primjetila sam bijele tackice (jedna po noktu) na nekoliko noktica kod moje malene. da li moze to biti znak kao i kod odraslih nedostatak B vitamina ili nesto drugo? ne bi sad da je vodim dr jer je sezona gripa pa se ovako informisem.
i ja sam daaaavno otvorila topic na tu temu, samo sto moja curica nije imala jos ni godinu dana - dobila sam odgovore da moze biti u pitanju nedostatak Ca, vitamina D ili cinka nisam ti bas puno pomogla, sorry.
nedostatak Ca sumnjam da jeste jer jede mlijecno u velikim kolicinama. D vitamin dajem kapi doduse malo rjedje ali dam joj. cink? gdje bi ga mogla naci da joj dam? nisam o tome razmisljala. a visak ugljikohidrata mi nije pao na um. sta je to? hljeb, tjestenina? ili grijesim?
probacemo smanjiti tjesteninu, hljeb ne jede cesto niti mnogo a secer... hm recimo par petita sedmicno (mislim keksica). ostalo nista zasladjeno osim prirodnog secera...
trazila trazila i trazila i svugdje se spominje manjak cinka. evo link sa tabelarnim prikazom gdje se moze naci izvor cinka i koje kolicine su preporucene, cisto ako nekome zatreba kao meni