Sada je: 29 tra 2026, 21:51.

idem u prag

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

idem u prag

PostPostao/la ivanaibruno » 01 sij 2009, 20:44

moze li mi netko reci osnove? sta treba vidjeti i soping-cizme u pragu. recimo da mi je hitno. gledam na internetu, ali previse informacija. trebam osnove, a onda cu malo prosiriti vidike internetom. i ne zaboravite- ducani s obucom, ili soping centri, cijene?
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: idem u prag

PostPostao/la Adorabla » 02 sij 2009, 22:47

auuuuuu nece ti nitko odgovorit i sad mora stara senilna baba koja nema pojma o shopping centrima jer je zadnji puta u pragu bila u doba revolucije i socijalistickih trgovina; jedan set salica na cijelom regalu u cetiri reda :xgrin
aj neka neko pomogno jer ja ti mogu ono osnovno; trg, uspinjacu, sveika :xgrin
Adorabla
Medena

PostPostao/la sunnyapril » 05 sij 2009, 14:25

Ja ću ti javiti za šoping centar,nešto kao avenue mall ,nemam vremena sad pisati, napišem ti naveče.posebno za cipele ne znam, ali imašok trgovina i dođeštramvajem i metroom. ako trebaš konkretna pitanja napiši da ti nam organiziranije odgovoriti.inače, nabavi si DK Eyewitness Prague Top 10 Travel Guide & Map , sažeto i odlično, ja posudila u knjižnici.
sunnyapril
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sunnyapril » 05 sij 2009, 23:29

Krasno, sve ti napišem ,i krepa komp, sad ćeš dobiti fakat skraćenu verziju!

Šoping - centar novy smichov, u blizini centra , lako dostupno tramvajem i metroom, cijene kao kod nas, u zari puno bolji izbor za djecu.
promet - tramvaj, bus, metro, jednostavan, jeftin, može se švercati :oops: (nismo priznali djeci)

Za vidjeti - ovisno koliko imaš vremena i što te zanima. klasika -praška brana, sat , most, hradčani. Vaclavske namesti- veeliki trg,fora za vidjeti mi je bio balkon na kojem je proglašeno da više nema čehoslovačke. to je dio grada s dobrim trgovinama, urbaniji.

Staro mjesto- kao što mu i me kaže -stariji dio grad au koje su živjeli ljudi izvan hradčana, sad je to neka mjesšvina našeg gornjeg grada i trešnjevke.
Nismo stigli vidjeti židovsko groblje i višehrad, mislim da bi trebalo.

U svakom hotelu (a ima ih puno) na recepciji su ti oni vodiči što vidjeti, pa si tu možeš odrediti ciljeve.
Restorani- mcdonalds u blizini mosta je zlatna rezerva, cijene kao kod nas.
Restorani oko hradčana- ima stvarno lijepih s bezobraznim konobarima, cijene od npr bečki za oko 50 kn, pa naviše.
Svakako i definitivno ti preporučam pivnicu Havelska koruna u Havelskoj ulici u starom mjestu, nas četvero od predjela d ozadnjih knedlika oko 170kn. To ti je samoposluživanje, vrlo originalno, idu i domaći i stranci.nećeš požaliti.

Ako netko ide autom iz smjera austrije preporučam dvorac hluboka http://www.zamek-hluboka.eu/za umrijeti od romantike i stari grad česki krumlov.http://www.ckrumlov.info/docs/en/kaktualita.xml, grad pod zaštitom uescoa. Inače, tamo je malo malo pa neki dvorac pod zaštitov unescoa, kažem ovisi što te zanima.

O noćnom i sličnom životu ti nemam blage veze.

Uživaj! :mase
sunnyapril
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivanaibruno » 06 sij 2009, 16:30

eto, ok, hvala, svakako cu skicnuti dvorac usput, obzirom da muz cijepi vec ohoho zbog neue schweinsteina- nikako do njega. ovaj bi mogao zadovoljiti dok ne bude prilika za ovaj prvi
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivanaibruno » 06 sij 2009, 16:32

e, a kaj jje karlovy varima? il kak se vec pise. jesi bila? dal ima smisla ici tamo? kolko je to voznje autom?
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunnyapril » 06 sij 2009, 22:38

Ha , ako hoćeš vidjeti ruski kapitalizam na djelu, svakako odi u Karlovy Vary.

Pred 15 godina sam normalno došla, prošetala, pogledala. Kad smo nedavno bili, išli smo priznajem, po mom neobičaju potpuno nepripremljeni( bez karte, info, itd). Prvo smo izgubili sat vremena tražeći parking, a onda se s djecom gužvali u gomili dama s pudlicama.
Naime, kao i svake toplioce i ove su u kotlini. S vremenom su postale mondene, to ti je a kao da Opatiju naguraš u grotlo, a ima i dosta stanovnika , pa je to u stvari veći grad. Glavna fora je ići od izvora do izvora mineralne vode- koji su btw označeni i jako lijepi , i piti ljekovitu vodu. Hoteli su manje više s 5 zvjezdica, manje više su fakat sve pokupovali rusi i fora je vidjeti da obavjesti prvo pišu na ruskom. E da , tu ti imaaa trgovina za šoping. Tu se dolazi uživati u hotelu ,welnessu i restoranu, za putnika namjernika nije baš zanimljivo.(čitaj skupo)

Ako ideš dobro se pripremi, tj.osmisli parking.

Inače , ako hoćeš vidjeti toplice, pogledaj si http://http://www.marianskelazne.cz/en/. Također s izvorima vode, ali za obitelj ljepše jer ima zelenih površina koje su jako lijepo uređene i pune fontana. Meni puno ljepše.tu nema rusa, samo njemački penzići u sandalama s čarapicama. (ali fakat održavano mjesto).
I MArinske lazny i Karlovy Vary su oko 150 km zapadno od Praga. Možeš spojiti na putu tamo ili doma.
Ako imate volju još nešto vidjeti, razmotrite http://www.holasovice.cz/ Holašovice - očuvano selo iz 13 st (opet unesco) i http://www.kutnahora.cz/index.php?lns=en Kutnu horu, kraljevski grad sa crkvom napravljenom od kostura (brrr), te možda Plzen- pivarski muzej!
sunnyapril
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivanaibruno » 17 sij 2009, 21:56

samo da prokomentiram i eventualno preporucim (jel se to smije?): dakle, prag je bajkovit, sopinga usput ko u prici.
smjestaj: naime, zadnju noc smo mijenjali hotel. i, spavali smo u bene residence. svakako ga mogu preporuciti jer je:
1. jeftin
2. tako ljubazno osoblje u zivotu nismo sreli
3. jesam rekla da je jako jeftin?
4. to je preuredjena stambena zgrada sa 6 katova koji su preuredjeni u "hotel"
- dali su nam dvosobni stan, da budemo komforniji, iako nas je bilo 2
- imali smo mini kuhinju s nesto posudja, kome treba
- zbog velikog broja lezaja i male cijene preporucljiv obiteljima s vise djece
- u centru grada

inace, na netu ima reviewa tog pansiona, i tamo mozete potvrditi i moju preporuku
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la JednomCuPostatiMama » 20 sij 2009, 11:04

jesi kupila onaj njihov plavi slikani komplet ili bar dio servisa, meni je on charoban, a Prag obozavam!
JednomCuPostatiMama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivanaibruno » 22 sij 2009, 23:02

jok, ne kupujem stvari za kucu ma kako lijepe bile...
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.