Sada je: 06 kol 2026, 14:31.

Kupovina kuhinje?

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Kupovina kuhinje?

PostPostao/la Qwerty030 » 27 ožu 2009, 14:49

Imate li iskustva sa pravljenim kuhinjama(ili kako to vec zovu po mjeri,da vam neko privatno pravi?)...
Ne mogu si naci odgovarajucu zbog dimenzija a i cijene ponudenih su precijenjene(npr neke talijanske ili njemacke)...Ne mogu se nikako odluciti,iako mi mnogi kazu da su zadovoljni kvalitetom i cijenom ljudi koji su radili!
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Kupovina kuhinje?

PostPostao/la JiA » 27 ožu 2009, 14:51

90 % kuhinja koje sam ja vidjela su radjene po mjeri kod stolara.
i nisu nista manje lijepe i funkcionalne nego gotove iz salona namjestaja.
raspitaj se i uzmi nekog provjerenog. a onda masti na volju. nema sta ti ne moze napraviti. :dada
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Barbi » 27 ožu 2009, 14:58

Vidjela sam prelijepih kuhinja koje su radili stolari, vidjela sam ne baš lijepih uradaka koji su djelovali onako... nedovršeno, jeftino. Ja bih svakako tražila da mi stolar pokaže neke svoje ranije radove, imala sam prilike vidjeti da stolari imaju doslovno "book" kao manekenke :mrgreen: i ako mi se svidi kako to izgleda onda bih se odlučila. No cijena kuhinje jako ovisi o korištenim materijalima i nisam baš uvjerena da ćeš kod stolara puno jeftinije proći u odnosu na industrijske kuhinje ako se koristi jednaka kvaliteta materijala. :dunno
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Sreca najveca » 27 ožu 2009, 15:20

preporucam studio za kuhinje Nova kuhinja u Rudesu. mi smo kod njih radili proslo ljeto i prezadovoljni smo - kao i nekoliko obitelji kod kojih smo uzivo vidjeli kuhinje iz tog salona.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Megan » 27 ožu 2009, 15:22

Tako nekako i ja mislim, imamo Lesnina kuhinju, šesta godina, nije niti safat ispao.
S pravljenim nam prijatelji imaju iskustva, kuhinja je OK, ali su mjesecima ganjali stolara jer su stalno nesto kasnili, pa krivo montirali, pa popravljali... Zato stolar da, ali provjereni.
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la Sreca najveca » 27 ožu 2009, 15:33

kod gotovih kuhinja moras imati srece da ti pase po dimenzijama, nama recimo niti jedna nije odgovarala jer smo svakako sve elemente htjeli staviti na samo jedan zid (stara je bila na dva), a onda su mi gornji elementi bili ili previsoki da ne stanu, ili preniski da mi ostane 20-40 cm neiskoristenog prostora. a zasto ne bih iskoristila sve sto mogu? tako da smo isli doslovno na centimetar, tipa 236 ili sl.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la mamma » 27 ožu 2009, 16:37

evo prporucam jednog provjerenog stolara, sve savrseno kako god hoces i kod postavljanja nemagreske a bome nije jako niti skup. pogledaj na netu ima jako puno kuhinja za vidjet a i tamo ima adresu i br. tel. dakle samo ukucaj stolarija mrvčić.
2000-2002
mamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamma » 27 ožu 2009, 16:52

jos samo da ti malo detaljnije objasnim mi smo najprije otisli kod njega pogledat, nacrtao nam je ono sto smo mi htjeli kroz par dana je dosao izmjerit (kuhinja nije za zg) i gotova je bila za 25 dana. uzeli smo taj njihov najskuplji materijal elementi su 3,60m gornjin i donjih za 16000kn. svakako za pogledat preporucam.
2000-2002
mamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la montenegrina » 30 ožu 2009, 23:31

Qwerty, mozes da mi posaljes mjere kuhinje i ja cu ti je nacrtati, to ce ti olaksati izbor i odluku, a onda trazi nekog ko ce da ti je napravi :dada sa mjera mi i opisi gdje ti se nalazi sudoper, gdje prikljucak za sporet, friz i masinu za sudje.
"Bicu tu kad ti zatrebam, ja cu biti tu. Nije vazno koliko daleko ili blizu budem, doci cu trceci." - Petar Pan
Nekad bih samo da šetam po kiši… Da brojim korake i ćutim. Sama.
Nisu nam trebali pričati bajke o raju, sada od života očekujemo previše…
Nije mi se desilo ništa loše, ali sam čula neke loše vesti. Koje se dešavaju drugima.
Život nema opravdanja. Eto, tek tako te razbije…
Spustim glavu i krenem…Ogrnem se mrakom…
Kao da pada kiša, iako pljušti tuga…
montenegrina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lena » 31 ožu 2009, 17:00

prednost kuhinja izrađenih po narudžbi je puno veći izbor boja, materijala i samih kombinacija okova. Definitivno možeš sve prilagoditi svojim potrebama i novčaniku. Ono što bi ti preporučila jest da se malo raspitaš kod prijateljica, poznanica i da ti daju preporuku nekog stolara. Također, slobodno možeš pitati dvojicu ili više za ponude. cijene se uvelike razlikuju prema naplati izrade. Kod kuhinja koje su napravljene duž jednog zida, obično i gotovi programi zadovoljavaju potrebe. Tu onda ostaje jedino hendikep okova, ili bolje rečeno, možda neke stvari tebi ne vrijede te novce, a druge bi doplatila samo da ti ih stave.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la jale » 01 tra 2009, 13:20

darling, jesi ti u sarajevu ili nisi?
ako jesi, put pod noge u primus balkan, trepni okama, neka ti nacrtaju po mjerama i daju finalnu cifru a ti kuci da malo razmislis pa onda sve to pregledas, vidis hoces neces i sve ljudi naprave ;) samo moras sve detalje dogovoriti, od kantiranja do vrste baglama :)
nisu preskupi, nisu prejeftini a imaju odlicna rjesenja. one velike duboke ladice su :5

pokusaj, nista te ne kosta, ako nista dobices nacrt kako kuhinja ne treba da izgleda :mrgreen:
Neko to od gore vidi sve...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Qwerty030 » 02 tra 2009, 09:24

azleja,ma nesto sam prckala po auto cadu,tako da imam sliku kako bi to trebalo izgledati...
jale,sve sam obisla,ne mogu se odluciti,kuhinjski prostor mi je mali,a svi elemetni ogromni..danas jos idem u Sipad pa cu vidjeti...
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la jale » 02 tra 2009, 16:57

rjesenje ti je da ti oni nacrtaju darling :zekohop

sretno!!
:5
Neko to od gore vidi sve...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la montenegrina » 02 tra 2009, 17:56

Qwerty, ja imam 3d program za crtanje kuhinja, u autocadu ne moze bas lijepo da se nacrta, niti da se vidi kako ce u stvarnosti da izgleda. Ovako ce da izgleda nasa, a crtala sam je sigurno 10 puta, sa raznim kombinacijama dok nisam dobila ono sto bas zelim.

slika
"Bicu tu kad ti zatrebam, ja cu biti tu. Nije vazno koliko daleko ili blizu budem, doci cu trceci." - Petar Pan
Nekad bih samo da šetam po kiši… Da brojim korake i ćutim. Sama.
Nisu nam trebali pričati bajke o raju, sada od života očekujemo previše…
Nije mi se desilo ništa loše, ali sam čula neke loše vesti. Koje se dešavaju drugima.
Život nema opravdanja. Eto, tek tako te razbije…
Spustim glavu i krenem…Ogrnem se mrakom…
Kao da pada kiša, iako pljušti tuga…
montenegrina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.