Sada je: 05 kol 2026, 15:23.

Baby alarm

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Baby alarm

PostPostao/la leonardaj » 26 sij 2009, 23:20

Kupila bih jedan, ali ne preskupi. Za Bubu alarm, koji je najjeftiniji, sam pročitala samo loše stvari.
Dakle njega ne bih.
I tako čeprkajući, naišla sam na ovaj http://www.saturo.hr/UntitledFrameset-1.htm
klik na Proizvodi za zdravlje, pa dječiji program, model JC-217baby phone, onaj sa lavićem.
Nije skup, ali me zanima ima li ga netko i kakva su vam iskustva?
Imate li možda preporuku za nešto bolje, a da ne košta ko zlatna poluga?
slika
leonardaj
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Baby alarm

PostPostao/la LiKmama » 27 sij 2009, 11:45

nadji rabljeni, ali uzmi neku bolju marku, iako ti se i s takvom moze desiti da cujes susjedovo dijete. :lol
mi imamo tomy-a vec preko 4 godine (i to neki osnovni model, nista fensi) i radi ko zmaj, svaki dan. pa kad podijelis tu cijenu na 4 godine, i nije bas skupo. :)
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la frrr » 27 sij 2009, 15:18

mi kupili bubu jer nam je stan tak veliki da ju ne bi čula iz spavaće jedino da se u frižider zatvorim (by MM), ali tek toliko da ga imamo da mogu skočit po nešto u kuću ako ona spava na terasi. 200 kuna. bačenih. em je aprat nekvalitetan em smo skužili da ga zapravo i ne koristimo i da možemo itekako bez njega.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 27 sij 2009, 17:44

ja jos uvijek zalim sto ga nismo kupili...
ovako nesmijem pojacati TV u dnevnoj sobi jer ga ne cujem :(

jakooo sam htjela onaj sa kamerom, ali bi se zadovoljila i sa nekim kvalitetnim.
Naime stan do mene i iznad mene imaju baby alarme i kazu da se znaju mjesati , e sad kakav da ja uzmem?
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la thinkPINK » 27 sij 2009, 17:47

Ja sam prvo mislila sto ce nam nemamo ogroman stan ili kucu. Al sad si sve vise mislim da bi nam mozda trebao. Jer ovako ostavljam odskrinuta vrata da ga cujem, a onda moramo bit tiho jer frajer se budi na svaki sum. Pratim vas.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 27 sij 2009, 17:50

TP , tako sam i ja razmisljala...
sad opet razmisljam kao sta ce mi , ionako cemo za 3mjeseca u jaslice i nece nas biti doma po cijele dane.....

gledala sam neki sta ima 3 frekvencije - jel to stvarno funkcionira?

eh da i netko mi je pricao da ima ovaj sa kamerom preko oglasnika u pola cijene? netko to pokusao?
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la mirnela » 27 sij 2009, 17:52

LiKmama je napisao/la:nadji rabljeni, ali uzmi neku bolju marku, iako ti se i s takvom moze desiti da cujes susjedovo dijete. :lol
mi imamo tomy-a vec preko 4 godine (i to neki osnovni model, nista fensi) i radi ko zmaj, svaki dan. pa kad podijelis tu cijenu na 4 godine, i nije bas skupo. :)

ovo u potpunosti potpisujem - mi smo ga rabili punih 7 godina i sad sam ga na daljnje korištenje dala dalje frendici ;)
mi žene ponekad i šutimo... no, to nikako ne znači da i onda nemamo kaj za reći... slika
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dudley » 27 sij 2009, 18:07

Mi imamo dosta veliki stan pa bez njega ne bi mogli nikako. Dok sam u kuhinji nema šanse da bi čula išta u sobu dok on spava a ovako mogu i napu uključiti i opet ga čujem.
Imamo Tomy Walkabout baby, mislim da je bio cca 500 kn. Nikad nam se još nitko nije umiješao u frekvenciju a stan preko puta isto imaju babyphone, sigurno ih ima još u zgradi.

I bez obzira mi žao što nismo uzeli onaj s kamerom jer ovako zna zašuškati ili nešto promrmljati u snu a ja ga već vidim da pada s kreveta i trčim ko luda a on spava ko top.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la olja » 27 sij 2009, 18:13

Mi imamo s kamericom neki no name. Nosili ga svuda sa sobom koliko smo se privikli na njega :)
Nama je bas sama kamerica mnooogo znacila jer M. nikad nije plakala kad bi se probudila, a kad je pocela da ustaje samo bi otvorila oci i skocila na ogradicu od krevetica u namjeri da je preskoci :ne Da, svakako smo pored kamerice, na podu drzali veeeliki jastuk za slucaj da ipak ne stignemo do nje kad krene preskakanje :lol
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Plusic » 27 sij 2009, 18:34

olja, koji je to no name?
ja sam vidila jedan u BMS-u ali je bio oko 1200kn
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la thinkPINK » 27 sij 2009, 18:38

Hm, i mi ga ne bi culi da zatvorimo sva vrata izmedu sobe i dnevnog. A mozda je vrijeme da pocnemo. Inace njega probudi i najmanji sum. Uzas. Danas ga probudio golub na prozoru svojim hodanjem! Nije se glasao!

Ja sam mislila bez kamere a sad vidim i to dizanje iz krevetica...
Ja bi rado polovni.
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 27 sij 2009, 19:12

D se probudi i digne na noge, nikad nije plakao kad bi se probudio, samo sto je sada postalo opasno :(
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la olja » 27 sij 2009, 19:17

Sad sam bas isla pogledati i potraziti nas i evo ga:
http://www.thiecom.de/audioline-monitorset.html
Samo sto mu je cijena bila dosta manja :(
olja

PostPostao/la olja » 27 sij 2009, 19:23

Svakako je dobro kad ima dva-tri kanala bas zbog "mijesanja" sa susedima.
Preporucam one koji mogu raditi i na baterije i na struju (cesto se desava da kad radi samo na baterije, baterije se istrose za 1 dan, tj. recimo ako je ukljucen dva puta po sat i pol, koliko dijete recimo spava).
olja

PostPostao/la sandram » 27 sij 2009, 19:30

Mi imamo ovaj http://www.topcom.net/en/babycare/produ ... lker1010(2).html
i super smo zadovoljni. Ne bismo mogli bez njega jer je spavaca soba na katu, a kuhhinja i boravak u prizemlju.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la olja » 27 sij 2009, 19:45

Ne radi ti link :dunno
olja

PostPostao/la thinkPINK » 27 sij 2009, 19:49

thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la leonardaj » 27 sij 2009, 20:56

olja je napisao/la:Svakako je dobro kad ima dva-tri kanala bas zbog "mijesanja" sa susedima.
Preporucam one koji mogu raditi i na baterije i na struju (cesto se desava da kad radi samo na baterije, baterije se istrose za 1 dan, tj. recimo ako je ukljucen dva puta po sat i pol, koliko dijete recimo spava).

Koliko taj košta? Ne vidim cijenu.
Ma nisam pametna.
Bojim se preko oglasnika uzeti da se ne zeznem.
U trgovini bar mogu tražiti zamjenu, ako nešto ne valja. :dunno
slika
leonardaj
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la leonardaj » 27 sij 2009, 20:58

sandram je napisao/la:Mi imamo ovaj http://www.topcom.net/en/babycare/produ ... lker1010(2).html
i super smo zadovoljni. Ne bismo mogli bez njega jer je spavaca soba na katu, a kuhhinja i boravak u prizemlju.

Ovo je pravi citat, gornji zanemarite. :bonk

ps. sad sam skužila da imam i edit.
slika
leonardaj
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tanjabb » 27 sij 2009, 23:38

Kad se djeca pocnu dizati u kreveticu treba spustiti podnicu na najnize, to je najbitnije i nema veze a alarmom.
Onda na dobrom baby alarmu cujes svaki sum, cim se dijete pocne okretat, kaj tek da se digne, znaci cujes da se nesto zbiva.
Danas vecina baby alarma ima vise kanala, mi imali jednog od Phillipsa s 4 kanala i nikad se nije mjesao s drugim kanalima. Sada imamo digitalni koji ima talk-back funkciju jer si Lukas voli iz kreveta narucivat stvari :lol . Onima kojima nije frka s lovom svakako preporucujem Phillips, kamera mi se uopce ne cini nuzna.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la olja » 27 sij 2009, 23:47

E vidis, nas krevetic nema opciju spustanja podnice :)
A kamericu i sada koristimo - recimo kad im dodje neko na igranje pa se djeca igraju u sobi dok mame piju kavu :)
Cista lenjost, eto to je :)
olja

PostPostao/la Dudley » 28 sij 2009, 00:22

Eh, imamo i mi tu funkciju talkback, za sada nam baš ne koristi ali vjerujem da bude, vjerojatno za slične stvari :lol
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 28 sij 2009, 10:29

ja sam znala doru čuti na obiteljskim feštama, dok je spavala u drugoj sobi, a u ovoj graja, razgovor, buka, puno ljudi...baš znam da su se svi čudili kak sam ju uspjela čuti...nekako čuješ, moje je uho već toliko istrenirano da mi je ono dovoljan baby alarm...nema šanse da ju ne čujem da je pet prostorija dalje...čula bih ju na moru dok je ona spavala u sobi, a mi bili na balkonu s druge strane stana :dunno
jedino što se s alarmom čovjek osjeća sigurnije i ne osluškuje stalno, istina

a što se tiče dizanja, mislim da se može preživjeti bez baby alarma. koliko god da se ona digla nema šanse da ispadne iz krevetića, a kad bude postojala neka šansa, što kaže plusic, nećemo bit ni ona ni ja doma...

u sakom slučaju mislim da je baby alarm luksuz, a ne potreba. luksuz koji može biti itekako koristan i dobro utrošen novac ako čovjek razmisli koje su mu realne potrebe i mogućnosti njegove primjene.
ali, ako niste sigurni da vam treba, nemojte kupovat najjeftniji jer ćete i to malo novaca, potrošit uzalud.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sandram » 28 sij 2009, 10:34

Mi smo nas dobili, tako da ne znam cijenu.
Nama nije luksusz, nego bas potreba. Rekoh vec, Katja spava na katu, i to pri kraju hodnika, ja sam obicno dolje u to vrijeme i nema sanse da bih ju cula kroz dvoja vrata i preko stepenica.
I nas ima opciju koju sada koriste Tanja i Lukas, ali nam jos nije u funkciji.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la LiKmama » 28 sij 2009, 11:19

u sakom slučaju mislim da je baby alarm luksuz, a ne potreba

nije. eto iz ovog razloga:
Nama nije luksusz, nego bas potreba. Rekoh vec, Katja spava na katu, i to pri kraju hodnika, ja sam obicno dolje u to vrijeme i nema sanse da bih ju cula kroz dvoja vrata i preko stepenica.

ako zivis u stanu od 20 m2 onda mozda i je, ali ja svoje mogu cuti tek ako vani nema buke, tv/radio na tiho i oni povicu.
kad su bili mali i gubili dude alarm nam je bome ustedio puno muke jer bi na prvi "kme" otrcali gore dodati im dudu da se ne probude. isto tako cujem kad se okrecu naglavacke i znam da su se otkrili, cujem kad nesto ruzno sanjaju....
po meni je alarm znatno potrebniji i korisniji od mase stvari koje ljudi kupuju pod mus, kao "nuzno" je.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 28 sij 2009, 11:34

ok, naravno da ima iznimaka kad je potreba (dvoetažni stanovi, velike kuće), ja sam pričala generalno.

hoćureć, ako je razlog za kupovinu bebi alarma 'što ću kad se bude mogao dić na noge u kindiću, kako ću' - ne brinite, možete i bez njega (TP ;) )
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 28 sij 2009, 11:38

ako je razlog za kupovinu bebi alarma 'što ću kad se bude mogao dić na noge u kindiću, kako ću'

to pak s alarmom nikakve veze nema. :dunno treba spustiti kinderbet i osigurati da dijete ne moze negdje kresnut, to da li ti imas ili nemas alarm nije od neke pomoci jer tako brza ne mozes biti.
kikiju je krevet na najnizem, no svejedno se zna prebaciti van - pa mu je sad krevet izmedju zida i naseg kreveta, tako da moze samo na mekano. :faca
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 28 sij 2009, 12:42

olja je napisao/la:E vidis, nas krevetic nema opciju spustanja podnice :)
A kamericu i sada koristimo - recimo kad im dodje neko na igranje pa se djeca igraju u sobi dok mame piju kavu :)
Cista lenjost, eto to je :)

volim ljenost i potpisujem olju :)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la thinkPINK » 28 sij 2009, 13:00

Nije meni to za dizanje na noge problem. Nas krevetic ima mogucnost spustanja podnice i to cemo ove dane i napravit. Ja sam vise luda od toga da mi u stanu mora bit tisina jer se on budi na bilo kakav zvuk. Ima lak san. Bez obzira sto smo u pocetku bas pazili da dnevno spavanje ne bude skroz u tisini i tako sve bla bla. Ja mu ostavim odskrinuta sva vrata od sobe do dnevnog da ga cujem jer da zatvorim ne bi cula dok se ne bi ful rasplakao, a ako pak ima tako sve otvoreno i on sve cuje pa moramo sve zvukove stisat. To mi vec ide na zivce. Ja bi bez kamere. Puno sus kuplji a mislim da nam to ne treba. Ne znam vidjet cu ako se da sto ubost na ebayu.
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Miki » 28 sij 2009, 13:53

ja tek sad razmišljam da bi mi trebao baby alarm (starija 5,5, mlađa skoro 3 :lol ) - jer ih planiramo ovo proljeće konačno prebaciti u dječju sobu i bojim se da ih neću čuti po noći

do sada stvarno nismo imali potrebe, ali eto sad mi treba i to najviše zbog ove starije :lol koja bi trebala spavati na katu pa se bojim da bi ako me ne uspije dozvati mogla onako snena početi sama silaziti a ja se toga još uvijek bojim - to je jedan od razloga zašto su još s nama :oops: (inače, one kad ja kažem da odu u dječju sobu, prvo krenu prema spavaćoj :lol )
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

Sljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.