Sada je: 17 tra 2026, 19:13.
Moderator/ica: nadicab
andrij je napisao/la:Ma bravo , za optimizam!
Budemo li mi čekali ....nećemo to dočekat ni za iduća tri desetljeća

tam je napisao/la:andrij je napisao/la:Ma bravo , za optimizam!
Pa hajdemo krenuti...DAN doktor može zapravo biti početak osvješćivanja hrvatske populacije (kako zdravtvenjaka tako i ostalih) o poremećajima iz autističnog spektra, da na kraju dobijemo baš prave specijaliste za ovaj problem, tj. cijeli tim stručnjaka. Palo mi je na pamet da probamo kontaktirati nekog nutricionista da se uključi u problematiku kako bi nam pomogao u "ravnanju prehrane" za našu djecu. Ili možda već postoji neki koji bi se dublje time bavio...
Koliko udruga postoji?Jeste li članovi koje?

Ddabilly je napisao/la:naša udruga ima u utorak razgovor u ministarstvu prosvjete s gđom ružić. pripremili smo cijeli elaborat o tom što nam treba, što imamo, što nudimo, što želimo... ne mogu reći da nismo pripremljeni, mi definitivno nemamo ništa (osim dvije posebne skupine za oš i jednu miješanu za predškolarce s posebnim potrebama). to sad nije ova tema o kojoj pričamo, ali krećemo s tim. paralelno s tim sad smo zvali dr selaković iz bg, eno sad u udruzi već drugi dan pregledava djecu, bila je i mamita sa svojom malom. mi kopamo na sve strane, ali recimo da nam je sad primarno ostvariti neki dnevni centar jer su potrebe velike. ja polažem nade i u taj naš forumčić i sigurna sam da ćemo zajedničkim snagama ('radnijem brigadama') postići puno.

Anni je napisao/la:ako si smijem dozvoliti malo indiskrecije upitat cu zasto niste javno obznanili u forumu da Dr. dolazi u Osijek...pa ima i roditelja izvan Osjeka koji bi mozda htjeli i mogli doci da im se djete pregleda....Pa zar nama roditeljima u ovom forumu nije cilj pomoci jedan drugima?

ive3 je napisao/la:tam je napisao/la:andrij je napisao/la:Ma bravo , za optimizam!
Pa hajdemo krenuti...DAN doktor može zapravo biti početak osvješćivanja hrvatske populacije (kako zdravtvenjaka tako i ostalih) o poremećajima iz autističnog spektra, da na kraju dobijemo baš prave specijaliste za ovaj problem, tj. cijeli tim stručnjaka. Palo mi je na pamet da probamo kontaktirati nekog nutricionista da se uključi u problematiku kako bi nam pomogao u "ravnanju prehrane" za našu djecu. Ili možda već postoji neki koji bi se dublje time bavio...
Koliko udruga postoji?Jeste li članovi koje?
cini mi se da si napomenula da si medicinske struke? preuzmi inicijativu jer cekajuci da to netko drugi odradi moze trajati x godina. vidis da ni na zapadu nema dan-ova na svakom koraku vec su tisucama kilometara udaljeni...

Ddabilly je napisao/la:ehej, ive, ani, oladite malopod broj 1, forum nije niti moj niti samo od udruge niti sam ja zvala dr selaković niti sam odlučivala koga ću zvati niti je to zadnji put da žena dolazi...rok je bio prekratak za bilo koga zvati, mamita je s dr kontaktirala mailom i prije i žena joj je javila da dolazi...bila je u sub i ned, svi roditelji iz udruge željeli su pregled, u dva dana je pregledala 15 djece s pauzom za ručak od pola sata. naravno da nam je cilj pomoći jedni drugima, i kao udruga i kao pojedinci, al se ja sad super blesavo osjećam što ispada da se ispričavam za nešto dobro i pozitivno što smo napravili. upravni odbor udruge i forum su ipak dvije stvari a i sami znate da uz svakodnevne obaveze, posao i našu djecu zaista treba unijeti nevjerojatno puno energije da se nešto organizira. zato ajde nemojte razapinjati, pliz
![]()
tam, možemo pričati o ovome, da krenemo na drugi forum pa svi zajedno

ive3 je napisao/la:pogledajte na forumu 'boje autizma' one linkove o rusima.
SOMA! da li si ti bila upoznata s time i imas li komentara... na to sam naletio kod jedne splitske defektologice.

tam je napisao/la:Da, to se i ja ponekad pitam, kad bi se bar radile pretrage s prvim naznakama poremećaja...Ne znam koliko će još medicinskom svijetu trebati da prihvati poremećaj metabolizma kao jedan od glavnih uzroka autizma.
I pitam se što je s onim roditeljima koji vrlo kasno dođu do ovakvih informacija jer nemaju mogućnosti?

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.