Uskoro će imati 10mj i smio bi jesti jogurt a ja jednostavno ne znam koji da mu dam.
Klasični jogurt? Više mliječne masti? Light? Dukatino?
Osobno sam pobornik običnih jogurta i ne light proizvoda...
Sada je: 24 srp 2026, 23:30.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

Lactobacillus acidophilus je zaštitna mikroflora probavnog i urogenitalnog sustava te kože i sluznica. Štiti naše zdravlje od samog rođenja jer ima sposobnost naseljavanja u probavnom i urogenitalnom sustavu gdje svojim prisustvom održava ravnotežu mikroflore. Kada se ravnoteža dobrih i loših bakterija poremeti, posljedica je niz oboljenja od infekcija pa sve do prijelaza patogenih bakterija kroz stijenku crijeva u ostale dijelove organizma i razvoja teških upala, autoimunih bolesti, alergija pa čak i raka.
najefikasnije prijateljske crijevne bakterije Lactobacillus acidophilus , koje služe za očuvanje i ponovno uspostavljanje zdrave crijevne flore , te ljusku sjemena trputca koja u probavnom traktu veže masnoće i kolesterol, sprječavajući njihovu apsorpciju i apsorpciju toksičnih tvari iz crijeva.
Lactobacillus Bulgaricus je bakterija koja se nalazi u kiselom mlijeku. Ona je stalno prisutna u probavnom sustavu osoba čija prehrana sadrži velike količine kiselog mlijeka. Prema zapažanjima, ti ljudi su zdraviji i žive duže od prosjeka. Od Lactobacillus Bulgaricus još je efikasnija bakterija Lactobacillus Acidophilus, poznatija pod imenom Acidofil, koja je sposobna da u probavnom sustavu ostane živa 10 dana, pa i duže. Ona stvara nepovoljne uvjete za opstanak raznih uzročnika bolesti , npr. mikorokoka, klostridija, raznih kolibakterija tj. gljivica. Može pomoći u preradi mliječnih bjelančevina, aminokiselina, masti i laktoze, a igra ulogu i u sintezi vitamina Grupe B. Uz njenu pomoć možemo očuvati normalnu bakterijsku floru probavnog trakta. Peroralno uneseni antibiotici uništavaju korisnu crijevnu floru i zbog toga se Acidopfilus posebno preporučuje u toku i poslije terapije antibioticima. Znanost ne poznaje nijednu vrstu Acidophilusa koji bi bio štetan po ljudsko zdravlje.

da li mu se na taj načim možda smanjuje apsorpcija željeza iz hrane koju jede za ručak ili neki drugi obrok uz koji jede jogurt?

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.