Sada je: 03 kol 2026, 07:41.

Šta mu je?!

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Šta mu je?!

PostPostao/la marinovamama » 19 lip 2009, 10:19

Moj Bruno je spretan dječak, brz, vrlo živahan, al sve to ne čudi s obzirom na njegovih 6 godinica.
No, posljednjih mjesec dana svašta se nešto s njim događa.
Prvo - poskliznuo se u vrtiću, udario glavom o pod, naočale mu razrezale arkadu, dobio tri šava.
Dan nakon što smo punte izvadili - šeta po zidiću (kameni zid, vrt ispod njega na nekih metar i sedamdeset), ja gledam s trećeg kata, on se okrene zazvati brata i zakorači u prazno... Umalo san umrla (i stvarno umalo skočila s terace, to je bio prvi nagon :mrgreen: ), čini mi se da je padao barem dva - tri sata :alc , još to vidim u slow-motion-u :strah . Uglavnom - natučen kuk, ogrebano bedro (razbijene hlaće) i ogratana ruka, kako se hvatao za zid...
Stvar treća, prije par dana - igra se s ekipom na ulici, brat mu rođeni naleti laktom u nos... Ljudi, susida i ja smo šmrkovima ispirali ulicu, bilo je krvi ko da smo praščiće klali :bonk
Idući tjedan ide baki i didi na vikendicu i, iskreno, pravo me strah - kako je krenuo s nevoljama i nesrećama...
Pretjerujem li, mogu li to kako spriječiti (glupo pitanje, znam), ili da se nadam kako je ispunio kvotu za ovu godinu (ili barem do mature)?
marinovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Šta mu je?!

PostPostao/la Potica » 19 lip 2009, 10:36

Kazu da nesreca tj. sr..nje ide po tri u kompletu pa vjerujem da ste odradili ovogodisnju kvotu. :hug
A Bruni nije nista jednostavno takav period, proci ce :kiss
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Ciara » 19 lip 2009, 10:39

oni su u tom peridou da ne paze ništa
moja ide po pločniku i zabije se u zid sastrane, ili drvo, stup
zna da smo mi tu i da ću se ja zaderati , pazi zid i ona ne razmišlja

sad su u toj fazi, proći će
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Rimaithor » 19 lip 2009, 10:42

I ja se nadam da ste ispunili kvotu. Brrrr. :jadnimi

Ciara, jeste bili na pregledu kod okulista? Ovako napisano izgleda kao da se malena svakodnevno zakucava, pa mozda dijete ne vidi dobro (ili si ipak karikirala) :mah
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Ciara » 19 lip 2009, 10:44

bili smo , sve je u redu
ma ona gleda svukud samo ne ispred sebe
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MON » 19 lip 2009, 10:47

Slažem se s Rimom, ja bi ju isto odvela okulisti...iako to je faza kada klinci postaju malo "nesmotreni", zaigrani su i manje paze.

U svakom slučaju, nadam se da je kvota ispunjena...

Edit - eh., sad vidim da je već bila...

Edit na edit - sve sam postove pobrkala...najte mi zamjeriti...dakle za Brunu i dalje mislim da bi bilo dobro pregledati vid.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la eli » 19 lip 2009, 10:59

dakle za Brunu i dalje mislim da bi bilo dobro pregledati vid.

i ja sam na to prvo pomislila.
eli
Sveta krava

PostPostao/la marinovamama » 19 lip 2009, 11:08

Bruno nosi naočale! Bili smo na pregledu, dr. kaže da njegove nevolje nemaju veze s njegovim vidom :cool
Hvala, curke :srca
marinovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ciara » 19 lip 2009, 11:09

i možda krvnu sliku, jer zbog šećera može imati zamagljen vid
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Natasa36 » 19 lip 2009, 11:28

Čuj, meni to izgleda kao nepažljivost... moje ćerce zuji ko muha bez glave i zaletila bi se u štošta, ali ne zato jer ne vidi nego zato jer NE GLEDA, simple as that.
Promatram ja nju po tom pitanju (jer ima potkoljenice ko nogometaš), ali ona jednostavno ne pazi.
(btw i ja sam ko mala ima stalno razbijena koljena, pa tu valjda i genetika radi svoje)

I mislim da bi to mogla biti još jedna od "faza" jer nije takva bile prije recimo godinu dana . odn. bila je ali ne toliko nepažljiva. A prije godinu dana je bila i uredna kod jela, a sad više nije (oko nje nastane veći svinjac nego kod 2 godine mlađeg joj brata :dunno), ima toga još...

Kažu da da se predškolarci u ovih par mjeseci jako mijenjaju, na bolje. Čekam :kima
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la ivanaCH » 19 lip 2009, 12:37

ja sam k'o dijete bila ista takva. A i dan danas, kakvu si stetu napravim doma....strasno
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Stefanova_mama » 19 lip 2009, 13:25

Neka mu provere koordinaciju (oko-ruka i balans). S. isto nosi naocare, ocni lekar kaze vidi jasno sa ovom dioptrijom, ali specijalista na predskolskom pregledu je otkrio da mu steka fina motorika (ne ljubi npr. bas da crta, verovatno zbog toga) i koordinacija oko-ruka i balans.

Ja to nikad ne bih sama otkrila jer je brz i zivahan i neprestano aktivan. Sad cemo kod pedice da vidimo koje vezbe treba da radimo.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.