Sada je: 24 kol 2026, 14:39.

tanjabb je napisao/la:Inhaliranje svaki dan ujutro i navecer, a ponekad i usred dana. Bio zdrav ili bolestan.

.
vise od 5 ob godisnje smatra se astmom pogotovo ako je u pitanju alergija kao kod vas...
kako je do OB doslo, znate li sto je okidac?
koliko cesto se napadi dogadjaju?
cime su uzrokovani u vasem slucaju?
kakvu terapiju imate?
cime prevenirate napade?
po cemu prepoznate kada bi napad mogao uslijediti? i mozete li ga tada prevenirati?
jesu li vam djeca alergicari?
dajte, pliz, sve sto vam padne na pamet.

da nema nikakve alergije ukupni IgE je jako nizak ,tak da je zaključeno da je to posljedica toga što je ranije rođena(mada nije bila ni u inkubatoru ,ni na kisiku i imala apgar 10/10)i da će se do škole povući ,i stvarno kak izgleda tak je.ono što je okidač je vlaga -vlaga u zraku, vlaga u stanu. inhaliranje fiziološkom-katastrofa.
. Ventolin pumpica je uvijek pri ruci kad stegne i krene piskutanje (zvižduk) kroz bronhe (ima tu i još nekih tableta), alergija se nikad nije spominjala, svaka prehlada je okidač, napadi ili jače kašljanje su uobičajeno u predjutarnjim satima. Pije se puno tekućine (sljezov čaj zbog lakšeg iskašljavanja šlajma, med ne, bez obzira što se bronhitis ne povezuje s alergijom). Stres je uvelike "pomagao" lošijem stanju.

mamashnita od noje je napisao/la:duga, nije rijec o malenoj?
cure, ovo s izbjegavanjem vlage, odnosno inhalacije, me jako cudi. to je prvo sto mi svi lijecnici preporuce - inhalacije, inhalacije i opet inhalacije.
kako se zna kome treba, a kome ne, ako je dijagnoza ista?

pa smo nakon toga isli malo nize na traheolaringitis -tj spusti se nize od glasnica, a naposljetku kada nam je vrli dr rihter rekao da moramo sve tri mandule odmah vaditi iako je misljenje jednog orl strucnjaka bilo da se vadi samo treca ev. ja sam ga poslusala nakon jos jednog misljenja iz merkura pa smo sve tri izvadili i sada dolazimo do opstruktivnih bronhitisa jerbo je put svakoj upali hvala na pitanju potpuno slobodan
i sada vise nemamo laringitise , ni traheitise vec bronhitise

. Moji su se u Hrvatskoj dosta zabrinuli, a nisam im znala reci sta mu je tocno bilo. Mada da sam im rekla da je bio laringitis, to bi oni shvatili kao upala grla, a ovo je ipak bilo malo ozbiljnije. Neki cak kazu da je dobro dijete staviti u auto, glavu kroz prozor i voziti. Nadam se da nikom nece trebati ovi savjeti.
kod nas se narucuju preko dolca ali vani ih ima svuda .
sve to preporucio mi je dr rihter da nabavim i moram reci da je nama to jako olaksalo . i sada imam domam pulmicorta a visak micronefrina sam poklonila bolnici .
što je postupak kod hitnog stanja prilikom napada laringitisa, a ne kod bronhitisa ...Neki cak kazu da je dobro dijete staviti u auto, glavu kroz prozor i voziti. Nadam se da nikom nece trebati ovi savjeti.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.