ma, nijedne me konkretno pahuljice ne muče, nego trebam, kao što rekoh, malo podrške
naime, uskoro (za jedno 2 tjedna, ovisi o njoj, al ja već planiram

) joj mislim u voćne jutarnje kašice počet dodavat žitarice i/ili mlijeko. pa sam to spomenula frendici i ona naravno odgovorila - da, dodaš žlicu dvije pahuljica u voće pa će bit zasitnje...pa čitala po netu kak to žene rade - ispada da je nemoguće hranit bebu bez rižinih pahuljica ili 7 corna!
pa pitala na jednom forumu za savjete il recepte i dobila odgovor u stilu - znaš, postoje i pahuljice od smeđe riže u bio&bio
pa sam se počela osjećat pomalo kao frik, kao da pretjerujem jer implicira da sam snob zdrave hrane i kao da mi je važno samo da je integralno ili da je iz bio&bio. a nije...odlučila sam sama sa sobom da ću dok god mi to ne oduzima previše vremena i dok god u to ulažem doista neznatno truda i ne predstavlja mi nikakav problem - davat joj potpuno kuhane i domaće obroke. dakle, i kuhat prave žitarice umjesto pahuljica.
jel pretjerujem? jel moguće tako? i kako to izvodit s voćem ujutro, osobito ako nisi baš jutarnji tip k'o ja pa se s djetetom izležavaš i valjaš po krevetu do netom prije obroka?
sve mi se nekak poklopilo...baš da se zapitam jel moguće othranit dijete bez pahuljica i bez čokolina. okej, za čokolino sam sigurna, ali i s tim su me izrešetali ovih dana. ajde da me moja mama pita kad ću joj dat čokolino (na bočicu, naravno!) jer smo ja, moja braća, bratići i sestrične i svi moji vršnjaci koje znam praktički odrasli na čokolinu. al kad mi poznanica, obrazovana i vršnjakinja, čije dijete ima 3 godine kaže kak će mi najteže bit odviknuti dijete od večernje bočice čokolina, stvarno se pitam kak kak je to postala univerzalna istina da svako dijete navečer pije bočicu čokolina.
jer nije rekla 'čokolina ili mlijeka ili što će već pit navečer' nego nema ništa drugo što može nego čokolino!
uf, jesam oduljila