Odgovori

Re: Tetra pelene

06 ruj 2009, 23:55

oprala sam ih jednom ili dvaput kad je bila samo popišana pelena, ali nisu mi za dvaput koristiti

07 ruj 2009, 09:46

Ina66 je napisao/la:ja na tetre stavljam papirnate "krpice" (ne znam kako ih drugačije nazvati), na njemačkom su Einmal-Waschlappen iz DMa i onda samo istresem u wc

ja ne mogu da ih nadjem kod nas. trazila sam po ljekarnama.

07 ruj 2009, 19:19

Ina, jesu to one krpice za pranje?

07 ruj 2009, 23:52

da, yra, to su te - suhe krpice za pranje

edit: arkana - nema potrebe za papirićima dok mu kakica ne bude formirana, a to bude tek kad krenete s dohranom

09 ruj 2009, 10:32

hvala Ina, tako sam nesto i mislila.

09 ruj 2009, 12:53

ne mogu oprat kakicu sa tetre! help!

09 ruj 2009, 13:32

hmm i ja imam jednu tetru koju nemogu oprati,napominjem samo jednu-neznam zašto ni kako
sa svih ostalih su fleke od kakice sišle bez pol frke
ja inače kad presvučem bebu malo protrljam među rukama tetru i onda ju ostavim u kanti s vodom do pranja
na ovu zaflekanu tetru sam čak stavljala i sredstvo za otklanjanje mrlja-nije otišla
sorry nisam ti od nikakve pomoći...

09 ruj 2009, 14:51

Možda je fleka od mrkvice iz kašice.
Napravi blagu toplu otopinu vode sa malo Domestosa i stavi namakati. Skinut će ti fleku.
Moje tetre nisu nove, od starijih sinova su, koristila sam ih za sve i svašta. Prije sređivanja odjeće za novorođenče sada prije dva tjedna sam ih namočila tako u kadi i sve je izvuklo van, prekrasne su bijele!

09 ruj 2009, 16:37

ja ne bi koristila kemiju poput domestosa za pelene koje kasnije idu na guzu :dunno.
ubuduće samo natrljaj fleku gallseife vešnim sapunom nakon što skineš pelenu dok je fleka friška.
sad možeš opranu pelenu rastegnuti tako da se dobro osunča. sunce će izblijediti fleku garant.

09 ruj 2009, 17:03

Silki, misliš da može škoditi ako se ispere dva puta? :dunno
Morala sam ih malo srediti, bile su stare i sive, a na nekima je bilo i flekova.

09 ruj 2009, 17:48

nemože im ništa škoditi ja redovno 2 puta ispirem sve platnene pelene pa tako i tetre

09 ruj 2009, 17:50

joj, nevenera, da vidiš kako izgledaju moje tetre dan nakon što je Ida jela kupine :mrgreen:
otići će kroz par pranja

09 ruj 2009, 21:19

Znači da utvrdim gradivo, da ne bih u međuvremenu rodila i bila nespremna :mrgreen: :
jednu tetru složim na desetak cm širine, a služi mi kao uložak, a drugu npr. u origami, pa ovu složenu kao uložak stavim u origami i zakvačim sa snappi-jima ili samo obučem zaštitne gaćice npr.od pula.
Jel' tako?

09 ruj 2009, 21:53

dok je beba mala nema baš prevelike obaveze stavljati snapy jer je beba mala i mirna ,neokreće se i tako...
no dok malo poraste počne se okretati onda definitivno treba kopčati s kopčicama inače je sve labavo ...

moja k sad ima 9 ja joj više nefrčem pelenu u origami samo stavim uložak-tako mi je brže i lakše premotat ju jer puzi i bježi
-iako negativna strana toga je da se redovno kakica zamrlja po zaštitnoj pa ju moram češće prati
-no morala bi ju ionako često prati jer se pul brzo zasmrdi

sve ćeš ti to usput skužiti...a i mi smo ti tu :D

10 ruj 2009, 21:00

probat ću sa sapunom (ovaj put mi se osušilo, bacila sam na pranje i nisam stigla pogledala, bio je liner ali je prošlo sa strane) i stavit na sunce. neke tetre su moje a neke sam posudila. zamislite koju je pokakao!?

10 ruj 2009, 23:45

ma oprat će se s vremenom, a i kad ćeš vraćati tetre te kje si posudila bit će toliko oprane da ćeš ženi od kje si posudila vratiti svoje-tako sam bar ja napravila :dunno

11 ruj 2009, 23:01

Yra, ne bi ti škodilo pripremiti si koju klasičnu švedsku na vezice, koštaju ti cca. 20kn/kom, nek se nađu, pogotovo ako ti preporuče široko povijanje, a i ako se ne snađeš s origamijem. Ja ga se nikad nisam usudila niti probati, meni su švedske zakon :mrgreen:

12 ruj 2009, 08:08

Ismael, tnx, imam 4 komada onih švedskih na čičak, a ako bude što zaštekalo poslati ću mm-a u obližnji dječji dućan...
Ionako sam kupila paket new borna za izlazak iz bolnice, pa ću kombinirati dok se ne potroše, naročito za noć.

Žene su oduvijek koristile platnene pelene, a ja imam osjećaj da otkrivam toplu vodu ponovno ih stavljajući u upotrebu. :lol

16 ruj 2009, 16:53

ja sam koristila švedske na čičak, odlično su me poslužile, jako su jednostavne za korištenje. one na vezice sam posudila od kume (jer smo vrlo brzo prešli na platnene i koristila sam covere) ali sam ih stvarno rijetko koristila.

20 lis 2009, 23:29

:oops: nemam ovaj tren nekih tipova u rukavu...al domislit cu se ja...
bas sam sretna kaj se nesto dogadja u ovom topicu...

a za snapije...vise nemrem bez njih od kad sam ih pocela koristit...
ak neko oce...pakiranja su uglavnom po 3,al 2 su vam uvrh glave,ak se uspijemo dogovorit,lagano ih ja narucim iz kittykinsa,kolko treba,pa posaljem svakoj.... :mrgreen:

02 stu 2009, 12:19

Hej cure, evo trudnice koja skuplja platnene i boji se online trgovine... :roll: . Slala sam malove na snazzypants i twinkleontheweb, al niko ne trza! Imam 11 pelena od tete šivalice i par rabljenih koje sam kupila prek foruma. Ovo sa tetrama i snapijima mi se čini super! Jel dost švedska prek tog ili treba i zaštitne gačice?
Kolko dođu ti snapiji, možda se prikropam na narudžbu, ako smijem? :oops:
Imam tri tetre iz ikee, 6 sam dobila novih i sa ne znam di bi i kolko još kupila, da li je dm najpovoljnija varijanta?

02 stu 2009, 13:07

Jel dost švedska prek tog ili treba i zaštitne gačice?

- moras staviti zastitne gacice ako zelis da ti pelena ne promoci.

Slala sam malove na snazzypants i twinkleontheweb, al niko ne trza!

Imas snapija i ovdje:

http://verybaby.com/accessories

Ja sam cesto narucivala s njihove stranice. Sve je uvijek uredno i brzo doslo. Nikakvih problema nisam imala.

Imam tri tetre iz ikee, 6 sam dobila novih i sa ne znam di bi i kolko još kupila, da li je dm najpovoljnija varijanta?

Mislim da ce ti, ako neces kupovati vise platnenih pelena, trebati jos najmanje 10 kom.

02 stu 2009, 13:35

hvala An!!

23 pro 2009, 10:57

Izvrstan topic, puno mi je pomogao!!!!!!! Super! :1

26 vel 2010, 15:55

Mi kombiniramo šivane platnene pelene i tetre.
U zadnje sam vrijeme oduševljena jednostavnošču tetra pelena: jako se brzo suše na zraku i to mi je fenomenalno. Ovu zimu smo jako puno koristili sušilicu za sušenje pp, sada je to došlo na naplatu u obliku razlike za struju. :mrgreen
U MTČ-u sam kupila na sniženju njihove švedske pelene na čičak, jako su lijepe, a u njih stavim složenu tetru kao upojni uložak.
Snappi kopče imamo, ali ih zaista rijetko koristim.
Baš me zanima kako će takombinacija švedska+tetra funkcionirati kada bebačica propuže.

06 srp 2011, 12:37

curke gdje je najpovoljnije nabaviti terte?? u DM-u znam da ih ima, ali ima li di povoljnije?
Snapi kopču bi li mi netko prodao?
Treba li guze premazati lanolinom za tetru?
Koji su najjednostavniji načini slaganja u slučaju bez i u slučaju sa kopčama?
od koje bi mi šivalice preporučili da uzmem vuneni cover i koliko mi ih treba za početak, da li za kasnije trebam malo veći cover kao i u slučaju PULL-a??
kako je u slučaju izlazaka iz kuće premamtati sa tetrama, treba imati wet bag pretpostavljam i da li je jednostavno???

za sada toliko.

06 srp 2011, 12:44

ajme ovo je baš stara tema. nadam se da će se netko probuditi na ovoj temi jer bi mi zaista dobro došli savjeti i snappi kopčice.

06 srp 2011, 22:15

mislim da su te tetre u DM najpovoljnije, koliko se ja sjećam
eventualno da uzmeš tetre na metre i daš nekome da ti sašije

nisam čula da se guza mže lanolinom. lanolinom se lanolizira vuneni cover, da bude nepropusan. toliko o njemu mu je poznato. nisam ništa njime mazala.

snappy kopče nisam koristila.

o načinima kako se tetre slažu imaš tu, kao i info o svemu :
kako motati tetra pelenu:
Link 1
Link 2
Link 3
Link 4
Link 5
Link 6
Link 7

što se tiče vunenih cover najbolje ti je vidjeti što ti tete nude i za koju cijenu.
cover bi trebalo imati po 2-3 od svake veličine, meni je S veličina bila ok do 6 mj, tj do 8 kg.

za vani možeš imat wet bag a dosta tortbi za bebe ima nepromočivi dio gdje ih možeš spremiti.

07 srp 2011, 08:27

Hvala nevanera na odgovoru. Dakle i tetre plus švedska plis cover mogu bez puno muke ići vani i presvlačiti se vani?
Možda je jednostavnije imati 10tak platnenih modernih u tu svrhu, ali i ovo posluži veliš?!

Lanolinom se uvijek mažu guze : pavlovićeva ili kako god ju zvali ima bazu lanolin, parafin i vodu.
Dakle da li pavlovićevom treba mazati guzu u tetri?

IMa li zaista tetra pelena u IKEI. Idem sad skoro.

07 srp 2011, 13:29

možeš sigurno, samo su tetre stvarno najmanje praktične

ja tinu nisam mazala guzom s ničim. nema potrebe, kreme i ostalo umanjuju moć upijanja pelena.
dakle sad ima 2 godine, imam jednu kremu već godinu dana, koristim je kad ide u jaslice jer ga rjeđe mijenjaju ili ako se guza zacrveni. tako da nemoj unaprijed s ničim mazat nego vidi treba li ti to uopće. općenito koristi samo vodu kad je beba u pitanju, što dalje od kemije. baci oko na ovaj članak
Odgovori