dakle mislim da smo se nas dvije razumjele
Dosla je hitna, dali su mu steroide i odveli ga u bolnicu. Tamo su rekli da je Croup koji se manifestira kao astma, ali je virus
da je dijete imalo opstrukciju tj opst. bronhitis ili napad astme ne bi ga lijecili steroidima u inekciji vec na hitno bi dali ventolin da oslobode suzene bronhe , dok kod crupa je hitna procedura dati kortikosteroide u inekciji ili inhalaciji kako bi splasnuo otok i suzeni grkljan .
steroidi tj kortikosteroidi se kod opstruktivnih bronhitisa tj astme daju ali ne ko prva pomoc jer im treba oko 3-5 dana da prodjeluju i zapravo su dugotrajna terapija tj profilaksa, ventolin trenutno otvara disne puteve i ako dijete ima laringitis, crup od njega nece biti srece, kao ni obratno. hitna je sigurno djetetu poslusala pluca kad su dosli i ili su culi opstrukciju pluca ili nisu, da jesu sigurno bi dali ventolin a ne steroide. jedino ako je moguce da je dijete imalo i jedno i drugo.
ali velim njoj su rekli da je crup pa dileme nema.
meni je trebalo gotovo 3 godine jednomjesecnih napada da skuzim kad ima laringitis a kada bronhitis, meni je to stalno bilo isto , nikako nisam mogla skuziti razliku ni u kasalju ni u disanju pa smo isli stalno na hitnu, sad kuzim ali trebalo je puno iskustva ...tim vise kaj je ona imala cas jedno cas drugo ili prvo jedno pa drugo...

. Ja nisam znala hrvatski naziv za croup, pa sam mislila da je to opstruktivni bronhitis, a kad to totalno druga bestija. Zao mi je ako je to nekoga zbunilo, ali mozda je i dobro da sam se upetljala (sorry Shnita) jer bar sad i drugi znaju da postoji croup koji je slican, ali je drugaciji tretman. Meni je to sad jasnije iz ovog sto je Dobri andjeo napisala, mada priznajem ne bi se upustala u dijagnosticiranje jednog ili drugog.

Nama je pedijatrica savjetovala inhalacije, a gore smo dobili decidirano ne, i od Richtera i od onog starog primarijusa, da me ubiješ ne mogu mu se sjetiti imena! 

skuzila sam da sve iskljucivo ide od nosa i od toga onda zavisi razvoj dogadjaja . dakle problem je u nosu i u niucemu drugom.
pa kasalj pa iznova. al nije jos ni jednom sjelo do pluca.