Sada je: 12 kol 2026, 05:44.
Moderator/ica: nadicab

enđi je napisao/la:Bok mama Andrij i ja sam kao i ti članica udruge Anđeli,svaka čast na istupu,nije lako sročiti sve na brzinu u kratkom vremenu,žao mi je jedino šta s tobom nije bila i Dijana ,joj kako bi ih ona sprašila!
- Poslali su zamjenike
kad onaj koji ga je ustanovio i dao mu određene zadaće - ne sluša njegove zahtjeve.Sad mi je i jasnije sve što se događa oko Centra za Autizam u ovoj državi - al to je kako rekoh - posebna priča!

MaMi je napisao/la:Da, Andrij, slažem se oko tvog mišljenja u vezi pravobraniteljice za djecu.
Mi smo se već opekli s njima i naučili od njih da oni služe samo da daju mišljenje o ničemu. A to mišljenje nikoga ne obavezuje. Šteta novaca koji troše na taj Ured.

enđi je napisao/la:U pravu si Andrij,ali to je svaki put kada je neka tako škakljiva tema ,oni pošalju svoje zamjenike ,jer se boje šta ce im se rec,pa neka zamjenici to prenose.Ja sam isto stekla dojam da si ti ostvarila status majke njegovateljice, žao mi je da nisi!
Šta Dija kaže, dali imaš pravo na status?

enđi je napisao/la:Vidim da se u tekstu spominje da cemo primati do djetetove 8.godine 2.500 kuna,to nije istina,jer od dana kada budemo prešle sa centra na hzzo,smanjit ce nam se i plača,lipo su ti oni to sredili,primat cemo oko 2.100 kuna, a mame koje nemaju 12.mjeseci radnog staža prije nego su tražile dopust 1.600 kuna.

enđi je napisao/la:zašto doktori svoju djecu ne cjepe?!

+
enđi je napisao/la:Koje kod liječnika znam - svi su cijepili svoju djecu. Mnogi od njih cijepili su djecu i cjepivima van kalendara obveznog cjepiva.
Tako da tvoja tvrdnja zaista ne stoji. I nemoj se ljutiti što ti odgovaram na tu tvoju tvrdnju.+
Koliko ja znam doktori (večina) ne žele cijepiti svoju djecu do 1.godine,ako se i odluče cijepljenje počinje nakon toga.Što se tiče te moje tvrdnje,na tv-u sam gledala dokumentarac veznao za cjepljenje,te o tvrdnjama mnogih pedijatara o lošim stranama cjepiva.Znam puno mama koje su (zdrastvene)probleme svoje djece primjetile nakon cijepljenja.Prošle godine je nakon incijative pedijatara ministar Milinović ukinuo cjepivo mu-pa-ru.

MaMi je napisao/la:enđi, vjeruj, iz osobnog znanja ti kažem da griješiš i nemoj potpadati pod negativan utjecaj onih kojih su protiv cjepiva.
No, o cjepivima se već toliko pisalo na ovom forumu da je šteta ponovno trošiti prostor na njih.
I nije istina da doktori cijepe svoju djecu nakon navršene prve godine. Glupo je dijete izlagati mogućnosti da obole od hripavca zato što ih nisi cijepio na vrijeme. I žalosno je da je hripavac kod nas u porastu upravo zbog onih koji misle da su pametniji od cijelog svijeta.
Zašto to znam - zato što znam osobno barem 50 doktora, a nisam njihov pacijent.

andrij je napisao/la:Evo , stigao je komentar od MOBS-a na pitanje o obitelji sa dvoje i više djece
Otprilike - Da šta se ima tko budnit kad nam se daje dječiji i invalidnina - puta dva![]()
O pravu djeteta i obitelji ni slova !Samo lova,lova i opet - lova
za ovaj odgovor. Oni kao da misle da mi samo hoćemo izvući lovu od njih! Nego, možda bi bilo dobro negdje izričito naglasiti da se ne radi toliko o novcu, već da je problem u tome da jedan roditelj VREMENSKI ne stigne sve odraditi s dvoje ili više djece s pp pa je neophodno da ako majka može ostati doma ili može koristiti pola radnog vremena za jedno dijete, da isto to može ISTOVREMENO i otac za drugo dijete, jer ako sam dobro shvatila, upravo o tome si ti htjela govoriti, a oni uvijek sve okrenu na lovu.
Naravno da ako i otac ostane doma, da treba i neku naknadu dobivati, jer se ne živi od zraka, ali nije to bit problema. Ne znam što s obiteljima koji imaju troje ili više djece s pp, možda osobni asistent ili patronažna služba
. U ovim uvjetima to sve zvuči kao utopija, ali valjda će i taj dan svanuti.

duje je napisao/la:U Splitu, a ukoliko netko ne može doći, a tio bi sudjelovati, može poslati meilom prijedlog......

Mammamia je napisao/la:
za ovaj odgovor. Oni kao da misle da mi samo hoćemo izvući lovu od njih! Nego, možda bi bilo dobro negdje izričito naglasiti da se ne radi toliko o novcu, već da je problem u tome da jedan roditelj VREMENSKI ne stigne sve odraditi s dvoje ili više djece s pp pa je neophodno da ako majka može ostati doma ili može koristiti pola radnog vremena za jedno dijete, da isto to može ISTOVREMENO i otac za drugo dijete, jer ako sam dobro shvatila, upravo o tome si ti htjela govoriti, a oni uvijek sve okrenu na lovu.
Naravno da ako i otac ostane doma, da treba i neku naknadu dobivati, jer se ne živi od zraka, ali nije to bit problema. Ne znam što s obiteljima koji imaju troje ili više djece s pp, možda osobni asistent ili patronažna služba
. U ovim uvjetima to sve zvuči kao utopija, ali valjda će i taj dan svanuti.

marijanama je napisao/la:duje je napisao/la:U Splitu, a ukoliko netko ne može doći, a tio bi sudjelovati, može poslati meilom prijedlog......
O Dalmacijo lipa, daleko si (financijski)

. Jos da se moram uredjivat i cesljat za video konf. 

Lidija je napisao/la:Sanjaaa ..... tvoje znanje me obara s nogu .... sto se mene tice, dovoljan mi je i samo ton, barem samo moj ton. Jos da se moram uredjivat i cesljat za video konf.

Lidija, i ja sam za verziju bez slike, ne želim strašiti ljude. 
Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.