Sada je: 10 svi 2026, 05:32.

Platnena parlaonica (8.dio)

Moderator/ica: nevenera

Re: Platnena parlaonica (8.dio)

PostPostao/la podocnjaci forever » 11 sij 2010, 00:09

A mi zadnja dva dana opet u platnenima

bogami, i mi... :lol

Ne može mm preboljeti platnene, on ih je zaista ravnopravno sa mnom mijenjao curičku... a vidim mu u očima i financijske kalkulacije :faca ... Pa je prekjučer iskoritistio situaicju kada nam je ponestalo jednokratnih, a on brže bolje na platnene prije nego u trgovinu...

U biti dobro je dok god mi snajpamo ko kobci nad njom je li kakala ili ne... i odmah reagiramo... već nakon 15 min vrag odnese šalu...

Valjd to ipak neće postati pošast tu na pdf - ina, ista... :/
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tanjabb » 11 sij 2010, 00:15

Ish ish PF s takvim primislima :baba .
Silki, ja sigurno stavim vise vode. A nis, lanolizirat cu ponovo.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la † Sanika » 11 sij 2010, 00:17

Tanja ja sam prvi puta lanolin rastapala među prstima, i ostalo više na prstima nego u vodi, pa su mi propustile.
Drugi puta sam samo kapnula cca 2 cm purelana u vodu, i pustila da se otopi, dodala hladne i bilo ok.

PF :lol a jesmo ludjakinje :hug
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 11 sij 2010, 00:23

ja po silkinom receptu u mrvicu tople vode stavim par kapi sampona za vunu i trecinu male zlicice lanolina, odmah se rastopi, postane onako bjelkasta tekucina, onda to ulijem u hladnu vodu
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Ina66 » 11 sij 2010, 00:57

sad ću ja sebe :baba
guza se zacrvenila od umaka od rajčica - popustila sam kad smo mi jeli špagete pa je dobila malo onih koji su mi se činili "čisti"
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Bellatrix » 13 sij 2010, 16:17

Nisam dobro lanonizirala :(
Mislim da je stvar u kremi. Ja imam nekakvu aventovu koja je dosta mekana. Moram probati sa nekom drugom. Koju da uzmem?
Vidjela sam ja odmah da mi cover nije nešto pretjerano ljepljiv ali sam ipak stavila na pelenu i naravno probilo je.
Inače joj lijepo stoji :srca Samo još da napravim posao kak se spada.
"Boji se manje, nadaj se više, jedi manje, žvači više, tuži se manje, diši više, govori manje, reci više, voli više, i sve će dobre stvari biti tvoje." slika
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

PostPostao/la silki » 13 sij 2010, 17:08

lanolin jeftino možeš kupiti u skoro svakoj ljekarni. samo zamoli da ti odvažu jednu kutijicu ;)
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la mamuška » 13 sij 2010, 17:43

Bellatrix je napisao/la:Mislim da je stvar u kremi. Ja imam nekakvu aventovu koja je dosta mekana. Moram probati sa nekom drugom. Koju da uzmem?

u kremama ima mali postotak lanolina nedovoljno za lanoliziranje
u ljekarni naglasi- isključivo čisti lanolin...100gr je oko 25/30kuna
-meni to traje već mjesecima
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la silki » 13 sij 2010, 17:52

ja sam u svojoj ljekarni 100gr platila 16kn :mrgreen
silki

PostPostao/la mamuška » 13 sij 2010, 17:56

pih...koju maržu imaju ovi u mojem selu-bljak :angry
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Sanika » 13 sij 2010, 21:04

ili ako imate purelan od cica :mrgreen
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 14 sij 2010, 00:20

Nase plave gace lanolizirane po treci puta i ovu su noc na testiranju.
Ja sam kupila 100% lanolin s jedne od pelenaskih stranica na netu.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Ina66 » 14 sij 2010, 00:26

ja o svom prvom lanoliziranju neću ni slova napisati :mrgreen
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la tanjabb » 14 sij 2010, 00:48

Ma meni su Disane nakon prvog lanoliziranja procurile nekako uz rub pelene ispod. Drugi puta su procurile tocno kod pisulinca i to je bila fleka promjera 3cm. Dakle nisu promocile skroz na skroz. Sada sam ih lanolizirala u manje vode.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Ina66 » 14 sij 2010, 00:55

a ja sam ih bila dooooooobro potopila. čudi me kako su uopće bile izdržale prvu noć (drugu su procurile)
ali sad smo se opametili - jedino su mi malo ušle u se kako se kod nas kaže no još uvijek su joj dobre
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la tanjabb » 14 sij 2010, 01:04

Nego sutra cu posuditi 48 platnenih pelena od prije mi (imala blizance u platnenima ;) ) + mojih 30... trebaju izdrzati 8 dana. MM kaze da sam skroz skrenula.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la mamuška » 14 sij 2010, 13:22

tanjabb je napisao/la:Nego sutra cu posuditi 48 platnenih pelena od prije mi (imala blizance u platnenima ;) ) + mojih 30... trebaju izdrzati 8 dana. MM kaze da sam skroz skrenula.

:lol :lol I moj bi to rekao...
-dali misliš i popiškene ispirati ili samo pokakane
ja se zapravo bojim s karlom otići bilo gdje na 2 dana a kamoli na više
evo nagovara me muž da odemo u slavoniju kod rodbine,a tamo ih nebi prala i meni se neda jer nisam ziher kako bi to ishendlala s pelenama :dunno
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la silki » 14 sij 2010, 14:33

mamuška je napisao/la:ja se zapravo bojim s karlom otići bilo gdje na 2 dana a kamoli na više
evo nagovara me muž da odemo u slavoniju kod rodbine,a tamo ih nebi prala i meni se neda jer nisam ziher kako bi to ishendlala s pelenama :dunno

već sam ovo pisala, samo je važno posušit ih prije nego ih spremiš u kantu/vrećicu gdje će čekati na pranje. pokakane isprat i osušit. ako stoje mokre duže od par dana u kanti/vrećici hoće se upljesniviti.
mi na proljeće bez beda izdržimo u brdu i 10 dana bez pranja pelena. samo ih prebacim vani preko štrika da se osuše. još i sunce izblijedi fleke - prirodni veniš - kud ćeš bolje :lol

Ina66 je napisao/la: jedino su mi malo ušle u se kako se kod nas kaže no još uvijek su joj dobre

:lol
silki

PostPostao/la mamuška » 14 sij 2010, 15:22

10 dana silkica-bravo...sad si me ohrabrila...možda se ipak odvažim :dada ,išli bi na jedan vikend od petka do nedjelje
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tanjabb » 14 sij 2010, 16:32

Ispirat cu i popisane, malo ih protrljati s galseife i ful osusiti. To mi je plan.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la silki » 20 sij 2010, 10:13

marie claire je napisao/la:Joooooooooj, mi smo krenuli s platnenima, i totalni smo laici... Ne samo da puštamo na sve strane, nego, brijem da su joj i pelene male, ona je stvarno velika beba!
A onda šokiralo me kako su te sad pelene mokre!!! Ajme! A, i ona puno mokri! I sad mene muči to šta je bila suha u pampersu, a eto sad je mokra, pa me strah da se ne prehladi!! :strah
Ma, u biti me muči par stvari! I ne znam što bih!! Jel ovo može tu, ili da stavim na parlaonicu, ili da otvaram novu temu!!! :dunno
silki

PostPostao/la silki » 20 sij 2010, 10:14

nevenera je napisao/la:ako ste uzeli OS ne bi trebale biti male. pitaj na parlaonici. to ti je najbolje. pa ćemo tamo o svemu. ne može s prehladiti, bez brige.
silki

PostPostao/la silki » 20 sij 2010, 10:24

marie, muči te sve što je i nas mučilo na samom početku ;)
prehladiti se neće to je sigurno. moj je u pp skoro od rođenja i nije bio bolestan. što se osjećaja suhoće tiče istina je, u jednokratima je suh cijelo vrijeme a u platnenim čim se popiški bude mokar. ako tebe već to toliko smeta, njih ne smeta vjeruj mi, postoje stay dry pelene i lineri. one rade na principu jednokratnih. čim se beba popiški mokraća prolazi kroz prvi sloj koji ostaje suh do guze. ti lajneri nisu od prirodnih materijala.
razmisli zašto si se upustila u platneno pelenaštvo. kod mene je prevagnulo to da uopće nisam mogla zamisliti da 2,5 godine nosim higijenski uložak u gaćicama.

koje pelene imate? koje covere? veličina?
baš čudno mi je da propušta na sve strane :dunno

pitaj što god te zanima, tu smo :mah
silki

PostPostao/la nevenera » 20 sij 2010, 21:47

silki je napisao/la:pitaj što god te zanima, tu smo :mah
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mamuška » 20 sij 2010, 22:28

nevenera je napisao/la:
silki je napisao/la:pitaj što god te zanima, tu smo :mah

:dada
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tigger » 22 sij 2010, 16:17

Pozdrav platnenopelenašice!!!! Evo krećemo u pohode na platnenopelenštvo čim malom mišu otpadne pupak! Ko za vraga neće otpast već tj dana, a ja jedva čekam. Sad smo na plastičnima (bljak) i muka mi jekaj sam kupila 2 paket... Probala sam stavit platnene, imam par newborn i super su i čak ne dođe do pupka kad stavim onaj gumbić, ali zaštitna dođe prek pupka a kak je dost tvrda bojim se da ga na silu prerano ne strga. Jedva čekam dan da to otpadne! Kupila sam bambino mio linere ( u ipercoopu su vam 75 kn) pa ću po pola stavljat ispočetka. Mislila sam ih držat na suho, sam isprat kakicu. Kaj da onda pošpricam čajevcem i octom ili ne..??? :dunno

Joj jedva čekam, zasad mali nema nikakav osip pa držte fige da ni neće imati da će mu pasat platnena!! Puse i javim doživljaje i sigurno dođem s još brdo pitanja!
tigger
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 22 sij 2010, 20:09

za pupkić provaj presaviti pelenu prema van.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la silki » 22 sij 2010, 21:34

tigger je napisao/la: Mislila sam ih držat na suho, sam isprat kakicu. Kaj da onda pošpricam čajevcem i octom ili ne..??? :dunno

napravi u neku bocu koja ima špricu (muscolo za prozore npr.) otopinu vode i 30ak kapi čajevca.
slažeš prljave pelene u kantu i špricneš kad se sjetiš. možeš našpricati i kantu dok je prazna.
ocat u perilicu, u pretinac gdje inače ide omekšivač.

veselimo se pitanjima, možda nam malo živne topic ;)
silki

PostPostao/la mamuška » 22 sij 2010, 23:33

silki je napisao/la:veselimo se pitanjima, možda nam malo živne topic ;)

-nekako smo valjda ušle u rutinu i nema više puno pitanja i zavrzlama :dada
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la silki » 24 sij 2010, 22:12

cure, čistite li perilice?
našla sam topic sa hrpu super savjete za perilice. kako ih temeljito očistit, održavati itd.
kroz neko vrijeme stvarno se nakupi unutra praška, omekšivača i prljavštine. moja trenutno vrti otopinu sode ;)
evo, kopiram Vešmašina - čišćenje.
badada je napisao/la:kopiram savjete majstora na rodi,jer mi se čini da se on više neće javljati tamo,nadam se da sam ipak u krivu,ipak je on MAJSTOR :klanja

savjeti 1:
majstor je napisao/la:Ovdje je napisano sve i svašta i hrpa gluposti i nedoumica.
Perilicu treba najmanje 2X godišnje temeljito očistiti, a i više puta ako perete samo na nižim temperaturama: znači ne više od 40 C, perete masnu odjeću, radnu odjeću, pelene i dr. Zlatni savjet: bijelo se pere na 95 C, a nikako niže jer će jedino tako ostati bijelo i perilica nikad neće smrditi.

No da krenemo na teeemeljito čišćenje:

Potrebna vam je soda za pranje-to je natrijev karbonat- koji dolazi na tržište u obliku anhidrida kao prah i u obliku kristalne sode koja je natrijev karbonat dekahidrat (češća varijanta). Prodaje se u poljoprivrednim apotekama kao kristalna soda za čišćenje bačava. Kristalana soda je 3X slabija od anhidrida.
Natrijev karbonat možete i sami napraviti. dovoljno je kupiti kilu sode bikarbone u bilo kojem većem dućanu. To košta oko 9kn.
Nikako ne kupovati one male paketiće od 40g po 4kn jer je to čista pljačka!!!
Sodu bikarbonu (natrijev bikarbonat) staviti u čistu tepsiju i peći u zagrijanoj pećnici na najvišoj temperaturi 1h. Neće se ništa dogoditi pećnici ni vama. Soda bikarbona otpušta po 1molekulu CO2 i H2O zagrijavanjem i prelazi u lužnatiji natrij karbonat. Da to je ona soda za pranje koju su koristile naše bake za sve namjene. Ima je za kupiti u prodavaonicama bazenske opreme, jako je jeftina.
Pogledajti američke stranice o sodi (washing soda) i o sodi bikarboni (baking soda)

Postupak pranja mašine: BEZ VEŠA!

1. Otopiti kilogram kristalne sode ili 300 - 400g čiste sode u prahu u kipućoj vodi. (NE u aluminijskom posuđu jer će pocrniti ko u perilici posuđa)

2. Otvoriti vrata od mašine i usuti u bubanj 3-4 litre vode

3. Na to sipati u bubanj otopljenu sodu, zatvoriti vrata.

4. Uključiti program za bijelo 95, (samo pranje naravno) , mašina uzima ostatak vode i pere...(da ne bi brzo ispumpala ovo što smo stavili nikako ne na pretpranje), ukljućiti i tipku inteziv ako je ima i uključiti tipku wasser plus ako je ima. Znači peremo na 95 C praznu mašinu. Što duži program tim bolje.

5. Program ide do kraja, zaključno sa svim ispiranjima i centifugiranjima

6. Program je gotov: otvoriti filter i očistiti ga

Tokom pranja može se umjereno pjeniti u bubnju: to je nataloženi deterđent iz perilice kojeg soda čisti jer se soda ne pjeni. Soda izvrsno otapa u vrućoj vodi nataloženu masnoću, omekšivaće i ostale naslage u mašini.

7. Postupak ponoviti ali ovaj put s običnim alkoholnim octom.

Ocat možete sipati u dozirnu posudu dok se mašina puni vodom ili dok je već napunjena. Znači opet program na 95C (samo pranje) i sipati litru octa. LITRU !

Onaj savjet koji je napisala neka tu da treba sipati ocat i sodu bikarbonu, pa onda staviti još mašinu na centrifugu me je stvarno nasmijao. To je za američke mašine koje su da prostite čisto (gruba rijec) ( uglavnom nemaju grijač, peru agitiranjem, slabo cijede, očajno peru, treba stavljati klora da bi bilo bijelo), uglavnom veliko (gruba rijec).

Naravno, mora se prati i dozirna posuda, izvucite ju kompletno van i operite s octom, dobro isprati.

Unutrašnjost posude je malo teže očistiti, a zna biti i crno od plijesni ako nikad niste čistile. Uzmite praznu špricalicu, stavite unutra pol varikine i pol vode, promućkati i s tim dobro pošpricati unutrašnjost, uzeti staru četkicu za zube i na posao :) Ovo sve može i s Domestosom koji je ako niste znale običan natrijev hipoklorit kojeg vi plaćate razblaženog oko 12kn. Pa si mislite... Poslije pošpricati s čistom vodom i uključiti na perilici zadnje ispiranje na prazno.

DA, posuda za deterđent zna jako smrditi i biti puna praška, omekšivaća i crna ako se ne brinete o njoj!

Čišćenje rupa za vodu u dozirnoj posudi-uzmite čačkalicu i ako možete doći do rupica kroz koje utječe voda bacit se na posao.
Na dovodnoj slavini treba povremeno očistiti mrežicu, a i na strani mašine isto-to je onaj dio gdje crijevo ulazi u mašinu.

Naravno-redovno čištiti filter.

NE UPOTREBLJAVATI CALGON. To je komercijalna prijevara kupaca.

Bacate novce na čisto (gruba rijec). Deterđenti u prašku sadržavaju dovoljno omekšivaća vode. Nijedan serviser nije vidio mašinu u onakvom stanju ko ona iz reklame-vjerujte. Uostalom jeste li vi vidjeli kad onako zmazanu perilicu posuđa ko iz reklame ili šparet. To normalnom upotrebom jednostavno nije moguće. Nemojte dopustiti da vam ispiru mozak.

Još jednom: perilica mora raditi i na 95C To je uvjet da nikad ne smrdi.

Nikako nemojte koristiti samo tekuće deterđente, oni nemaju dovoljno omekšivaća vode, niti peru dobro.

Najbolji prašak koji možete naći u RH je DASH

Savjet:
koristiti samo pola propisane količine i dodati žlicu natrijevog karbonata (soda) SOdu ne koristiti na vuni niti otapati za čišćenje perilice u aluminijskoj posudi.

Ovo (gruba rijec) koje se prodaje iz uvoza se radi za istočno tržište sa smanjenim udjelom aktivnih tvari. Dobre su i one denk-mit teblete u DM-u za pranje bijelog veša. Domaći deteđenti su ili (gruba rijec) ili čisto OK.
Rubel univerzal za bijelo , FAKS itd.

Kod svakog pranja osim pranja vune poželjno je dodati prašku žlicu sode bikarbone. Sigurno ste primjetili da vam roba jednostavno nekako smrdi poslije pranja nekim prašcima za šareno. Soda bikarbona rješava taj problem! Možete dodati i 2 žlice bez problema. Soda bikarbona se može upotrijebiti i umjesto omekšivača, kao i ocat...o tome drugom prilikom....

Nema potrebe koristiti omekšivać: napravite ga sami....o tome u 2. postu

**** Nemoguć problem...mašina smrdi za poludit ili jednostavno ste došli u unajmljen stan pa želite sterilizirati mašinu :))

Postupak: napraviti sve opisano gore i da ne ponavljate postupak, kupiti
IZOSAN-G u apoteci. To je klor za dezinfekciju. NEmojte odmah primjeniti klor nakon postupka s octom i sodom nego nakon 2 pranja veša recimo.
Mašina na prazno, program 95 bijelo, u dozirnu posudu dok voda ide staviti 1 žlicu klora i program pustiti da sam završi.

Toliko za sad....

savjeti 2:

majstor je napisao/la:2.dio

Nakon što smo temeljito očistili perilicu iznutra potrebno je zaštiti i gumu
na vratima. U tu svrhu dovoljno je 4X godišnje namazati gumu s glicerinom ili talkom.

Tako će duže trajati, neće raspucavati, a isto tako je potrebno posušiti vodu u onom naboru od gume kod vrata nakon pranja. Vrata od
mašine treba držati lagano pritvorena, a ne skroz zatvorena kad se ne pere.

U zadnje vrijeme sve je veći trend pranja na 60, no nemojte se previše
pouzdati u pranje bijelog i postojanih boja na 60 C. Sve pamučno
, laneno, kao i ručnike, donji veš, posteljinu, krpe perite na 95.

Mašina će vam biti zahvalna i tek pri toj temparaturi će optimalno djelovati perborati, zeoliti, i bjelila na osnovi kisika, a ujedno će se uništiti skoro svi mikro organizmi.

Većina ne zna da perilica u biti zagrijava vodu do 89 C i to nije
nikakvo kuhanje niti iskuhavanje kako se kolokvijalno zove.

Kao što je već ranije napisano, tekući deterđent nije dobar za stalnu
upotrebu. Zagrebačka voda je vrlo tvrda, oko 22 njemačka stupnja i u tu svrhu poželjno je prašku dodati 1-2 žlice sode bikarbone koja omekšava
vodu i ujedno uklanja neugodne mirise.

Omekšivać ne treba kupovati. Alergičari i osobe osjetljive kože trebaju
sami napraviti omekšivać:
2 dijela sode bikarbone
7 dijelova alkoholnog octa
7 dijleova vode

Sodu bikarbonu pomiješati s 1 dijelom vode, dodati ocat...ovo treba
raditi u sudoperu u plastičnoj posudi jer nastaje jako pjenušanje pri
reakciji octa i sode bikarbone, dodati ostalu količinu vode, dobro promiješati da bi sav CO2 izišao i nasuti u praznu plastičnu bocu, dodati
nekoliko kapi eteričnog ulja od naranče ili lavande ili po izboru...
Upotijebiti kao normalan omekšivač u količini od 1dcl. Ovaj omekšivać
neće turbo soft omekšati rublje, no bit ćete zadovoljni, posebno alergičari.

Može se kao omekšivać koristiti i sami ocat, na vlažnom rublju osjetiti će se miris octa malo, no kad se osuši octu ni traga. Ocat osim što omekšava vodu ima svojstvo da neutralizira ostatke sredstva za pranje u posljednjoj vodi za ispiranje, tako da je veš odmah i bolje ispran-ne nadražuje.

Miris znoja nakon pranja, posebno na muškim majicama otklanja se dodatkom sode bikarbone prašku za pranje.

Nove perilice:

Perilice novijih generacija troše zamjetno manje vode i struje, efikasne
su, ali pate od boljke slabog pranja i ispiranja. Ne može se 6 kg veša
dobro oprati i isprati s 47 litara vode pri preporučenoj količini praška.
U to sam se sam uvjerio pokusima na novoj i staroj mašini, mjerenjem bistrine vode, a i u razgovoru pri popravcima. Nove mašine centrifugiraju odmah poslije pranja da bi smanjile potrošnju vode za ispiranje i to pri 1000 okretaja, no to nije dovoljno pri maloj razini vode u bubnju da bi se ispralo dobro.
Preporuka je onaj gumb za povišeni nivo vode i gumb za dodatno ispiranje stalno koristiti, posebno pri normalnom opterećenju mašine.

Osjetljive osobe moraju ponoviti posljednje ispiranje i dodati onaj omekšivać kućne izrade.

Prljaviji veš i mrlje :

koristiti namakanje od 2 sata…na elektronskima-boljim-može se
isprogramirati trajanje namakanja i količina vode, kao i intezitet reverziranja bubnja, stisnite inteziv tipku ako je ima, tretirajte mrlje prije pranja, pogledajte upute za perilicu.

Koju perilicu kupiti?

Sve ovisi koliko često ju upotrebljavate, koliko imate novaca itd.

Ne kupujte no name modele po cijeni od 1200 kn.
Ako zaista želite imati kvalitetnu perilicu dugog vijeka korištenja kupite
Miele.

Miele je stvarno broj 1 ...i servis je skup, ali se ne kvari baš :)
Svi ostali su daleko iza….ništa, ništa, pa tek onda dolazi AEG, Bosch…..

Istina Miele je skup, nema nista ispod 7.500 kn. Svake godine prodaje se neki model na akciji. To je obično lanjski model, ali ko da je to bitno. Ne isplati se davati 12.000kn za najnovije modele…to je već perverzno…bolje otići na putovanje :)

savjeti 3:

majstor je napisao/la:Pogledati ovaj URL s foruma.hr
Čovjek je zorno pokazao-slikao na što može sličiti zapuštena dozirna posuda i kako ju kompletno očistiti. Izvrsno

http://www.forum.hr/showthread.php?t=204305

Problem špricanja vode izvan dozirne posude može nastati zbog prevelikog pritiska vode, posebno kod gorenje perilica ovog tipa.

To se rješava smanjivanjem pritiska na zidnom ventilu ili jednostavno kad uključite perilicu i ona počne uzimati vodu, zatvorite vodu-gledati u otvorenu posudu i polako otvarati vodu do zadovoljavajućeg pritiska bez špricanja vode.

Voda zna špricati i na posudi za uzimanje omekšivaća. Ukjučiti zadnje ispiranje i gledati kako štrca voda u taj dio posude.

Potrudite se očistiti posudu kako je prikazano na onim slikama.

Ovakva dozirna posuda se može kupiti kod Kralja ako ju ne možete srediti ili je oštećena..., umjerena cijena

http://www.rezervni-dijelovi.com

Provjerite cijene rezervnih dijelova online

Kralj Commerce, Zagreb, Dubrava 212

Curenje vode: mora se pronaći uzrok curenja vode, može biti banalan...neka od guma-rebresta cijev pušta, ne sjedi-nije priljepljeno više dobro za kadu, guma od vrata, ma ima dosta tih gumenih dijelova

ili kod elektroventila, no uvijek se može detaljnim pregledom naći uzrok curenja. Prva inspekcija je putem novina pod mašinu da bi se okvirno odredilo iz kojeg smjera kapa voda, a onda na traženje...

Najveći kvar je ako kada curi. Tad ljudi obično razmišljaju o kupnji nove mašine. Kada se može privremeno sfiksati.

Nemojte kupovati novu mašinu ako je kvar...tipa pregoren kondenzator, promjena gume, amortizera, termostata, crkla pumpa, pa čak i programatora ...a i ležajeva ako je kada u izvrsnom stanju.

U praksi ima stvarno bisera:

Perilica ne uzima vodu...dođe serviser i otvori slavinu

Ostaje voda u bubnju, veš nikako opran ni iscijeđen...korisnik šefljom-kutlačom vadi vodu iz mašine već neko vrijeme.
Serviser očisti filter

Ne centrifugira...serviser stisne gumb za centrifugu

Loše pere, korisnik pere na programu za vunu da se ne bi veš oštetio
Upute u ruke i čitati...nema uputa..tko zna gdje su...uh to je neki put prava muka...kopiraš upute i pošalješ

Filter čist, pumpa radi...korisnik ludi...slabo izbacuje vodu
oštro presavinuto odvodno crijevo

Ne grije na 90...serviser stisne gumb

Što je najbolje to se stalno događa,a preko telefona je kvar do neba...
silki

PrethodnaSljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.