Jel ga bolila noga, dal je bilo oteklina?
nista ga boljelo nije, nikakva oteklina nije bila, ni po cemu se nije moglo vidjeti da je upala, osim po tom sepuckanju za koje sam u prvi tren pomislila da je vidio nekoga pa ga imitira. Al kad je i treci dan tako sepao na jednu nogu, zvala sam pedijatra koji mi je rekao da hitno odemo na uzv, da to moze samo od sebe proci za par dana, a onda ponovno izbiti u kronicnom ili gorem obliku za koji tjedan, da se mora vidjeti sto je. UZV je pokazao da casica "pliva" sto je njima znacilo da jest proces upale, a kako je krvna slik abila mirna, zakljucili su da je virus. I mirovanje kao jedina terapija. Klinac od frendova imao je streptokok i terapiju dulju od 6 mjeseci zbog te upale casice.
Pedijatar rekao da je moguce da je to bila neka prolazna hunjavica, nista posebno, nesto sto nisam ni primijetila gotovo, a onda se preselilo na kuk. Kod nas je bio kuk.
Dva tjedna iza prvog uzv.a bio je kontrolni drugi na kojemu nam je rekao da je bolje, ali nije jos dobro jer se vidi da nije mirovao (mislim, kako da dvoipolgodisnje dijete mirno lezi cjelodnevno?! ), i onda je sve proslo iza toga.
kazem ti da idete na uzv jer nista drugo osim toga nece dati tocnu dijagnozu. Druga je stvar sto nasi stede pa ne zele slati na te pretrage.