnene, već se osjećam kao profić

i to mi je najbolji dio predavanja - znala sam da ću probati koristiti pp, ali nisam bila skroz ziher da ću imati hrabrosti fakat to izvesti.. sad sam uvjerena da će sve biti super i da ćemo mm i ja to definitivno moći
anyway, početnice, ako netko ima priliku, preporučam da odvojite tih 1,5-2h vremena i odete na predavanje. možete doći i u paru ofkors.

Jeli ima u svim gradovima ili smo ZG
08 tra 2013, 16:31
Dulcineja je napisao/la:Već dva dana imamo problem sa crvenilom kože u području pelene i nešto kao mali prištići. Već par puta do sada smo imali nešto slično ali bez prištića.
Do sada smo to uspješno rješavali nešto češćim mijenjanjem pelena( svakih sat, sat i po kad je budna) i sudocremom, ali ovaj put nije upalilo. Možda i zato što je u nekoj fazi kad ima više stolica dnevno (i po 4,5). Taman se preko noći lijepo umiri pa onda opet.
Probala sam i čitav dan s jednokratnim pelenama i sve je bilo ok i krenulo na bolje (ali taj dan nije kakala do poslije podne) i nakon stolice sve opet crveno i prištići.
Da krenem pedijatrici ili da još nešto isprobam?

Ped mi radi ovaj tjedan poslije podne pa stignem još do navečer.
Možda je i imunitet malo oslabljen jer ima i upalu očiju i kapamo oči.
Kod mog malog bude slicno kad mu je imunitet narusen. Njemu u jednokratnoj brze prodje. I moram mu obilno namazati kremicom. Za noc mu namazem sa kremom slicnom sudokremu.
08 tra 2013, 17:14
srečica18 je napisao/la:Jeli ima u svim gradovima ili smo ZG
koliko sam vidjela, bilo je radionica po cijeloj HR
najbolje da pogledaš na facebooku od rodine puse (ja sam tamo uhvatila termin) ili na njihovoj web stranici
08 tra 2013, 17:44
Srecice ja pratim, ali za St jos nista
Prosle godine je bilo u klubu trudnica, ali ne znaju kad ce opet tako da nam je corak
09 tra 2013, 12:23
modesty blaise je napisao/la:Srecice ja pratim, ali za St jos nista
Prosle godine je bilo u klubu trudnica, ali ne znaju kad ce opet tako da nam je corak

O prvi sazna javi,na kraju cemo jedna drugoj drzat radionu hahaha
E da jucer sam bila u elementu pa sam pri presvlacenju zaboravila obuc zastitne gacice grrrrrrrr koja mama bidno dite
09 tra 2013, 13:39
srečica18 je napisao/la:na kraju cemo jedna drugoj drzat radionu hahaha

e bas ovako zamantane bas me zanima na sta bi to slicilo
E sad ja mom malom stavljam pp preko dana, a po noci jednokratne. Polako bi tila i to minjat, ali sta stavit za noc? Nekako mi je premali da punim pelene uloscima
Prominim ga oko 10-11 i onda tek ujutro u 6 jer mi ga zao razbuđivat. Sta moze izdrzat toliko?
10 tra 2013, 02:04
modesty blaise je napisao/la:Prominim ga oko 10-11 i onda tek ujutro u 6 jer mi ga zao razbuđivat. Sta moze izdrzat toliko?
bilo koja fitted i disanine pull on pants.
to je dobitna kombinacija za 12 - 14 sati zapišavanja.
šok, moj prvi susret s pp bio je u rodinoj školici. definitivno su za svaku preporuku

mi smo malo putovali za uskrs. prvo nisam htjela vuć pp jer mi se nije dalo razmišljat gdje ću prat, a niti skupljat tjedan dana upišane i sušit pa vuć sve za zagreb.
srećom noć prije puta stavim jednokratnu i ujutro se probudim a on mokar i leden. sve procurilo, sve.
onda sam ponjela pp samo za noć, i aristocrats zaštitne. nema majci curenja. ujutro bi je samo isprala po vodom i bacila na radijator. tako samih skupljala do povratka.
inače, jedna od must have fitted je tots bots bambus, ova

obožavam je obožavam, posebno za noć. mekana, pufasta, ne ostavlja tragove i super upijajuća.
Dulcineja, ak' ne prolazi od kremica za guzu odi do pedice.
10 tra 2013, 08:10
modesty blaise je napisao/la:srečica18 je napisao/la:na kraju cemo jedna drugoj drzat radionu hahaha

e bas ovako zamantane bas me zanima na sta bi to slicilo
ma joj vidjet cete kak cete se brzo uhodat i na kraju cete i vi prenosti tips&tricks
10 tra 2013, 08:26
nikad mi nije palo na pamet probati...a bas me zanima jeli itko..kako bi bilo staviti ulozak, ili dva ili tetru u svedsku i preko cover?... po mojoj ovako odokativnoj procjeni moglo bi funkcionirati, al to ono...probat cu ako mi koji put pofali pelena, sto sumnjam da se moze dogoditi, osim u slucaju ljetnog potopa
11 tra 2013, 13:13
Peny ja probala s uloscima i zastitnim i super.Meni te svedske bas drage drage
Sad ima cura osip tocno di dodju zastitne gacice bas se zacrvenilo i čiriči su tu bjeli.Mazala sam Sudokremom al pari jos gore sad sam joj obukla jednokratnu i namazala.
Sve me strah da je osjetljiva na plastiku kao i ja...
Sad koje preporucate pp sa zastitom tj sve u jednom da netrebam zastitne stavljat.
E i mm izgubio kopcu za pelene nigdi je garant je bacio nista cudno.
11 tra 2013, 13:23
srećo a jesi li probala sa vunenim zastitnim?
11 tra 2013, 13:29
na radionici su tu kombinaciju (tetre, ulozak,svedska, zastitne) preporucili za pocetak dok se bebino kakanje ne ustali na 1-2 puta dnevno jer je lakse za susiti, manje financijski skupo itd...
takodjer je rekla predavacica da PUL (zastitne) treba paziti da se ne peru s previse praska. ako sam dobro zapisala, FOE iliti ta linija koja dolazi u dodir s bebinom kozom jako lose reagira na kombinaciju znoj+prasak i moze doci do iritacije koze
zato se PUL pere samo tu i tamo, lufta se izmedju upotrebe (zato je dobro imati 2, da se jedan lufta jel), a najbolje ga je proprati s nekim blagim djecjim samponom.
osim naravno ako ga ne zahvati 'incident'

onda ide masina 60C
to je moje teorijsko znanje i odnosi se na PUL zastitne, a ne vunu ili onaj treci materijal koji se upotrebljava - mislim flis
curke s prakticnim ce znati bolje ofkors .. sretno
11 tra 2013, 14:55
Sok na sok ja to svaki put prala u perilici jer moj nos cuje mirise ajme i smrde mi po mokraci odmah nakon upotrebe grozno.Moglo bi bit do toga
Vuneni su mi nekako debeli za ovo doba i ovako se znoji i neznam sta joj obuci.
Moram nesto smislit jer nezelim secodrec pp a i mm su drage
11 tra 2013, 15:02
da, probaj ih luftati na suncu i proprati sa šamponom.. inače, za doziranje praška u mašini: dovoljna je maximalno jušna žlica ravno napunjena - on služi samo da oslobodi kisik u procesu pranja, a voda je najvažnija. držim fige da uspiješ
a o vuni je rekla predavačica da je najbolji/najprirodniji izbor i da ona ne grije, nego je one temperature koja je u zraku...znači ne dogrijava, ako sam dobro shvatila...samo smo mi tako naučili da je ona za zimu...
11 tra 2013, 15:09
probaj vunene, nama su one bile super
imaš li vunenih išta?
11 tra 2013, 15:16
Nemam nazalost,bambino mio su mi super njih cu koristit i uzet jos koji da imam.
Koje su dobre da su sve u jednom?!?!?
11 tra 2013, 16:28
srećica, izbor AIO ovisi i o tvom budžetu. Miosolo su dobre, imaju odlično upijaju uložak koji se lagano namjestava unutra. Na hrvatskoj deklaracji od uvoznika pise da je unutra poliester, ali vani pisu da je pamuk, i na dodir je to meni vise pamuk,onak je materijal fin, mekan.
Po meni the Best AIO su Bumgenius i Close Parent. Ove 2 koje sam ti poslala sigurno će još biti prevelike jedno vrijeme, one su isto AIO.Ova smeđa i crvena.