Sada je: 11 kol 2026, 21:32.

KAVA III

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: KAVA III

PostPostao/la lulamae » 04 stu 2008, 00:20

wow cizmice su preslatke..sorry,al kaj cu kad volim veselo..

kaj se tice trudnoce lea.marijela..ja nekak mislim da nema razloga da ovaj put ne rodim zdravo dijete..rekli su da nije nasljedno..isla bi naravno na milion pregleda i vjerujem da bi se dosta bojala cijelo vrijeme sto ce biti..mozda bi prozivljavala to na tezak nacin kad se prisjetim svega s adrianom ..ne znam..al mislim da bu sve ok..nemrem sad na dugacko i nasiroko o tome jer mi je kasno i idem spat..drugom prilikom :mah
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 04 stu 2008, 15:42

Bila sam u nedjelju s malim u Mercatoneu po poklon za muža. Pa kad sam već tamo odlučih si kupiti zimsku jaknu i još par sitnica. A moje dijete potpuno protiv trošenja novca i urla putem do Mercatonea, urla po dućanu. Ja se ne dam, nosim ga na rukama, stavljam gluposti u kolica, pa stignem i do vješalica s zimskim jaknama. Da bi probala jaknu koja mi se sviđa, dijete stavim na tren da stoji uz moju nogu. A on, uz znak protesta, urlajuću sjedne na pod pa se onda još legne na leđa. No pri tome padne ispod vješalice s zimskim kaputima. Samo cipelice vire ispod svih tih kaputa i čuješ urlanje. Kopam po kaputima, tražim dijete, nađem ga, pokušavam ga smiriti, znam da mu je grozno s takvom mamom koja ga zanemaruje zbog zimske jakne, ali slika njegovih cipelica koje jedine vire ispod vješalice s kaputima me toliko nasmijava da ne mogu prestati se cerekati. I tako nosim ja svoje dijete kroz Mercatone, nastojim ga utješiti i smijem se. I usput kupim i zimsku jaknu sebi, i košulju mužu za godišnjicu braka i malome dvije majce i igračke zjevalice koje tražim mjesecima. Sve u svemu, meni je bilo dobro, moje dijete ne pitajte ništa.
I onda još mužu odmah ujutro dam poklon (košulju) tako da mu bude jasno da mi i on treba kupiti nešto. Shvatio je poruku pa sam dobila parfem i kremu za tijelo u kompletu. Onda me to tako raznježilo da sam ja uvečer otišla u slastičarnu i kupila nam kolače za godišnjicu. Baš volim poklone :mrgreen:

Lea.marijela: "Halo, ovdje Zemlja, vrati se u orbitu." Znam da je tvoja treća trudnoća išla naopako kao moja sedma i evo nam plodova tih trudnoća - obje se družimo na gp. Da tako kažem, tvoja i moja medicinska povijest je takva da su nam šanse za zdravo dijete jako, jako male, ali za još jedno s pp jako, jako velike. Pa ako ti i tm mislite da se vrijedi kockati, probajte. Ovaj put bi barem znala što te čeka.
I ja bih rado imala čopor djece, ali ne ovakve kao što je ovo moje jedno, jedino koje imam. Neke snove je bolje zaboraviti dok se u medicini ne desi čudo i rješi naše probleme. Dok se to čudo ne desi ostaje nam druženje uz kavu ovdje, na gp. :salica
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 04 stu 2008, 17:34

Jel ima koja kava i za mene? I ja imam migrene već 14 godina, pokušala sam sve i svašta ali uzalud. Najbolje rješenje su mi tablete koje mi je dala dokica ali ih moram popiti čim osjetim da počinje.
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mmm3m » 04 stu 2008, 20:46

Jel ovdje netko spominje sex i pravljenje djece. :naughty A sta je to :mrgreen: Nakon nespavanja 7 dana ja jedino znam sta znaci popiti 1 litru kafe i imati cackalice u ocima.
Evo kafe za sopatnice
slikaslika
Mia,rodjena u 25 tjednu,810g,32cm :)
Matea-1991~~Marina-1999~~Mia-2006
"Maristella"miris mora,lavande i ruzmarina
mmm3m
splitska nevista

PostPostao/la faith » 05 stu 2008, 07:55

MaMi je napisao/la:Kopam po kaputima, tražim dijete, nađem ga, pokušavam ga smiriti, znam da mu je grozno s takvom mamom koja ga zanemaruje zbog zimske jakne, ali slika njegovih cipelica koje jedine vire ispod vješalice s kaputima me toliko nasmijava da ne mogu prestati se cerekati. I tako nosim ja svoje dijete kroz Mercatone, nastojim ga utješiti i smijem se. I usput kupim i zimsku jaknu sebi, i košulju mužu za godišnjicu braka i malome dvije majce i igračke zjevalice koje tražim mjesecima. Sve u svemu, meni je bilo dobro, moje dijete ne pitajte ništa.

:rolf Dakle ti kao da živiš u komediji :drink . Da mi je bilo vidjeti te cipelice koje izviruju iz kaputa mislim da bi i ja riknula od smijeha :3srca .
Neka si konačno i sebi nešto kupila :drink .

Plava je napisao/la:Jel ima koja kava i za mene? I ja imam migrene već 14 godina, pokušala sam sve i svašta ali uzalud. Najbolje rješenje su mi tablete koje mi je dala dokica ali ih moram popiti čim osjetim da počinje.

Ima kave na izvoz :mrgreen: samo mala je tu pomoć protiv migrene. Ja se stvarno nadam da će mi ovaj čaj pomoći i da ću migrenu potjerati zauvijek :mrgreen: . Za sada sam zadovoljna, u 15 dana koliko pijem čaj, glava me jako boljela samo jednom, rasturala me ali nije bila migrena.
Sad ću još vidjeti kako će biti prije menge jer me onda obično uhvati turbo. Možda da te onda pozovem na čaj :mrgreen: ?

mmm3m je napisao/la:Jel ovdje netko spominje sex i pravljenje djece. :naughty A sta je to :mrgreen: Nakon nespavanja 7 dana ja jedino znam sta znaci popiti 1 litru kafe i imati cackalice u ocima.

Svaka čast onima koje još pored sveg ovoga s djecom imaju snage i vremena za sex :drink , moji se opet bude milion puta po noći jer se otkriju ili padnu s kreveta tak da sam umorna ko pas.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 05 stu 2008, 12:01

Uf, tako me dugfo nijhe bilo, da ne stignem sve pročitati što ste pisale. Bila sam previše zauzete trijebljenjem napasti zvane uši koje je Mihaela uspješno pokupila u vrtiću. Srećom, Margarita ih nije dobilia, niti bilo tko drugi od nas, pa je to sreća u nesreći. Ali Mihaela mi ima dugu i gustu kosu i užasava se šišanja, pa smo odabrali teži način. Zasad je upalilo, nema više tih odvratnih životinjica, ali se bojim, jer u vriću ih oš ima. No što se može :dunno , život je takav. Ajmo na veselije teme! Vidim da se lijepo provodite, šoping i ostale zabavne stvari :naughty . Meni je sad super, ujutro su mi obje u vrtiću pa stignem ponekad i uživo srknuti kavu s prijateljicama. Čak sam nekidan i na frizuru otišla. To zapravo mogu zahvaliti ušima. U svakom zlu ima i nečeg dobrog! Toliko sam se uspaničila da ću i ja dobiti uši, a imam dugu kosu i što ću onda? Odmah sam otišla do kume koja je frizerka i živi blizu mene. Naručila sam odmah i pramenove i šišanje i stvarno sam oduševljena rezultatom! Kuma je napravila odličan posao :3srca . Njen muž je izjavio da sad izgledam ženstveno :rolf . Onda možete misliti na što sam prije ličila! :rolf :rolf :rolf
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaMi » 05 stu 2008, 16:45

Živjele uši kada su jedini način da posebne mame potjeraju na frizuru! :drink
I ja se u petak spremam frizeru nakon 5 mjeseci. Baš je dobar ovaj život kada se ima toliko vremena za sebe. A ako nisam bila kod frizera 5 mjeseci možete misliti koliko imam vremena i volje za bračni život. Apstinencija je najbolja kontracepcija. :rolf
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 05 stu 2008, 18:25

hm, ali kada razbiješ niz od 5 mjeseci, onda ćeš ahvatiti zašto si :naughty to voljela. I tada mora biti dovoljno pamtljivo da slijedeći put buda za manje od 5 mjeseci :naughty
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la mmm3m » 05 stu 2008, 21:33

nadicab je napisao/la:hm, ali kada razbiješ niz od 5 mjeseci, onda ćeš ahvatiti zašto si :naughty to voljela. I tada mora biti dovoljno pamtljivo da slijedeći put buda za manje od 5 mjeseci :naughty

:klanja :klanja I meni ce uskoro 5 ,znaci vrijeme je da se posjetim sta je to bilo :naughty
mmm3m
splitska nevista

PostPostao/la Plava » 05 stu 2008, 22:19

Ah frizer, što je to ? Kod mene to nije više broj 5, već 25. Kosa mi je skoro preko cijelih leđa, smeta mi dok vozim. Ak me frizerka vidi ošišat če me u hodu.
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 06 stu 2008, 12:02

mami,ja umirem od smijeha citajuci tvoje postove..ono s cipelicama je za riknut :rolf i ja bi se smijala..al nemrem vjerovat kaks i to sve uspjela skulirano izvesti dok ti se dijete dere..svaka cast..

..i ja idem sutra u mercatone..al po namjestaj..da..novost je da se selim svom dragom u sesvete..yeeeepiii..

i uskoro mi je i imendan(znate onaj dan kad se svi ponapijaju) i rockas i ja se duboko nadam nekim zgodnim poklonima..iako dragi veli dobit ces veliki ormar i budi sretna ..a ja bi nesto poput parfema ili cvjetica :cry:

a kaj se tice frizera..bila sam nedavno i napokon skupila hrabrosti za osisat siske..nisam ih prije imala..to je dobro zgledalo prvi dan asad mi samo idu na zivce i sad moram cekati da ponovo nadem i vremena i snage da odem to popraviti a k tome jos moram naci i novog frizera jer nikak nisam zadovoljna s ovim..smrc..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 06 stu 2008, 12:35

nadicab je napisao/la:hm, ali kada razbiješ niz od 5 mjeseci, onda ćeš ahvatiti zašto si :naughty to voljela. I tada mora biti dovoljno pamtljivo da slijedeći put buda za manje od 5 mjeseci :naughty

Je, je .. meni je tak jedno "razbijanje niza" bilo fajn pamtljivo ... ne samo sto je bilo dooobro vec me i Gitica "podsjeca" svaki dan. :mrgreen:
Stoga .. cure.. OPREZ! :naughty
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 07 stu 2008, 07:17

Lu, pa to je odlično što se seliš kod dečka, uživajte zajedno :3srca :3srca :3srca .
Sasvim je normalno da za ročkas želiš neki poklon samo za sebe, ormar :whew , pa to nije rođendanski poklon :cool ...
Želim da ti ipak uleti koji parfemčić ili nešto slično :3srca

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 07 stu 2008, 09:46

a jel on zna koji tip parfema voliš? Ja osobno ne volim slatkaste, nego citruse, mm voli one prve, pa ako kupuje nešto bez narudžbe, dobijem npr Armani od kojeg padam u nesvjest (al se on smješka :naughty )
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 07 stu 2008, 10:01

nadicab je napisao/la:dobijem npr Armani od kojeg padam u nesvjest (al se on smješka :naughty )

On to namjerno :naughty .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 07 stu 2008, 10:46

zato ga i stavljam jednom u 5 mjeseci :naughty
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 08 stu 2008, 07:48

Jučer sam nakon duuugo vremena (ne računajući Londru) bila na koncertu s mm-om, frendica me nazvala i rekla da ima dvije karte za Veliki koncert gongova, frendovi su nam došli pričuvati klince, sve se super poklopilo i uspješno sam prošetala geoxice :naughty po gradu.
Bilo je odlično, taj zvuk gongova je toliko veličanstven da sve što možeš je uživati i opuštati se. Posebno me oduševilo što je Don Conreaux taj koncert posvetio svim mamama i bakama, živim i umrlima, svim ženama koje nas vode i podržavaju kroz život :drink , mislila sam i na vas cure :3srca . Napunila sam se finom energijom i baš sam uživala. Malo smo štreberski odmah poslije koncerta išli doma jer sam se brinula kako će dečke staviti u krevet, ali sve je prošlo odlično, kad smo mi došli doma dečki su još bili budni, u krevetu, frendica je ležala pored njih i samo su pitali da li još nekud idemo, kad sam rekla ne, zaspaše ko topovi :3srca , ljubavi mamine :3srca .
Ovaj vikend se i dalje punim pozitivnom energijom na tečaju gonganja, fakat mi treba jer sam jedva preživjela ova dva tjedna od svih obaveza.
:3srca

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 10 stu 2008, 20:16

bravo faith..super da si nasla vremena za tak nes..

a mi eo kupili ormare(kutni i trokrilni)..jedva ga nagovorila na trokrilni jer bas nemamo mjesta.. :bye i ves masinu,onu malu al isto stane 5,5 kg i mikrovalnu..nasli i stednjak,treba otic po njega u mercatone..a kakav mi je dan bio u subotu..ajme :roll: bolesna sam ko...smrcam,kisem,grlo me boli,glava puca...cijeli tjedan ucim za danasnji ispit i trebala sam i u subotu ali u primi je bila akcija povodom otvorenja tak da sam tam provela skoro cijeli dan mjereci namjestaj a dragi radio pa smo isli tek poslije 19h po to..a ja u meduvremenujos isla vidjet u lesninu i mandi da nisam stogod propustila..ugl umorna sam bila ko pas..najgore od svega je sto mi je glava skoro eksplodirala..na kraju nisam stigla ni ucit nego sam jucer cjeli dan i to do 4 ujutro i onda se digla u 7 i vodila adriana u vrtic i na ispit..i odtad sam budna..sad ga stavim spat,istusiram se i u krpe..totalno sam koma..spavala samo 3 sata i onda jos isli ortopedu i na cijepljenje za gripu itd..

a dragom sam rekla koji hocu parfem..volim ja i slatkaste i citruse..al vise ni sama ne znam kaj sam rekla od umora..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 16 stu 2008, 23:12

Lu, pa kako je prošao ispit?
Zaslužuješ jedan dobar parfem, svakako. Možda "Amor, amor" od cacharela (ili kako se već piše, nemojte mi se smijati). Ima i voća i citrusa a i seliš se dragome pa je prigodan. Meni fino miriše.

Ja i dalje razmišljam koju travu za glavu uzeti. Sve sam umornija i umornija, i, što je gore, gubim volju za ičim. Baš me uhvatila nekakva potištenost, bezvoljnost, mrzovolja...Grozna sam baba postala. Sve što me je nekada veselilo morala sam izbaciti iz života zbog djeteta. Sada živim da udovoljim njegove potrebe, a svoje stalno morati gušiti. Tu su i nepovoljni okolinski životni faktori koji me također iscrpljuju (selendra, izolacija...)
Čini mi se da ću morati početi s gospinom travom. Je li netko pio tablete od nje? Ja sam čula dosta dobrih iskustava, pa ću, čini mi se, morati probati i na vlastitoj koži. Ne da mi se više ovako provoditi dane kao u naslovu onoga filma "Daj dan prođi".
Do nedavno me forum izvlačio, a sad me niti on toliko ne veseli. Neke stare članice koje su bile aktivne onda kada sam bila samo pasivni čitač foruma su ušutile a bilo mi je jako zanimljivo čitati njihova razmišljanja, nove se rijetko javljaju, dosta je zatvorenih tema o kojima nemam ništa reći (školarci, vrtić, down, autizam). Onda još pročitam da je upućivanje na psihološku pomoć nezrelo, pa se pitam da li sam ja jako nezrela u ovom trenutku kada mislim da bi mi psihološka pomoć jako, jako dobro došla samo ne znam u koje doba dana ili noći da uguram razgovor s nekim stručnim.
Povremeno mi pomogne lutanje po trgovačkim centrima no ne mogu baš svaki dan visiti u dućanu s malim. Da mi daju kakvu plaću za hodanje po dućanu i npr. glumljenje nezadovoljnog kupca možda bi dolazila svaki dan npr. u Mercatone. Ali mi nitko ne da novce, još ih i ostavim kod njih kupujući gluposti, a na koncu ćemo samo mali ili ja pokupiti gripu ili nekakvu sličnu boleštinu. Pa takav vid liječenja od nezadovoljstva i umora od ovakvog života ipak ne mogu prečesto provoditi.
Ima li tko kakav prijedlog za poboljšanje raspoloženja?

Raspisala sam se, idem si rađe pojesti nešto niskokalorično npr. mouse od čokolade od jedno 1000 kalorija. :mrgreen: A onda će me uhvatiti grižnja savjesti pa ću pojesti puding od čokolade sa šlagom, on manje deblja i ima puno proteina. :rolf
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la breg » 16 stu 2008, 23:43

Mami, znam da je mnogima ta gospina trava pomogla, pa makar i na placebo efektu.
Uvijek treba prvo krenuti sa stvarima iz prirode, kemiju uvijek stigneš.
Znam da je ta bezvoljnost grozna, pogotovo sad kad ide zima, dani su kraći...
Probaj za sebe izdvojiti dnevno bar jedan sat i radi nešto baš za sebe, čitaj neku knjigu, slušaj muziku ili odi u šetnju ili nešto po svojim interesima.
:mah
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lulamae » 17 stu 2008, 01:11

mami,skroz te kuzim..jucer sam trebala nes uciti i ostavila malog kod staraca i imam par sati samo za ucenje i nemrem..tako sam bila bezvoljna da mi se nije dalo ni telku gledat,nis..sam sam blejala..i tako proslo vrijeme,osla po adriana i na plivanje..ne znam,bas sam bila jadna i tuzna i ni sama ne znam zasto..skroz bez razloga.. :dunno
a to da je trazenje psiholoske pomoci nezrelo,ne mislim.. jer je nezrelo ostati u situaciji u kojoj jesi i nista ne poduzeti..a imas mogucnosti..ako je ta tvoja 'depresija' nes ozbilnije ja bi ti preporucila razgovor sa nekim strucnim..vjerujem da odmoci ne moze..svojevremeno sam i ja bila na tako necem..i bila mi je dijagnosticirana depresija..i nije to toliko bilo povezano sa adrianovim stanjem koliko sa svim ostalim sto me snaslo u to doba..los brak itd..pa adrianovo stanje samo jos doslo ko slag na kraju..uglavnom,isla sam jednom tjedno par mjeseci i super mi je dobro doslo i izvuklo iz sveg sra...mogu zahvaliti tom covjeku sto me je spasio..on je tada otisao u privatnike,jako dobar i poznat doktor i ja si to nisam mogla priustiti pa nisam nastavila..
a vise ni sama ne znam di je adrian bio za to vrijeme dok sam ja bila na razgovoru..hm..mozda u maloj kuci,stvarno se ne sjecam..ne znam,mami,velis da nemas vremena,nadi..pa nije valjda mali s tobom 24 sata dnevno..valjda imas tjedno jedan-dva sat slobodno? ..ili mozda nisi to tak sve ozbiljno mislila..u zadnje vrijeme pricas da si nezadovoljna i da oneraspolozujes ljude oko sebe..ne znam..tu vidim da nasmijavas sve zive..hm..razmisli..
mislim da je to bolje od gospine trave..treba srediti uzrok a ne lijecit posljedice..znam kak je ..i ja imam glavobolje..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 17 stu 2008, 07:11

MaMi :hug , bila bi najsretnija kad bi mogla reći - izdrži, brzo će to proći. Potpuno te kužim kad pričaš o odlascima u šoping u terapeutske svrhe, i ja sam to radila, i fakat je bilo dobro, mislim, glupo je to tako reći ali stvarno sam se osjećala malo bolje kad sam iz "izolacije" izašla van među ljude. Samo ti koristi tu mogućnost koliko možeš, možda te ipak Mercatone odluči zaposliti na neko mjesto :naughty , sjećam se da Mateju ide dobro preslagivanje polica pa možda nešto slično tome :mrgreen: .
Šalu na stranu, svima nama treba neki dobar psiholog/psihijatar, imamo toliko toga što držimo u sebi i u biti, ne možemo reći nikome pored sebe, čak ni onima koji su spremni slušati.
Kaj misliš o bachovim cvjetnim kapima? Jel bi probala s njima? Kažu da su jako dobre za potištenost i sl. Nedavno sam upoznala jednu curu na tečaju koja već dugo radi s bachovim kapima i malo mi je pričala koliko pomažu, rekla mi je da bi meni pomogle kod ovog stalnog osjećaja umora.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lotta » 17 stu 2008, 15:28

MaMi je napisao/la: Sve sam umornija i umornija, i, što je gore, gubim volju za ičim. Baš me uhvatila nekakva potištenost, bezvoljnost, mrzovolja.... Sada živim da udovoljim njegove potrebe, a svoje stalno morati gušiti.
Do nedavno me forum izvlačio, a sad me niti on toliko ne veseli.

i ja dijelom tako... :hug
mada mi ovisi raspolozenje iz dana u dan. jos uvijek me izvuce neki izlazak i provod, mada ima dana kad nisam ni za to. i kad imam mogucnosti da odem nekamo, ne napravim to jer nemam vise volje. evo, imala sam bon za odlazak na masazu cijelog tijela jos od 8 mjeseca kad mi je bio rockas, i tek sam ga iskoristila prosli tjedan.i to jer me vec bilo sram kad me sogorica stalno pitala-jesi bila konacno?
ah, mami, ti se bar mozes osladiti jelom, ja zbog zdravstvenih tegoba ne smijem nista slatko, ma ustvari, ne smijem nista sto je fino.. :nevi
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaMi » 18 stu 2008, 00:49

Drage cure, hvala na potpori. :mah
Lotta, žao mi je što imaš problema, hrana nije neka utjeha ali je fino ponekad pojesti čokoladu. Šteta je kada ti i to oduzmu u životu.
Ja sam do sada uvijek bila ta koja je drugima davala potporu a sada kada meni treba malo utjehe svi se razbježali. Vrhunac moje ludosti tješenja drugih se zbio u trenucima dok sam ležala nakon poroda pred rađaonom i znala da mi dijete umire, a pokušavala smiriti curu koja je ležala sa mnom zajedno u bolesničkoj sobi i rodila s 36 tjedana trudnoće pa je bila nesretna što će joj dijete biti tjedan dana u bolnici.
O besmislenim pokušajima da prijateljicama objasnim kako mi je već se je ovdje x puta pisalo. Evo, meni je prije par dana jedna od mojih najstarijih prijateljica rekla da joj se čini da moji problemi nisu ništa više različiti od problema koje ima svaka mama na porodiljskom i počela pričati kako je njoj bilo. I dodala da je to ipak prekrasno razdoblje u životu. Samo što sam ja sada 3 godine doma što je malo duži porodiljski i čini mi se da su problemi koje moj mali ima ipak malo teži od nicanja zuba, povremenog curenja nosa i kihanja.
Velik mi je problem što sam ja sa svojim djetetom 24 sata na dan i nemam odmora niti minutu i nikoga za ispomoć. Muž je privatnik i radi 18 sati dnevno pa ga niti vidim niti čujem kada u neko doba noći dođe spavati. Nedostaju mi ljudi i razgovor, to mi najteže pada ovih dana. I jedine minute za sebe koje izdvojim u toku dana su ove koje provedem na forumu, ostatak dana i noći je rezerviran za potrebe mog djeteta.
Okidač mog lošeg raspoloženja se zbio prije desetak dana. Bila sam kod frizera na šišanju, šiša me mlada cura, petak je uvečer, stalno joj stižu SMS-ovi, smiješi se. Kada me je ošišala, valjda pod utjecajem dobrog dogovora putem tih SMS_ova za provod navečer, inzistira da me fenira. Ja žurim, muž čuva maloga i broji minute, a frizerka ne odustaje od toga da mi napravi fen-frizuru. I ja se prvi puta nakon više od 3 godine vidim s frizurom, odem u auto iz salona, pogledan se još jednom i rastulim jer me je ta frizura podsjetila na život kakav sam nekada imala, na život kakav sada živim i na život kakav me čeka. A u tom životu frizure nemaju što tražiti.
Pa još ovo vrijeme kada ima malo sunca a puno mraka, pa kraj godine i zbrajanje uspjeha i neuspjeha (uvijek je scor negativan) - uglavnom baš mi se nekako posložilo i eto depresivnog raspoloženja.

Zato sam danas krenula s intezivnom terapijom. Ujutro u King Cross i već je bilo bolje. Ja sam u fazi hodanja u trenirci i tenisicama zbog djeteta, a u King Crossu sam vidjela par zbilja sređenih cura. I bila sam smiješna samoj sebi u već ofucanoj trenirci s malenim koji gloda ručku od kupovnih kolica (bljak, ali je tako jedini miran), mogu misliti kako sam tek izgledala tim sređenim damama. No, iako imam ofucanu trenirku počastila sam se noćnom kremom za lice koje reklamira Penelope Cruz, pa ako vam se kroz par dana učini da ste nju vidjeli u nekom od trgovačkih centara to sam samo ja namazana s novom kremom. :mrgreen:
Poslije podne sam krenula u Jasku kupiti malome cipele (lea.marijela hvala na savjetima) i mužu veš. I taj me je veš najviše raspoložio i još se cerekam i vjerojatno ću i koji puta kada muža vidim u tim gaćama umirati od smijeha. Dakle, kada sam došla doma iz kupovine i počela skidati etikete i cijene s donjeg veša koje sam kupila mužu shvatila sam da sam mu kupila model potkošulja koje su zovu Ivek, a model gaća se zove Udav. Pa kako im se onda zovu ženske gaćice? Micica? :rolf
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 18 stu 2008, 08:26

MaMi je napisao/la:Poslije podne sam krenula u Jasku kupiti malome cipele (lea.marijela hvala na savjetima) i mužu veš. I taj me je veš najviše raspoložio i još se cerekam i vjerojatno ću i koji puta kada muža vidim u tim gaćama umirati od smijeha. Dakle, kada sam došla doma iz kupovine i počela skidati etikete i cijene s donjeg veša koje sam kupila mužu shvatila sam da sam mu kupila model potkošulja koje su zovu Ivek, a model gaća se zove Udav. Pa kako im se onda zovu ženske gaćice? Micica? :rolf

:rolf No dakle, uvijek imaš neku provalu :mrgreen: , mene fakat zanima tko im smišlja imena za gaće, stvarno je majstor i pol :1 .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 18 stu 2008, 13:12

MaMi je napisao/la:a model gaća se zove Udav. Pa kako im se onda zovu ženske gaćice? Micica?

:rolf :rolf :rolf

MaMi je napisao/la:Ja sam u fazi hodanja u trenirci i tenisicama zbog djeteta, a u King Crossu sam vidjela par zbilja sređenih cura. I bila sam smiješna samoj sebi u već ofucanoj trenirci s malenim koji gloda ručku od kupovnih kolica (bljak, ali je tako jedini miran), mogu misliti kako sam tek izgledala tim sređenim damama.

Zamisli onda kako je bilo meni kad sam bila na Goljaku i s cimericom krenula u Kaptol centar (nikad nismo bile pa da i to vidimo)isto tako u trenerci doduše ne ofucanoj, ali nikakva marka ili tako nešto, cure su nam sjedile u svojim kolicima, isto tako u običnim trenerkicama, moja Margarita slini sve u šesnaest i idemo mi razgledavati. Kad smo vidjele sve one tip-top sređene ljude kako nas odmjeravaju, prodavačice isto tako, a k tome nas je prodavačica u Merkatoru (unutar Kaptol centra) gledala kao da ćemo nešto ukrasti, smučilo nam se i odlučile smo da ćemo odsad ići u dućane za "obične smrtnike".

Ne znam tko je rekao da je nezrelo tražiti psihološku pomoć, ali mislim da je upravo suprotno, jako zrelo ako vidiš da sve nadilazi tvoje mogućnosti da se sama nosiš sa situacijom. Probaj naći vremena za sebe, očito ti treba, iako znam kako je to teško, jer sam i ja bila 24 sata s Margaritom. Puno mi je lakše otkad je krenula u vrtić. Drži se draga! :hug Nas ovdje uvijek razveseliš.
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lotta » 18 stu 2008, 17:50

MaMi je napisao/la: kada sam došla doma iz kupovine i počela skidati etikete i cijene s donjeg veša koje sam kupila mužu shvatila sam da sam mu kupila model potkošulja koje su zovu Ivek, a model gaća se zove Udav. Pa kako im se onda zovu ženske gaćice? Micica? :rolf

:rolf e jesi luda..a moj bi rekel Macica.. :rolf

A kaj se tice hrane,je, grdo je kaj si ne mogu priustit finu hranu, tu ne mislim samo slatko, nego jos i hrpu toga finoga. ne da bi hrana rijesila moje probleme, al bi se lakse nosila s njima. al, dobro, zato imam zavidnu liniju.. :cool ne da mi to kaj znaci u zivotu, jer ionako nikamo ne izlazim, muza vec imam, njemu je svejedno kakva sam, "jer sam njegova", jedino me primjecuju zidari kad prolazim kraj gradilista kad idem u ducan, pa mi onda fuckaju i komentiraju medusobno-ha, a si videl kakva mamika? boome je dobra, bas bi mi pasala..dalje nit ne slusam i bolje da ne cujem, jer bi se posvadila sa jedinim svojim obozavateljima..

MaMi je napisao/la:Ja sam do sada uvijek bila ta koja je drugima davala potporu a sada kada meni treba malo utjehe svi se razbježali.

hm, ko da ja pisem.. imam ti i ja hrpu takvih koji ti dolaze meni sa svojim problemima i ja uvijek nadem rijec utjehe za njih, a kada ti meni treba potpora, nigdje nikoga. imam samo jednu prijateljicu koja me shvaca, zna cijeniti nase male napretke, i jedina od svih ima uvijek pametno za reci i skomentirati.
ostali su ti misljenja kako je meni lako jer ne radim i nemam nikakvih problema, i da kaj ja znam o brigama. pa me jedno jutro oko devet zbudila kolegica, i kad je cula da sam se tek sad zbudila, pocela da kak je lako meni kad si mogu priustit takvo izlezavanje i uzivanje,i da kaj se ja uopce bunim. i sta da ja sad noj idem objasnjavat da sam ja pola noci bila budna s malim, jer mu nije bilo dobro, ili nije mogao zaspati. pustim ih vise, jer vidim da nema logike raspravljati s nekim ljudima o tome. vec duze vrijeme vise nista drugima ne govorim o nasim problemima, ma niti o tome kaj dobro ide. sto mi znaci reci sogorici da mi L. uparuje slicice, ili da igra memory od 4 para, kad njena mala rastura da nas sve pobijedi, i nije joj jasno sto je tu dobro.
uglavnom, povjeravam se samo onima koji me razumiju, a njih je stvarno jako mali broj.

i jos da te utjesim, vjerovala ili ne, ali s godinama ce ti biti puno lakse s malim.dok se ja sjetim svog od prije dvije god, pa nismo nikuda mogli ici niti je ko mogao doci k nama. ja sam bila sva mokra u nastojanju da ga smirim i zabavim da bar kolko tolko izdrzi negdje. biti ce ti sve zreliji i razumniji, makar imao kao i sva ovdje djeca poteskoce, ali sigurno ce ti biti lakse i ljepse s njim. zato izdrzi. kolko god ti se sadasnji zivot cinio tezak i los, kolko god zalila za starim, ma samo pogledaj svoje dijete i pitaj se iskreno da li bi ga mogla mijenjati za bilo sto drugacije, pa makar bilo to i ljepse. Ja ne. Ne bi ga mijenjala za hiljadu zdrave djece, niti bi se vratila u stari zivot jer bi mi falio do bola. i samo zato znam da cu sve to izdrzati.
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mmm3m » 18 stu 2008, 18:00

MaMi je napisao/la:Drage cure, hvala na potpori. :mah
model gaća se zove Udav. Pa kako im se onda zovu ženske gaćice? Micica? :rolf

Da te pitam jesi ti to kupila gacice ili bas gacerone(one partizanske do koljena) jer neznam kako udav da stane u tangice :naughty

MaMi,drzi se jos malo ce nova godina,novi koraci novi pocetkislika
mmm3m
splitska nevista

PostPostao/la nadicab » 19 stu 2008, 10:23

baš si me zaintrigirala s tim gaćama - molim više info o Jaski i gaćama za mm-a :mrgreen:
MaMi, baš bi bilo lijepo kada bi mogla doći na naše grupe podrške - eto, pitaj Leu.marijelu kako je njoj :mah
Ja se osjećam ali ono baš beskrajno umorno; u to ime izostajem čak i s engleskog jer jednostavno već oko 17h nemam snage ni za šta. A gledam gomiletinu veša za peglanje, a gomiletina zadaća za Denisa, a neuredan stan ... :nevi
Eto, sutra mi je rođendan i mislim da mi je ovo prva godina (izuzev 2000. kada se Denis rodio) kada neće biti torte i kada nemam ono uzbuđenje i sreću da mi je rođendan. Pita mm jel imam kakvih želja - ne, nemam.
A što se tiče masaže: pred 2 godine mi je za Božić mm poklonio bon za masažu kojeg sam iskoristila jedno godinu i pol dana poslije. I cure u tom salonu nisu mogle doći k sebi od čuda kako ja nisam mogla naći vremena da dođem na masažu. Ne bih ni ja vjerovala u njihovim godinama i situacijama
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Djeni » 19 stu 2008, 11:05

[quote="MaMi"] Muž je privatnik i radi 18 sati dnevno /quote]
MM je na brodu pa ga nema doma po 3 mjeseca, kroz sve najvece probleme sam prosla sama sa djecom. Imam dobru podrsku roditelja, ali su oni dosta stari, mama mi je i nedavcno opet operirana, ovaj put su joj digli cijelu dojku. Dakle ja te razumijem. Nikad nemam vremena za sebe, obucem sto mi prvo padne pod ruku. Prije koji mjesec sam okrenula plocu. Sad priustim masazu 2 puta tjedno (maserka mi je susjeda ali nema veze), odem i na manikuru, a pedikarka mi je dolazila doma preko ljeta. I bas sam se super osjecala. Ne idem cesto u soping, ali mi je zadovoljstvo kad nesto kupim curkama. Mislim da ipak treba naci vremena za sebe, da na trenutak zaboravimo probleme koji nas tiste. :drink
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.