eli ti mi uvijek odgovoris

Sada je: 25 srp 2026, 16:05.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

Plusic je napisao/la:dijete mi sve pobucalo i sad smo ostali izgubljeni i sa obrocima... naime ovakva je situacija :
9:30 230ml mlijeka
11:30 / 12 voce
13:30 / 14 rucak
oko 17 - ??? ovaj mi obrok fali?
oko 19 / 19:30 mlijeko i zitarica (cca 120ml)
oko 23 230ml mlijeka
naime nece ici spavati ranije, jednostavno nece, odspava izmedu voca i rucka, i popodne oko 17sati nekih 15-20minuta
ako ga ujutro ranije budim samo mu je popodnevni san duzi 10tak minuta pa mi to nema smisla,... zivim u nadi da cemo se kroz mjesec dana vratiti na staro ali sta do tada?
ovaj obrok mlijeko+zitarica sam sa 17 makla na 19sati ali mi sad oko 17nesto fali i neznam sta da radim??
savjetujte
EDIT
danas je dugo spavao pa cu mu tek sad ici dati rucak, pa necu imati potrebu za ovim obrokom u 17, ali mi se ponekad cini da mu je predugo 3sata nakon rucka? kao da bude gladan? a kolicinski mu nesmijem dati vise nego vec pojede
ljubim ja tebe niko tebe ne ignorise sigurna sam nego sam ja deblja pa se vise primjecujem 

da li (i kako) mogu ciklu zalediti?
buduci je vec kuhana, onda je samo ubacim pri kraju kuhanja u tecicu da prokljuca sa ostatkom obroka?

Plusic je napisao/la:mene na dohrani nitko ne dozivljava

Plusic je napisao/la:mene na dohrani nitko ne dozivljava
jale je napisao/la:malo ce teze to biti detaljno jer je ne hranim ja ali evo pokusacu
oko 6 235ml adaptiranog
u pola 10 griz sa nekom vockom (kolicina odokativno pola solje za bijelu kafu)
u 12 borovnice ili ogrozd cca 50gr
u pola 2 teleca supa sa povrcem i mesom i malo hljeba (smrznuta u plasticnu obicnu casu da imas otprilike odnos koja je kolicina)
u pola 5-5 pojede neku vocku ili pojede 235ml mlijeka, ili griz sa jogurtom zavisi kako je raspolozena.
i onda ide taj obrok pred spavanje. i naravno 235ml mlijeka.
uglavnom prije i poslije spavanja je mlijeko a u toku dana otprilike ovo sto sam napisala.
nekad izmedju pojede keksic ili koricu hljeba ili glodje jabuku - posebno kad joj izlaze zubi. najcesce za neki medjuobrok sa jede borovnice i ogrozde.
hvala draga sto se trudis da pomognes

Plusic je napisao/la:eli mi odgovori na svakoj temi

)

Plusic je napisao/la:znam za pravilo da se vodenasto povrce ne bi smjelo lediti (npr tikvice)
ja osobno povrce nisam nikada ledila, ali sada kada dobijem nesto domace nadem se u nedoumici da li lediti ili ne. zao mi da propadne.

Ina66 je napisao/la: po ovome što jede, ispada da jede dovoljno ako obrok pred spavanje tj. večera uključuje i mlijeko nakon toga.
jede li kruh? pokušaj joj dati za večeru kruh s namazom (ABC bi tu bio neloš izbor, ako ga kod vas ima) da bude nešto zasitnija večera

Ina66 je napisao/la:Viva - tako rade i moji roditelji. vrt im nije velik, ali onoga što posade bude za dati bratu i meni, a ostatak zamrznu. da ne rade tako, onda bi trebali kupovati povrće zimi koje se uvozi bogtepita otkud. doduše, tata je napravio mali staklenik u kojem i zimi imaju blitvu i kupus.
od voća se skuhaju marmelade.

rađe dam ovo domaće nešpricano,pa makar je zamrzavanjem izgubilo malo na kvaliteti

rijesen problem

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.