Kod nas stanje "uobicajeno kaoticno"...
Tjedan nam prohuji dok velis keks , a i vikendi su nam cista strava - to ja iz moje i MMove roditeljske perspektive...
Radni dani krenu u 6 ujutro : MM se digne u 6 , skuha nesicu i onda nastojimo tu nesicu popiti odmah , na miru, jos vrucu ..al neces majci : vec se decki dignu i pocinje "maaama", "taaata" milijon puta
Korak prvi - WC: ... pa Jan nece na WC..pa onda hoce ..al je Vito vec zasjeo.. a Jan ne zeli na drugi WC... pa mu onda Vito ipak prepusti mjesto.. pa Jan obavi (ali veliko) pa Vito higijenicar nece iza njega jer mu smrdi WC...pa nece ni Vito u drugi WC jer ..kajjaznam-nece... pa ja na brzaka luftam WC i spricam s mirisom.. e onda Vita gusi od mirisa...
Korak drugi: pranje zuba : e pa necemo-- e pa hocemo -- e necemo crvenu pastu vec zelenu ( pa jos ja pobrkam njihove cetkice...) e pa ne dam da nam ti "popravis" pranje zuba ( a vidim da samo peru ofrlje)...
Korak treci: ajde decki obucite se, sve vam je pripremljeno: Maama Jan oblaci moju majicu--- Jan vrati bratu majicu--- e necu... e daj.. nemoj da vam ja dodjem tamo... Jan vrati majicu - kadli ce vito : e sad necu jer si mi je rastegnuo.. maaamaa hocu drugu majicu......
MM i ja sumanuto skacemo po stanu .. usput srknemo sve hladniji nes...izmjenimo po koji zalostan pogled i u bradu si mantramo : djecu se ne smije tuci... djecu se ne smije tuci - mali glasic iznutra vristi : a zasto ne, a zasto ne...!!??
Ako je malo bolji dan onda se desi da Gitica jos spava , no kad se i ona istovremeno probudi ....
Korak cetvrti: ajde obujte tenisice i jakne ... tata vas vec ceka... : maama daj me ti obuj - necu,znas sam.. znam ali daaaaj ti.. e daj mene prvog.. nije bitno tko je prvi... nije, ali DAJ MENE prvog....
Za mene se drama malo prekida kad KONACNO odu od kuce - MMu se nastavlja jos u autu - vise mi i ne prepricava sto mu rade na putu do skole/vrtica ... no na glavi mu brojim sve vise sijedih u zadnje vrijeme...
Slijedi malo zatisje u kojem ja sredim Giticu, pa se s njom malo pomazim, pa u pauzama izmedju dojenja uspijem ili ne uspijem nekaj zbrljati za rucak, virnuti na MB , cuti se s mojima na poslu , pripremiti Janu ev. neki novi radni listic ili drugi materijal za skolicu i ucenje... Nekad je Gitica ko suho zlato ( jede i spava) a nekad i ona fitilji pa sve obavljam s njom na rukama i cici...
Oko 13 sati se vraca Jan iz skole . Na pitanje kako je bilo u skoli? uvijek isti odgovor: Super. Bio sam ti jaaaako dobar. No ja odmah provjeravam u Katarininoj biljeznici sto se desavalo i vec u glavi plan sto cemo i kako sa zadacom...Nastojim da obavimo zadacu prije no sto se Vito vraca kuci (oko 16 h) jer inace moram svu zadacu pisati u duplo... jer i Vito onda mora sudjelovati...Slijedi nagovaranje Jana da obavimo zadacu, obicno nam uspije ak se Gita smiluje pa je dobra i suti...Taj presing mi obicno pozdere dobar dio zivaca koje imam za taj dan...
Oko 16 h dolazi Vito Strasni . odmah s vrata vice : " Mogu na tvoj kompjutor?".. Ne mozes, tek si stigao... kako je bilo u vrticu ... Dobro, ali hooocu na tvoj kompjutor....!! Ne mozes... e hoocu.. e neces.... A jeste li vec napisali Janovu zadacu?.. Jesmo... A zasto niste mene cekali , buuuu-buuuu,urla, baci se na pod... Digni se s tog poda..ak ti ja dodjem??!!!....( u mojoj glavi alarm: zivci na rezervi, zivci na rezervi... life suport ce se iskljuciti za par sekundi..bip-bip-bip....) Ulece MM ( s punim rukama stvari koje na treci kat tegli iz auta...) : ne zna jadan da li bi sve isputio iz ruku pa:
a/ pobjego glavom bez obzira
b/ premlatio djecu redom
c/ premlatio zenu
d/ premlatio djecu i zenu (nebitno kojim redom)....
Cisto mu se divim sto za sada izabire opciju : ostajem i borim se...
Popodne uspijemo pojesti rucak ( u tri navrata - rastegne se do vecere) , cak ih ponekad odvesti u park, u kratkim crtama se dogovoriti za raspored za iduci dan ( i to uglavnom preko blokica u koji kad koji stigne zapisujemo zabiljeske tipa : kupiti, odvesti, nazvati...
Navecer - kupanac, lagani veceranac, kakanac pa spavanac... ( tu vise nemam snage ni pisati kako to ide...naime svaki ovaj -ac traje li traje uz puno vike i galame i skakanja...
Kad su decki u krevetu onda Gitin kupanac i skakljanac i cici-mici... ) ovaj skakljanac i cici-mici odnosi se na Gitu - da ne biste pomislili da imamo energije za nekaj drugo
) ..Neki blazeni MIR je oko 23 h kad MM vec kunja na dvosjedu.. pravi se da prati TV a zapravo vec hrce... Nakon par puta uspijem ga uvjeriti da se prebaci u krevet.. a meni preostaje da slozim knjige i odjecu za sutradan.. da i sebi priustim "higijenski minimum" i bar se otusiram i operem zube... Svako se vece uvjeravam da cu upravo sutra konacno ofarbati kosu... no hocu , valjda, jednog dana .. bar za prvu svadbu nekoga od moje djece...
Noc je rezervirana za Giticu koja trazi cici svako malo... i tako .. evo ti opet budilice u 6 sati....
Svane novi, divni dan....

nemam riječi.

)... nahvalili smo im i tete u vrticu... i njihov cijeli strucni tim (defektologica vrticka radi s njim jos jedan dan u tjednu na ova dva sto dolazi def. iz Slobostine)...

!
Osjecam se kao da sam odgledala film
)
...slicno je i kod nas samo nas je jedno dijete manje ,a vrlo cesto i M manje....

odmjerila, nabacila odgovor, odmjerila sa sažaljenjem, čuđenjem i valjda sto upitnika iznad glave. (odakle ova?????)
!!! izrast i sto boja pred kraji još uz sve to vučem neku granu na majici preko torbe....
Ainica nam je inace super, tako vesela i raste kao gljivica. Sada imamo tocno 6mj, 7.7kg i 67cm visoki/dugi. Danas smo se po treci put cijepili 5x1, i nije uopce plakala pa je med sestra bila sretna da joj je konacno dosla pod iglom beba koja nije "zlopamtilo"
ali ipak hocu mlijeko!"
, kako V. zeza Denisa

odoh se i ja ovako bacit u krevet