Sada je: 25 srp 2026, 05:50.

hranjenje

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

hranjenje

PostPostao/la boba26 » 12 vel 2009, 12:05

Pozdrav svima evo ja sam nova ovdje i imam pitanje o hranjenju aptamilom 2.
Ima dosta tema vezano za to ali koliko sam vidla 2 ide na svim temama od 4 mj, a mi smo na novom aptamilu gdje 2 ide od 6 mj.
Stvar je u tome da mi se bebica dosta grči kada pije 2. Probali mo je piti 3 dana i nisam oka sklopila po noći od njezinog plakanja, prduckanja i grčenja, pa smo nazad prešli na 1.
Kako da je priviknem na 2 kojim tempom.
Prvi put sam radila tako da sam joj jedan obrok zamjenila 2, onda drugi put dva obroka 2, dok nismo skroz prešli ali nije bilo dobro kao što gore rekoh.
Trebam pomoć.:( :( :(
Hvala.
Sve je lako kad si mlad
boba26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: hranjenje

PostPostao/la Narcisa » 12 vel 2009, 12:11

Zašto misliš da trebaš prelaziti na 2.? Dok je beba zadovoljna i napreduje nema nikakve potrebe prelaska na veči broj (tako je barem kod Hipp-a, a i pedijatar mi je uvijek tako savjetovao. Moj maleni ima 20 mjeseci i pije Hipp 2, na 3. nikad ne mislim niti prelaziti. Da nisam pogriješila u procjeni (mislila sam da nije zadovoljan na mlijeku, a ustvari su mu rasli prvi zubi), ostao bi na PRE Hipp-u do minimalno godinu dana. Ponavljam, tako sam se savjetovala i s pedijatrom.
Narcisa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la boba26 » 12 vel 2009, 12:20

Meni je pedijatar rekao da pređem na 2 tako da jesam. A vidim i da mi je od 1 brzo gladna. Zato sam prešla.
Da i još nešto rekla mi je sestra od pedijatra da mogu mješat prašak 1 i 2 u istu bočicu i svaki drugi dan staviti 1 mjericu 2 više dok sekroz ne prijeđe na 2 hranu.
Jel se može tako.
Sve je lako kad si mlad
boba26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Narcisa » 12 vel 2009, 13:13

Može se miješati tako kako ti je rekla sestra, ako ide s istom količinom vode 1 i 2. Koliko često ti beba papa, koliko je stara, koje količine papa, da li dobiva na težini normalno?
Narcisa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la boba26 » 12 vel 2009, 15:44

Evo mene konačno spava pa imam vremena.
Bebica mo je srara 6 mj. i 12 dana. Valjda dobiva dovoljno na težini. Imala je 6600 grama kad smo bili na cjepljenju sa 6 mj. i pedijatar mi je reko da dobro dobiva tj. dovoljno ali da pređem na dvojku.
Papa 180 ml. aptamila 1. i to joj nekad zna biti previše.
Koliku da joj količinu vode stavim kad mješam 1 i 2 hrane? i koliko mjerica koje hrane. To ne znam i malo me zbunjuje. :roll: :roll: :roll: :roll:
Sada sam joj stavljala 5 mjerica 1 i i mjericu 2 na 180 ml. vode. Jel to ok? Kako da radim dalje? :conf :conf :conf :conf :conf
Sve je lako kad si mlad
boba26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la frrr » 12 vel 2009, 22:37

jel beba počela jest dohranu i koliko? u kojim vremenskim razmacima jede? što to znači da je brzo gladna od jedinice?
i meni je apotekarka rekla nek prijeđemo na dvojku kad je imala 5,5 mjeseci al sam ja samo rekla nek mi da jedinicu, kao što sam i tražila. na dvojku smo prešli sa 7 mjeseci, kad je nakon 210 ml jedinice bila gladna za dva sata.

bolje je da je što dulje na jedinici, svaki veći broj mlijeka je manje adaptiran, dakle sve sličniji kravljem, a mane majčinom mlijeku.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Narcisa » 13 vel 2009, 08:50

boba26, pitala si za miješanje. Ne koristim Aptamil, pa ne znam koliko ide točno vode po mjerici, ali piše na pakiranju, sigurno. Znači, ako i u 1 i u 2 ide npr. 30 ml vode po mjerici, onda slažeš omjere kao i do sad, samo što ne stavljaš 6 mjerica 1, nego npr. 5 mjerica 1, 1 mj. 2. :) Ja i dalje ne bih prelazila na 2.
Narcisa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la boba26 » 15 vel 2009, 21:13

Evo samo da vam javim da joj mješam sada već par dana 5 mj. 1 i 1 mj. 2.
Ujutro kad papamo napravim joj malo jaču hranu tako da joj pomješam na 150 ml. 2 mj. 1 i 3 mj. 2 hrane aptamila.
Tako ću još par dana pa ću preći na dvojku skroz.
Prvo samo ujutro a onda za par dana i navećer, te popodne ako će trebati, jer mi popodne papamo rižine pahuljice ili nešto drugo što sadrži mlijeko u sebi.
Nadam se da dobro radim.
Sve je lako kad si mlad
boba26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.