Sada je: 12 kol 2026, 18:14.

IZ DANA U DAN - 1.

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: IZ DANA U DAN

PostPostao/la Plava » 02 sij 2009, 09:47

Dobro jutro, želim samo reči da je moj D napokon krenuo sam uz stepenice. Prođe sam sve do vrha i drži se samo za zid :joy :joy . I to naravno kad hoće doči do Kikija-mačka. taj nam je mačak stvarno puno dao i pomogao.
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 02 sij 2009, 14:02

Bravo za D., taj mačak čini čuda ., sretno dijete, a i roditelji.
Samo tako, pisati ćeš ti nama još puno lijepih stvari :joy :joy :joy
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lulamae » 02 sij 2009, 17:58

taj macak je stvarno postao pravi poticaj za D..to je odlicno :srca
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 03 sij 2009, 08:26

Baš sam na američkom amazonu našla knjigu u kojoj autorica piše o terapijskim psima i mačkama, planiram ju naručiti.
Plava dakle ima terapijsku mačku :xgrin , stvarno su životinje toliko posebne djeci da svako tolko nešto izvuku od njih :kiss
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 03 sij 2009, 16:57

super za Kikija :nana
mismo inače vrijedni: svaki dan ponavljamo nešto za školu iako mu se baš i ne da, čitucka pomalo, ponavljamo na sat, krenuo je češće kod defektologice a slijedeći tjedan ga čekaju i vježbe vida u Klaićevoj.
Danas ponovo započeli i s funkcionalnom :drink
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 04 sij 2009, 07:32

Ajme Nadice, pa Denis je na feriju :p , a radi turbo :mrgreen: .
Mi se full odmaramo, odradimo vježbe laganini, L odstoji u stajalici i to nam je to za preko ferija, naravno, obilazimo rodbinu i prijatelje tak da smo u utorak gotovi jer od srijede opet radim. A oni će još par dana guštati sa bakom. :mase

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 04 sij 2009, 14:39

Mi smo na skijanju, tj samo mm i starija djeca skijaju. Kiki je ostao u Zgb, D je jako tužan, samo govori gdje je Kiki pa sam i ja tužna. Samo da ovaj tjedan brzo prođe pa se žurimo doma. Bili smo malo u šetnji i mazili mačka od ljudi u čijem smo apartmanu. Sva sreća da je pitomi, iči ćemo ga potražiti i popodne samo da nebude tužan. :xwave
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 05 sij 2009, 12:39

Bravo za D iza terapijskog mačka! :joy :srca
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 10 sij 2009, 01:01

ne znam sto je adrianu,taman sam ga pohvalila i stvarno nije 2 mjeseca piskio u krevet i onda sad poceo opet :xsad i prek dana i prek noci..mozda je samo prehladio mjehur il nes :dunno

i poludjet cu jer vec mjesec dana pokusavam dobiti neuropedijatricu na rebru al do nje nikako :xangry naruceni smo bili 9.12. al kak je imao kozice nismo mogli doci a treba bi ici na mr na proljece a ne mogu je ni dobiti na tel da joj objasnim zasto nismo dosli i pitam kad nas uskoro moze primiti jer sestre vele tek za 6mj primaju narudzbe..a jedna mi je rekla i da za mr imaju mjesta tek u 8mj!!
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 10 sij 2009, 07:31

To sa piškenjem se dešava, nemam ti drugo za reći osim da to izdržiš, i L je imao takve "slučajeve", doduše samo preko dana, ali nakon nekoliko dana vratilo se u normalu.

Što se mr-a tiče, najbolje da nazoveš našeg super ministra zdravstva pa da čovjek čuje kolika je lista čekanja :roll: , umjesto da se liste smanjuju one su samo još duže :angry

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 10 sij 2009, 22:22

Vratili se mi sa skijanja, koje oduševljenje kad je vidio Kikija. Mačak nije uspio ni tren zaspati jer mu je D stalno bio za petama :mrgreen:
Lu vjerojatno i doktori koriste ferije :mrgreen:
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 21 sij 2009, 21:36

Da malo podignem topic. Eto danas je već sedmi dan kako neidemo u vrtić jer nam se vratio bronhitis. Sada smo u kapljicama, sirupima, inhalacijama i neznam još čemu ali nikako da počne iskašljavati. Kašlje i teško diše ali nema temperaturu i dobre je volje, normalno jede, igra se i spava. Fizikalnu nemamo je je terapeutka na godišnjem. Niti u S.Raškaj nismo išli. Polako postajem nervozna jer mi se cijele dana doslovno drži za nogu, nemam pojma kako da on to iskašlje, stvarno nemam pojma. Polako napreduje u govoru, uz ono "mama" i "Kiki" sad kaže "pa pa" kad maše nekome i "pi pi" kad ide na wc. Ispunjava manje naredbe kao npr Daj daljinski, Baci ovo u smeće, Donesi mi žličicu, Upali ili ugasi svjetlo itd. Igra smislene igre i igre pretvaranja, obožava muziku i ples i mislim da je najsretniji kad negdje neka muzika trešti i kad on pleše sam ili s nekim od nas. :srca Gotovo da je prestao sa grebanjem i štipanjem, samo još ponekad dedu uštipne :mrgreen: . Kad gledamo tv a on bi se igrao onda stane pred telku i gleda u nas preko ramena i onda sa guštom ugasi kad nam je najnapetije. :mrgreen:
Kad treba iči spavati govori aja aja i traži dude i gasi telku, svjetla nosi telefon na centralu i ponekad i posprema igračke. :lol
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 22 sij 2009, 01:33

plava..malac ti je stvarno napredovao..bravo za vas..

a adrian se danas NAPOKON igrao s djecom neke smislene igre..vec dugo vremena ga ucim jednu igru..uzmemo kamioncic pa ga vozimo po sobi,idemo na benzinsku,pa tocimo plin ili benzin,platimo,kupimo cokoladicu..pa odspavamo u kamionu,buduci da smo kamiondije :D pa ujutro dalje na poso..pa na semaforu cekamo,poslije palimo zmigavac i tako stalno ali ne uvijek doslovno isto..ugl cula sam da je danas to igrao s djecom i da je on tocio benzin na benzinskoj :srca
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 22 sij 2009, 10:00

super za dječje napretke :nana
Mi jučer odradili zadnje vidne vježbe i mirni smo do ljeta. Kapali su mu oči za dioptriju i u godinu i pol - dioptrija i pol. Znači, nova stakla i naočale - opet moram dizati kredit :ne. Stavila mi je dioptriju za naočale 7,5 i rekla da bi on bio idealan kandidat za leće da nema tako osjetljive oči. Možda se to sredi nakon puberteta.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Lotta » 22 sij 2009, 20:07

lijepe vijesti cure :srca
bas mi je drago i za domagoja i adrica da lijepo napreduju, smislene igre-to je vec prelazak na novi miljokaz-odlicno
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lotta » 22 sij 2009, 20:07

lijepe vijesti cure :srca
bas mi je drago i za domagoja i adrica da lijepo napreduju, smislene igre-to je vec prelazak na novi miljokaz-odlicno
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 23 sij 2009, 10:01

izabrali plave naočale (u velikom finalu su bile plave i crvene) 460 kn + stakla najjeftinija varijnta - 530 kn.
Plus proveli popodne u Klaićevoj zbog krivog poteza jedne cure u školi - mali ima istegnuće oba stopala, od bolova ne može stati na njih, ima poštedu vježbanja i stajanja :ne. Kako začas mast ode u propast :protest
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 23 sij 2009, 10:34

Dakle Denis se šminka u novim naočalama :cool , a ne kužim tko je istegao stopala, stariji?

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 23 sij 2009, 10:46

Denis zaradio u školi s neadekvatnim dizanjem iz stolice. nemre nikaj obući na stopala od bolova pa glumi bosonogog princa :mrgreen:
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 23 sij 2009, 12:51

Pa šta su mu radili da su ga tako povukli? Nadam se da će brzo proći :proljece

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 23 sij 2009, 21:53

lotta,vidim da pises o onoj knjizi i miljokazima,al ja ti iskreno nisam ni stranice procitala od onda od kad sam rekla da sam kupila..tako mi je zao i stalno je furam sa sobom d aju citam al nikak da nadem vremena :( a navecer kad imam malcice vremena,umorna sam ko pas..i vec me danima boli glava..ali..budem vec..

nadice..joj,bas mi zao zbog istegnuca..ne kuzim onaj dio da ste mirni s vjezicama do ljeta..kaj ne bute nis vjezbali?
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 23 sij 2009, 23:38

Mi obavili kontrolu kod pedi, pluća su hbd čista ali on ga kašlje li ga kašlje. Poslala nas na bris nosa jer je vidla da se cijedi iz nosa na grlo, ali niš neide van. Mi na bris a poslije brisa nos procurio ko lud, valjda mu je probušila negdje nešto (obzirom da D ima sužene te dišne kanaliće) odma su i oči procurile iz istog razloga. Čini mi se da bi mogao dobiti i temperaturu. Od vrtića ništa niti slijedeći tjedan :dunno .
Nadice pa stvarno kak su to vježbali, kaj je bio na bungee jumpingu :shock: nemogu vjerovati.
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 26 sij 2009, 13:09

nisu vježbali, nego su ga vadili iz stolice a on bio vezan. Danas su me zvali iz škole jer ga glava boli i povratio je. A jučer je pao na glavu (kod kuće :oops: ) i boljela ga glava od udarca. Dala sam mu sirup i sada gleda crtiće. Nadam se da to sve nije od jučerašnjeg udarca :ne
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 26 sij 2009, 14:41

Denisa je baš krenulo, nadam se da će glava brzo biti bolje, uz crtiće je sve lakše :mrgreen: .
I moji su danas na crtićima, L se noćas derao satima, malo bi se smirio pa opet, jedva sam izdržala noć, ujutro sam morala do posla predati neke stvari, pa sam se vratila biti s njima. Ne znam što mu je bilo, drao se ko vol, onda se malo smirio, pa onda opet, činilo mi se da nešto ružno sanja, onda je počeo kašljati i tako nam je veselo prošla noć.
Danas imaju pidžama dan i uživaju, od kašlja ni traga ni glasa :dunno

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 26 sij 2009, 14:47

Mi i dalje kašljemo, iz nosa procurili zelenjaci :mrgreen: . Čekamo bris i nadamo se vrtiću uskoro :mah
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 26 sij 2009, 16:52

nadice, faith, plava :muci
Nadam se da će svi klinci što prije se oporaviti ,pa da ćete i vi onda malo odahnuti.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 27 sij 2009, 11:55

Mi smo isto dgulili dobru turu šmrcanja, kihanja, kašljanja. Počelo je s Margaritom i ona je i temperaturu imala skoro tjedan dana. Dva dana nakon nje, i mihaela je počela gadno kašljati, doduše bez tempereature, ali sam je ostavila doma, uz to još sam joj i uši našla u kosi :roll: .Naravno da je mene najgore satralo, isto kad i MIhaelu, samo nisam mogla disati ni gledati, a morala sam citavu familiju pregledati glede ušiju. Srećom, osim Mihaele, nitko nije imao male beštije i uspješno smo ih potamanili. Zasad. Ali provjere još traju. :roll: . Konačno nam je prošla i prehlada i cure su krenule u vrtić, ali je sad mm zalegao u temperaturi. Svejedno, lakše mi je sad kad su cure zdrave, a za nas ćemo lako. ;)
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaMi » 27 sij 2009, 12:55

mammamia, drago mi je da završavate s prehladama. Nisu li uši znak da opet moraš frizeru? Još pamtim komentar muža tvoje frizerke... :mrgreen:
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 27 sij 2009, 13:34

Evo mi danas cijeli dan odmaramo, uzela sam dan godišnjeg jer nisam znala kako će se dečki osjećati, izgleda da je bilo nešto brzinsko jer su danas već turbo, svako na svojoj igrici i deri. Ja pijem kavicu, konačno, u miru (naravno uz zvučnu kulisu dvije različite igre, ali vrlo blizu mira :mrgreen: )).
Baš je lijepo što ne moram nikuda van kad je ovako kišan dan, mi se nadali snijegu ali izgleda da ništa od grudanja u skoro vrijeme :dunno .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 27 sij 2009, 18:06

MaMi je napisao/la:mammamia, drago mi je da završavate s prehladama. Nisu li uši znak da opet moraš frizeru? Još pamtim komentar muža tvoje frizerke... :mrgreen:

:rolf Frizura mo se još drži koliko-toliko uz sitna osvježenja u međuvremenu. Bilo bi previše opet ići frizeru u tako kratkom vremenu. Mogla bih se naviknuti na to pa tko bi mi onda stao na kraj? :mrgreen:
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.