Sada je: 25 kol 2026, 01:40.

Kašalj! Viroza, alergija?!

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Kašalj! Viroza, alergija?!

PostPostao/la Duga » 14 tra 2009, 07:42

Bok, cure
:roll: ne znam ni šta bih napisala :| . Mi smo u nekoj kvazi-bolesti, danas ću je opet voditi doc-u i neka joj vadi krv da vidim šta je :angry .
Prije više od tri tjedna imala je temp. preko 39 jedan dan, nakon toga je bila totalno počepljena i lagano promukla tjedan dana i nakon toga počela kašljati (onako vlažno i/ili kao da treba još sazrijeti). Nakon 10 dana kašlja (nije to bilo učestalo, ali noću je bilo po 10-15 min, danju par puta i niti jedan drugi simptom, dijete kao avion), odvela sam ju ipak doc-u koja ju preslušala (čula oštriji šum) i prepisala flixotide te rekla kako će joj biti bolje za 3-4 dana i da će to biti iza nas. Vraga, noćas je cijelu noć kašljala, a flixotide koristi 7 dana već i nikad nije bilo tako :/ od kada je počela kašljucati (ona doduše, cijelo vrijeme spava ili je u polusnu, a ja ju dignem da se može lakše iskašljati - ovako bi se non-stop zakašljavala...i vodim ju popodne ponovno doc-u. Zadnja 3-4 dana primjećujem noću zaštopan nos, ali ništa, baš ništa za ispuhati, a fiziološka, Operil ništa ne pomažu, samo ju gnjavim. Doc me pomalo nervira, bojim se da ću i za vađenje krvi morati ju napomenuti da mi opet ne da terapiju po slobodnoj procjeni - prije je bila super, već dugo kao da nije ona, ali nismo ju ni trebalo baš, srećom. Već se vidim kako ću nadopisati CRP ako se dočepam uputnice jer to ovoj neće pasti na pamet, a bojim se i alergije, neki crvić mi radi.
Ima li tko ovakvo iskustvo?
Duga
podobna za kumu

Re: Kašalj! Viroza, alergija?!

PostPostao/la Ciara » 14 tra 2009, 08:44

samo od mene :hug

nažalost neznam kako da ti pomgnem, al moja je isto opet promukla
a ovo što opisuješ bi mogla biti alergija jer tako izgleda mm, još ako joj ponekad suze oči, pa da su crvene onda ti je definitivno na ove biljke vani
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Duga » 14 tra 2009, 10:24

Ne, nema crvenila niti suzenja očiju, curenja vodice iz nosa i svrbeža. Hvala na :hug i ja tebi šaljem jedan.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la IINA » 14 tra 2009, 10:28

Nos - može biti da vam je od viroza koje se redaju nabujala treča mandula.
Je l ima temperaturu ili samo kašlje?
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Duga » 14 tra 2009, 11:05

IINA je napisao/la:Nos - može biti da vam je od viroza koje se redaju nabujala treča mandula.
Je l ima temperaturu ili samo kašlje?

Treća joj je nabujala i čujem po hrkanju...do sada sam po tome uvijek i znala kad je i u najmanjoj virozi. Kad prođe viroza - sve 5, tiho i nečujno disanje.
Temperaturu nema, samo kašlje. Padalo mi je na pamet da se nije zaredala virozica na virozicu od onog dana prije 3,5 tjedna kad je zakurila na jedan dan, ali mi nekako predugo :| taj kašalj, a flixotide ne pomaže kako je doc najavila, i počepljen joj je nos u zdanja 3-4 dana opet - baš ono zaštopan i zna mrva onako uvlačiti u želji da ga učini prohodnima, ali nema šanse.
Zadnja izmjena: Duga; 14 tra 2009, 11:08; ukupno mijenjano 1 put/a.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Ciara » 14 tra 2009, 11:06

napravi bris grla bar ćeš znati na čemu si
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Duga » 14 tra 2009, 11:17

Zar mi ne bi bilo bolje prvo napraviti KKS, IgE i CRP :| ...čuj mene ja se već pripremam kako ću doc-a tražiti ovako nešto :roll:ako se sama ne sjeti.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Ciara » 14 tra 2009, 11:18

traži
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 14 tra 2009, 12:07

Napravi prvo krv, barem leuko i CRP i diferencijalnu, a onda bris nosa.
Moraxela zna stvarat gusti sekret, a da nema drugih simptoma tipa temperature.
Tri tjedna je nama normalna dužina kašljanja :dunno
Jedino ih vodim na slušanje,barem svakih deset dana dok kašlju.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.