Sada je: 13 kol 2026, 07:13.

Fizikalna terapija kod kuće na doznaku

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Fizikalna terapija kod kuće na doznaku

PostPostao/la faith » 27 kol 2009, 11:52

Drage moje sveznalice, iz kojih kuća vam dolaze fizioterapeuti doma na vježbe? I da li ste zadovoljne s njima?
Mi sad prvi puta tražimo terapiju kod kuće pa ne znam od kud da krenem kad mi komisija odobri vježbe.
Hvala, :mah
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Fizikalna terapija kod kuće na doznaku

PostPostao/la lulamae » 27 kol 2009, 22:46

bas sam i ja o tome razmisljala..sad kad smo tu..
u d.s. smo imali neku terapeuticu koja je inace ok i super za masazae i radilaj e i s djecom ali jednostavno neke stvari je radila krivo s adrianom pa smo prestali dolaziti..sad bi sesvetama mogla potraziti nekog novog..cula sam za doko-ali ne bas nesto lijepo,premda je neki doktori preporucuju,recimo nasa neuropedica..za druge ovdje u okolici ne znam..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 28 kol 2009, 06:14

Kod Doko sam naručena sredinom 9. pa ću ti javiti kako je bilo, navodno ima jako dobre fizioterapeute. Ali oni nemaju terapiju u kući na doznaku, to moram ostvariti negdje drugdje. Jučer sam zvala dvije kuće ali su mi rekli da im je Dubrava daleko :roll: pa tražim dalje.

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 28 kol 2009, 08:27

meni najbolja jer imaju Bobath terapeutice - Tobia :klanja
Naravski da sam ih ja još dodatno podučila, pa su išle na konzultaciju kod naše slovenske terapeutice, ali sve u svemu :5
Oni imaju i terapeute koji nemaju pojma o radu s djecom, pa njih nisam niti htjela uzimati kao zamjenu preko ljeta jer naprave više štete nego koristi
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 28 kol 2009, 08:32

Hvala :mah

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 28 kol 2009, 11:17

Evo mi se javila teta iz Tobije i kaže da će moći doći :drink , ali kaže da nemam odobrenu šifru za bobata.
Da li se to posebno traži ili kaj?

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 28 kol 2009, 18:58

nadicab je napisao/la:meni najbolja jer imaju Bobath terapeutice - Tobia :klanja
Naravski da sam ih ja još dodatno podučila, pa su išle na konzultaciju kod naše slovenske terapeutice, ali sve u svemu :5
Oni imaju i terapeute koji nemaju pojma o radu s djecom, pa njih nisam niti htjela uzimati kao zamjenu preko ljeta jer naprave više štete nego koristi

nisam tu shvatila..tobia je dobra ali imaju i terapeute koji ne znaju raditi s djecom :dunno

faith..znaci,oni bi dosli do vas u dubravu?vidjela sam da imaju vise telefona pa vjerojatno su na vise lokacija ili?cini mi se da je jedan od tih telefona tu negdhe u dubravi..hm?mozda bi onda dosli i do nas u sesvete..znaci prvo se moram javiti pedijatrici pa onda na komisiju u marticevu ili je to nesto drugacije sad?
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 28 kol 2009, 20:19

Nazovi ih i pitaj, ostavila sam poruku i žena mi se uredno javila kasnije.
Prvo ideš kod pedijatrice sa šiframa koje ti da fizijatar, poslije na komisiju, ja sam išla u Ivekovićevu, ne znam gdje je za vas komisija.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 28 kol 2009, 21:11

brr doko, nama je totalno fulala dg, rekla da je dijete motoricki odlicno a kroz dva mj nakon toga ni makac na bolje, samo je posluzila da mene proglasi ludom mamom koja hoce da joj djetetu nekaj je pred mm i mojima koji su tvrdili da je sve super s djetetom koje s 10 mj se ne posjedava , nema obrane, drzi palce na nogama u zraku itd..sva sreca da joj nisam vjerovala pa sam isla po drugo misljenje ..
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la nadicab » 06 ruj 2009, 23:37

da, postoji posebna šifra za Bobatha
Lu, Tobia je jedna od rijetkih ustanova koja ima Bobath terapeute koji znaju raditi s djecom. Ali, nisu svi njihovi terapeuti dobri za našu djecu
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 07 ruj 2009, 17:41

a koji jesu?kako da znam?na sto mislis,zbog sljepoce?
bas sam ih danas zvala ali se nisu javljali..pa sam im poslala mail..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 09 ruj 2009, 21:35

faith,kak si ti uspjela doci do ovih iz tobie? ja sam ih zvala na sva tri broja,ne javljaju se..poslala sam i mail i nista :dunno
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 10 ruj 2009, 06:37

Javlja se telefonska sekretarica, ostavila sam poruku i broj telefona i žena mi se javila za sat vremena, od prve. :dunno

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 10 ruj 2009, 11:08

meni se nije javila tel.sekretarica :dunno
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 10 ruj 2009, 12:49

vi ste još dobre ja svoju terapeuticu moram učit vježbicama za svoje djete.Kod nas nažalost nitko ne radi Bobatha,to je užasno frustrirajuće.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 10 ruj 2009, 13:35

sad su me zvali iz tobie..rekla mi je zena da ne pokrivaju sesvete i da imaju bobath terapeute ali e nza djecu..sad ja nis ne kuzim..
nadice,zar nisi rekla da je denis isao il ide k njima?faith,sto si se ti onda dogovorila s njima?ti nisi ni trazila bobath terapeuta?koji si br uopce zvala? jer sam vidjela da imaju tri broja..cini mi se da je jedan tu blizu negdje,dubrava il nes..da tamo probam zvati ili je to sve jedno te isto?nesto me je zena uputila da u seoninoj imaju terapeute..ne znam sto je u senoinoj :dunno
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 10 ruj 2009, 16:12

Pitam sutra našu terapeuticu za Sesvete, ok? Meni je bitno da ona radi one vježbe koje mojoj djeci trebaju a može ih zvati kako hoće i pisati da radi što joj paše. Kad sam pitala za bobath onu ženu što mi se javila u Tobii, rekla je da moram imati određenu šifru za to, odlučila sam pričekati terapeuta i vidjeti kako radi, pošto sam zadovoljna nemam se šta buniti.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 10 ruj 2009, 20:48

Faith je dobila Bobath terapeuta za odrasle, a kako njena djeca su hodajuća i imaju već dosta godina, za njih se može primijeniti Bobath za odrasle
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 11 ruj 2009, 06:42

Joj Nadice, riječi ti se pozlatile za ovo hodajuća, nadam se da će ovo biti istina u nekoj skoroj budućnosti.
Jedan hoda uz pridržavanje i isključivo uz ortoze, drugi je još daleko od hodajućeg ali svi se nadamo :dada .
Meni je stvarno važno da je žena ozbiljna u radu i da radi s njima ono što treba.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 11 ruj 2009, 17:29

pa rekla mi se javiti vasa terapeutica,nadice..sad cekam..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la vesela beba » 22 ruj 2009, 10:17

Jutro...
opet ja s pitanjem.Jel ima itko iz splita da je tražio/dobio terapiju na doznaku?
Nama upravo stiglo odobrenje,sada iskreno neznam koga zvati!
Unaprijed hvala!
T.2008
L.2010
sjaj u tami
vesela beba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 29 ruj 2009, 19:24

meni se terapeutica iz tobia-e javila i veli da u sesvete ne idu jer ne spada pod zagreb..cudno..ali dobro..koliko ja znam,sesvete spadaju pod zagreb ;) da ne velim da i sva ostala sela naokolo spadaju pod zagreb...no

uglavnom..ja trazim prijedloge i savjete gdje da nadem dobrog bobath terapeuta a da radi na doznaku...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 29 ruj 2009, 22:20

joče judi moji i možete naći čnekog bobat terapeuta a mi smo doslovno osuđeni uopće da se tako izrazim i netražit nikog jer ovo je doslovžbno nešto što mi nema veze sa mozkom. To je inače izjava jedne isto terapeutice koja inače radi kod nas na tzv rehabilitaciskom odjelu za klince pri dj bolnici. Ja sam dobila tu neku terapeuticu koja doslovno radi nešto a pojma nema što radiću . Njoj ti je vježbanje razgibavanje ali i to bi shvatila da to izgleda kao razgibavanje, ta žena koja dosta dugo radi svoj posao da se razumjemo radi doslovno da joj vrijeme prođe.Pa se ja pitam za šta ona plaću prima, tako da kad prođe ova doznaka definitivno odustajem od fizikalne u kući bar za sada.Imam vrtić tu bar koliko toliko rade vježbe koje mi radimo, pa ja radim kad dođe doma i dobro.Ja ovoj pokušavam nešto pokazat a ona niti mota niti veze za što je što.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sjemenka » 30 ruj 2009, 00:44

faith je napisao/la:Joj Nadice, riječi ti se pozlatile za ovo hodajuća, nadam se da će ovo biti istina u nekoj skoroj budućnosti.
Jedan hoda uz pridržavanje i isključivo uz ortoze, drugi je još daleko od hodajućeg ali svi se nadamo :dada .
Meni je stvarno važno da je žena ozbiljna u radu i da radi s njima ono što treba.

Ja nekako mislim oduvijek da je samo pitanje vremena. I vjerujem u to. :hug
Drago mi je da ste dobili terapeuta na doznaku. :dada
M. i R. 9.6.2005.
V. 19.11.2009.
sjemenka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 30 ruj 2009, 05:43

sjemenka :kiss , hvala draga.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama.miamia » 09 lis 2009, 11:24

Evo ja trebam pomoć, pa molim mame koje su to već ostvarile da mi malo pojasne. Po prvi puta tražimo fizikalnu u kući, dobili smo preporuku fizijatra (nalaz), dobili smo uputnicu liječničkom povjerenstvu od nadležnog pedijatra, muči nas:

1. Fizijatrica je napisala vježbe po bobath-u, ali nije stavila šifru, pedijatar nezna koja je šifra, ja sam uspjela iskopati 94303, al nisam sigurna, pa ak netko zna da mi potvrdi ili ... :dada

2. Pedijatar nam je dao uputnicu liječničkom povjerenstvu, al je rekao da misli da on piše povijest bolesti, a uputnicu liječničkom povjerenstvu da piše liječnik opće prakse nositelja osiguranja za dijete :conf
mama.miamia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 12 lis 2009, 14:47

1. Fizijatrica je napisala vježbe po bobath-u, ali nije stavila šifru, pedijatar nezna koja je šifra, ja sam uspjela iskopati 94303, al nisam sigurna, pa ak netko zna da mi potvrdi ili ...

2. Pedijatar nam je dao uputnicu liječničkom povjerenstvu, al je rekao da misli da on piše povijest bolesti, a uputnicu liječničkom povjerenstvu da piše liječnik opće prakse nositelja osiguranja za dijete

1. da, to je točna šifra http://www.udruga-oko.hr/index.php?item=news&news_id=59
2. Denisa vodi pedijatrica i ona piše i uputnicu povjerenstvu (koja šifra i koliko puta tjedno); povjerenstvo obzirom na priložene papire od specijaliste i prema predloženom od pedijatrice piše koliko puta tjedno i koliko puta sveukupno (npr 3x tjedno i 45 puta sveukupno). S time se vraćaš pedijatrici koja s obzirom na propisano od strane povjerenstva piše crvenu uputnicu za kuću koja vježba dijete.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la mama.miamia » 12 lis 2009, 14:54

Hvala nadice :kiss
mama.miamia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 12 lis 2009, 15:27

ja uvijek zamolim specijalistu da izrijekom napiše 5xtjedno; to isto napiše i pedijatrica - komisija onda samo to prepiše i odobri :nana
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 12 lis 2009, 15:44

dajte ljudi pomagajte..dobili smo preporuku od fizijatrice za vjezbe doma..i dobili par sifri,izgleda da nijedna od njih nije za bobatha..
nego..preporucite mi kome da idemo..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.