Evo me
I meni je fitoval super sampon, a svojevremeno s u dm-u mogao kupiti i tonik samson kao isto za rast kose - meni je bio fenomenalan, iako smrdi ocajno

.
A kucne carolije:
etericna ulja ruzmarina kt. cineol, ruzmarina kt. verbenon, atlaskog cedra i lavande bijahu neki od sastojaka mojeg eksperimentiranja. Skupa sa
biljnim uljem ljesnjaka, to sam stavljala u sampon, a takodjer i u tonik za kosu na bazi hidrolata atlaskog cedra. Od pomoci su jos i cajevi/ekstakti korijena koprive i arnike (brdjanke).
Npr, za sampon:
skuhati caj: dvije zlice korijena koprive i jedna zlica arnike, 10 min u 1 dl vode, procijediti, pustiti da se slegne talog, i pokusati izvuci 30 ml bez taloga; dodati u 250 ml sampona (ja koristim djecji babylove ili hipp); dodati jos 5 ml biljnog ulja (ljesnjak, kantarion, arnika) u kojem je otopljeno 20 kapi ruzmarina kt cineol, 20 kapi ruzmarina kt verbenon, 10 kapi cedra, 10 kapi lavande.
Tonik:
baza hidrolat atlaskog cedra, malo jabucnog octa, etericna ulja: po 10 kapi obaju ruzmarina, po 5 kapi cedra i lavande. Uvijek dobro protresti prije upotrebe. Tonik se u pravilu koristi svaki dan tako da se umasira u vlasiste a potom se posusi kosa fenom.