Odgovori

Re: COKOLADNA TARTUF TORTA (+ fotke)

06 tra 2009, 20:54

I ja gledam slike :le :le :le
Sva sam se naježila :srca

06 tra 2009, 21:10

Ja radila ovaj vikend, za godisnjicu braka.

Dobro mi je ispala, i nije teska za napravit, ali kalorije :D :D :D

Evo, nije bas reprezentativna ko Soleina, ali bila je fina:

slika

06 tra 2009, 23:28

Pitanje prvo: dal si stavljala posudu s vodom na dno pecnice? Peces s ventilatorom?
Drugo: jel mogu to napraviti u manjem protvanu? Putujem s kolacima za Uskrs 300 km, a nemam adekvatnu zdjelu s poklopcem za tortu. :/

07 tra 2009, 08:28

rima, ti nemaš tupperware :shock: :shock: :shock: ????

07 tra 2009, 10:31

jao mljac :dada

baš sam neki dan gledala sličnu, mora da su super te kuglice kad na njih naiđeš unutra
http://www.coolinarika.com/recept/kvrgava-tortica

07 tra 2009, 11:40

Ninanja, bas za tortu nemam :lol Ispekla sam tortu mozda desetak puta u zivotu :mrgreen:

07 tra 2009, 11:49

znas sta rima, sad bih te najradije izbacija s ovog pdf-a!
ili bar s ove teme :mrgreen:

07 tra 2009, 12:11

solea - kaj zbog prikladne posude za tranasport torte :rolf ?!

07 tra 2009, 13:34

Djuro :kiss
Vidim da sam te tak uzrujala da mi nisi ni odgovorila :lol

07 tra 2009, 21:45

:rolf fakat.
a sad kad sam se smirila mogu i odgovorit - nista posuda s vodom.
i da, pecem s ventilatorom.

ma slobodno radi u manjem kalupu, kolicine za biskvit ni ne moras smanjivati a za kremu mozda mozes malo, mogla bi ti biti previsoka.

lilly, odlicna ti je torta! :1 koji je promjer tvog kalupa? cini mi se da ti je biskvit deblji od mog. i vidim tartufici fini i uredni, ruka mirna, svaka cast :klanja

07 tra 2009, 23:39

Ne znam tocno koji je kalup :dunno

Ma nisam ju bas lijepo mogla izvadit. Prvo sam s toplim nozem posla uz rub, ali mi se svejedno trgala na rubovima..Jel si ju ti jos izvana premazivala?? I kuglice sam mozda trebala stavit dok je jos bila topla coksa, ovak su mi bjezale po torti :lol

Ja pekla bez ventilatora, jer ga moja pecnica nema ( ne pitajte i nemojte me zbanati s Recepata-nemam ni tupperware), i nikakvu vodu stavljala nisam.

A, Rima, ak ces raditi manju tortu, onda bi mogla i manje kreme, jer je i ovak ima podosta, MM je cak rekao da mu je previse kreme u odnosu na biskvit.

08 tra 2009, 00:00

ranit ću se metlicom za šlag.
ovo je moje i božje.
na redu je svaki čas.

09 tra 2009, 09:01

hvala, Solea- pitanje torte za Uskrs je rijeseno.
:zekoplese

09 tra 2009, 11:07

A je l' mogu i ja nešt pitat, ha?

Koliko ta krema (kad se stisne) bude čvrsta? Bi li ona podijela teret pokojeg ukrasnog zeca, piceka i sl?

Jer, ako napravim tortu bez kokošinjca i kunićnjaka, ovi doma mi je neće priznat za uskrsnu :dunno

09 tra 2009, 11:09

od juce visim na ovom topiku i brojim dane do Uskrsa (kod nas +7 dana od vaseg ;) )
pa pricam juce sa mm mozda bi mogla da napravim ovu tortu i pre Uskrsa? Kaze on, moze.
Pa mozda cu probati sutra da je radim.
Problem je jedino kalup, kod mene 28cm, znaci moram povecati namirnice za 0,2, sta kazes Solea?

09 tra 2009, 11:11

A ja sito imam jedno pitanje, i ja slinim nad ovim slikama već danima, pa sad ispravite me ako ne pratim satu, ali gdje je recept za te kuglice na vrhu? Koja je to smjesa?

09 tra 2009, 17:34

guljka je napisao/la:A ja sito imam jedno pitanje, i ja slinim nad ovim slikama već danima, pa sad ispravite me ako ne pratim satu, ali gdje je recept za te kuglice na vrhu? Koja je to smjesa?

za kremu - prokuhati 400 ml vrhnja za slag. cokoladu nalomiti na kockice pa preliti vrelim vrhnjem. dobro izmijesati i ostaviti da se malo ohladi. (2-3 zlice te smjese odvojiti za "tartufe" kojima cemo kasnije ukrasiti tortu. drzati u hladnjaku ili zamrzivacu do uoptrebe)

09 tra 2009, 19:00

Zaboravila sam isprintati recept, sad me zabolila ruka pri prepisivanju :lol
Evo, drzite mi fige, idem je delat (okruglu Sole, radit cu tortu :lol jedino cu glazuru staviti sutra u Osijeku)

P.S. nemam tvoj broj moba :lol

09 tra 2009, 19:07

os da ti ja nabavim :lol

09 tra 2009, 20:28

Zmiksala sam kremu, stavila je u led, ispekla biskvit i gledam kak je cudno visok :roll: i ONDA ga odem izmjerit i... 20,5 cm a ti si pekla u 26-tici :lol
Ma znala sam ja da torte nisu za mene, trebala sam stavit u protvan :pusac
Mislim da cu imat dovoljno kreme da je cijelu prekrijem kuglicama :rolf

A nis, sad sam zeznula, stavit cu manje kreme, napravit kuglice od viska i odfolirat da je to ferrero, dodat jedno 250-300 ml slaga i kaj ostane, a ostat ce :lol dat djetetu pod puding :rolf

09 tra 2009, 20:53

Rimaithor je napisao/la:i ONDA ga odem izmjerit i... 20,5 cm a ti si pekla u 26-tici

:shock: :shock:
A da nisi stavljala dekagrame umjesto grama, to bi objasnilo tak debeli biskvit?????

09 tra 2009, 21:56

Ajme lilly :lol kalup za tortu je promjera 20,5-21 cm, biskvit je jedno 2 cm visine (dosta se spustio dok se hladio). Solea je napisala da se pece u kalupu od 24-26 cm.

Sad mi je sinula briljantna ideja :mrgreen: visak kreme (naravo bez dodanog slaga) bi mogla koristiti kao glazuru. Ionak u neke glazure ide coksa, masnoca (maslac) i mlijeko. Pa cokolada smjesana sa vrhnjem moze proc, mozda uz malo maslaca :mrgreen:
Kaj mislite???
Inace visak kreme sa slagom je planuo kao "domaci monte" :lol

Kuhinja mi je spremna na generalku, kreme ima i po plocicama na zidu :lol
Evo perem cetrvtu rundu suđa u masini. :mrgreen:

10 tra 2009, 00:09

Visak kreme, c, c, c... :ne
Treba li ti pomoc za skidanje iste sa zidova? :alc

10 tra 2009, 09:42

lilly777 je napisao/la:
guljka je napisao/la:A ja sito imam jedno pitanje, i ja slinim nad ovim slikama već danima, pa sad ispravite me ako ne pratim satu, ali gdje je recept za te kuglice na vrhu? Koja je to smjesa?

za kremu - prokuhati 400 ml vrhnja za slag. cokoladu nalomiti na kockice pa preliti vrelim vrhnjem. dobro izmijesati i ostaviti da se malo ohladi. (2-3 zlice te smjese odvojiti za "tartufe" kojima cemo kasnije ukrasiti tortu. drzati u hladnjaku ili zamrzivacu do uoptrebe)

Meni se ipak više dopada ova Soleina varijanta :cool
Solea je napisao/la:btw - ja nisam odvojila smjesu za tartufe vec sam i za njih radila posebno jos jednu smjesu od 100 g cokse i oko 2 dl slatkog vrhnja za slag :dj

10 tra 2009, 09:43

Hvala :mah

13 tra 2009, 10:44

Arkana10 je napisao/la:Problem je jedino kalup, kod mene 28cm, znaci moram povecati namirnice za 0,2, sta kazes Solea?

cekam :faca

13 tra 2009, 20:47

Ajme ludila od torte :klanja
Zauzimam niski start i ovaj tjedan krecem u akciju...

14 tra 2009, 01:05

arkana, ja bih u tom slucaju povecala samo smjesu za biskvit. kremu ne bih, kreme ce ti biti dovoljno ;)

14 tra 2009, 09:05

Ja je napravila.
Dobra je po okusu, ali meni je kreme bilo previše i bila mi je premekana.
Idući puta izbaciti ću ovaj dio vrhnja koji se miksa u šlag.

14 tra 2009, 09:14

Moja je na kraju ispala super, dovoljno cvrsta, i glazura od kreme je uz malo maslaca ispala odlicno, ali nam je svima (osim mojoj svekrvi i sinu) bila pretjerano slatka. Svatko je pojeo jednu krisku, ostatak se potepavao i zavrsio u smecu :bonk
Odgovori