Sada je: 08 ruj 2026, 18:45.

(je li potrebno) kombiniranje ad i dojenja?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

(je li potrebno) kombiniranje ad i dojenja?

PostPostao/la I-STA » 08 ruj 2009, 19:30

Beba mi je malo lijena za sisanje pa joj ubacujem i jedan obrok nadohrane dnevno. No problem je u tome što nakon svake nadohrane pobljucka i odmah pokaki sve što je pojela. Uzela sam preNAN hranu i čini mi se da od nje baš nikakve koristi. Ima li netko savjet za neku kvalitetniju hranu? Beba je stara 8 dana.(ispričavam se, ako ovo spada pod topic DOJENJE)
Stalno me prati sreća, al' nikako da me stigne
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: DRUGI OBROK - topik za napredne početnike

PostPostao/la tanjabb » 08 ruj 2009, 20:53

I-STA draga, selim ovo na pdf. adaptirano.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

Re: DRUGI OBROK - topik za napredne početnike

PostPostao/la thinkPINK » 08 ruj 2009, 20:54

Bolje da moderatorice prebace na dojenje...

Meni se cini da je to nepotreban obrok, pogotovo ako pobljuca mlijeko. Moj je deckic slabo dobivao na tezini pa smo stalno brinuli je li dojenje dovoljno i je li potrebno dodati i adaptirano. Jednom smo mu probali dati neposredno nakon dojenja da vidimo je li mu bilo dovoljno mog mlijeka. Popio je nesto malo (davala sam mu na zlicicu) pola pobljucao i dalje nije htio. Hocu reci ne cini mi se da se radi o pitanju kvalitenijeg ili manje kvalitetnijeg adaptiranog mlijeka nego kako potaknuti bebicu da uspjesnije doji. U svakom slucaju ako i dajes AD a zelis dojiti preporucila bi ti da dajes na zlicicu, i da probas dati neposredno nakon dojenja pa ces vidjeti je li joj jos potrebno. Ali bitno je kako dobiva na tezini i koliko ima popiskenih i pokakanih pelena za zakljuciti je li potrebno dodavati AD ako je sve drugo s mamom i bebom OK.
Inace preporucila bi ti da dojis unutar 2 sata na istoj strani, da bebici olaksas papanje tako da pred kraj dojenja dodatno radis i kompresije.
Javit ce ti se i iskusnije mame :)
I da Cestitke :zivili
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

Re: adaptirano uz dojenje

PostPostao/la mamashnita od noje » 08 ruj 2009, 21:20

I-STA je napisao/la:Beba mi je malo lijena za sisanje pa joj ubacujem i jedan obrok nadohrane dnevno. No problem je u tome što nakon svake nadohrane pobljucka i odmah pokaki sve što je pojela. Uzela sam preNAN hranu i čini mi se da od nje baš nikakve koristi. Ima li netko savjet za neku kvalitetniju hranu? Beba je stara 8 dana.(ispričavam se, ako ovo spada pod topic DOJENJE)

a zasto ste uopce krenuli s adaptiranim, tek je 8 dana star? sta kaze patronazna? kako znas da je beba lijena za sisanje, sto to tocno znaci?
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la tanjabb » 08 ruj 2009, 21:23

I-STA, mislila sam da si se javila na jesenske...
Prvo cestitke :srca na bebici!!!
Drugo, daj stvarno napisi malo vise o tom dojenju i dodatnoj bocici jer vam mozda zaista ona ni ne treba.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la eli » 08 ruj 2009, 21:38

i-sta, ako ti bebica od osam dana još pada na težini ili je dehidrirana treba dohrana. u ostalim slučajevima ne.
najbolja dohrana u ovoj dobi, dok se dojenje još uspostavlja je izdojeno mlijeko. nakon svakog podoja se izdoji koliko ima i nakon onih manje obilnih, to su većinom večernji, dodaj izdojeno. ako ga nema, može adaptirano.

bljucanje i stalno kakanje je najčešće znak da dijete dobiva više hrane nego što njegovo tijelo može probaviti i u prvim tjednima/mjesecima to je dobar znak. zabrinjavajuće je jedino često povraćanje i bolno vrištanje nakon bljucanja jer mogu, ali ne moraju, upućivati na refluks želuca.
eli
Sveta krava

PostPostao/la I-STA » 09 ruj 2009, 13:25

S dohranom smo krenuli u rodilištu. Sestre su tvrdile da ja nemam dosta mlijeka. Nakon 3 dana, njih 15 mi je ispipalo prsa, proučilo bradavice, naštekavali bebu....i zaključili da nema opravdanja za nesisanje već da je beba jednostavno lijena uvlačiti. Ona meni 2-3puta povuče pa zaspe i tako spavajući/sisajući provede po sat-dva na prsima. Danas je bila patronažna, i veli da je ona doista lijena i da se ona tako meni mazi. Sad moram malo emocije staviti po strance i dovesti sebe i dijete u red inače ću ju razmaziti do kraja. Ne želim nadohranu dokle god ne moram. Zasad se borimo samo s cikom, a kasnije ćemo vidjeti. Hvala vam na savjetima! I čestitkama.
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivanaCH » 09 ruj 2009, 17:36

David je bio lijena beba, stalno sam ga morala skakljati, pipkati, buditi, inace bi on samo spavao. Ja mislim da bi ipak trebala jos malo dati sansu dojenju.
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la I-STA » 11 ruj 2009, 12:18

Evo malo smo se prilagodili. Sad samo sikimo i nema nadohrane. Mlijeka ima kao u priči, a beba to fino iskorištava. Bilo me je malo frka u početku jer sam stalno mislila da je gladna, ali sad je sve ok. Budi se svaka 2-3 sata, siki 20-40min i u međuvremenu spava i mazi se tati. Za sada sve funkcionira po planu i programu.
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thinkPINK » 11 ruj 2009, 12:26

Bravo bravo! :zivili Joj znam taj osjecaj kad se brines da je beba gladna! Al vjeruj svojem tijelu i prati bebicu (zadovoljstvo, pelene i na kraju tezina) i bit ce sve OK! Uzivajte! :srca
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thalia » 11 ruj 2009, 12:30

kao prvo čestitam :joy

kao drugo, baš mi je drago da se sve sredilo :dada

i S. je bio lijen i isto su me u rodilištu uvjerili da nemam mlijeka i nek mu dam bebimil. ja popustila nakon 5 dana u bolnici, žutice, nespavanja svega, došla doma, došla patronažna.
kaže patronažna: dojite?
kažem ja: ma ne, ne ide.
kaže ona: ajte vi probajte danas, samo danas, ako ne ide, nek muž ide po adaptirano (taman smo ostali bez),
kažem ja: ajde.

s 2 godine je prestao, jedva :znoj :mrgreen:
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la I-STA » 12 ruj 2009, 11:25

Ma ovo mi je sve drago čuti! Stvarno treba vjerovati svom nagonu i biti dosljedan. Onda nema toga što žena ne može! Hvala, drage, na potpori!
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thinkPINK » 12 ruj 2009, 11:29

Slazem se s tobom ali dodajem ono sto je mene spasilo je bilo bome i konkretno znanje vezano uz dojenje. Ja se stvarno cudim koliko malo nekad zna medicinsko osoblje. Nitko mi nije rekao recimo da je bitan broj pokakanih i popiskenih pelena, uglavnom su se svi hvatali za prirast tezine. Tako da osim tezine ima i drugih faktora koje treba uzeti u obzir.
Al cini mi se da to kod vas niti nece biti problem ;)
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la I-STA » 12 ruj 2009, 11:32

To sam baš jučer pročitala. O minimalno 5 popiškenih pelena na dan. Jedino me malo brine što moja Lada kaka pomalo. Više puta, ali ne obilno. To je valjda normalno. Je li?
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thinkPINK » 12 ruj 2009, 11:42

Je, bitno je ovo vise puta ;)
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Barbi » 12 ruj 2009, 13:09

Joj, ja tek sad vidim da je Lada stigla! :proljece Čestitam i uživajte u maženju, super što ste riješili početne probleme, držim fige da sve dalje ide glatko.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Malena šarena » 07 lis 2009, 23:19

Generalno ja nisam za adaptirano (naravno ako nema opravdan razlog)

Ja dojim,super nam ide nema potrebe za adapatiranim,u početku sam imala mlijeka i za izdajanje i to sam zaleđivala,ali zalihe su se potrošile.

Upravo sam krenula na tečaj koji imam 2 puta tjedno i moram izbivati najmanje 2 sata iz doma.
S obzirom da je nemoguče naštimati bebu da jede baš kad ja moram iči pa da je sita dok se vratim,mislim se što da uradim. Izdajati ne mogu jer nemam viška,dojenje se ustalilo na svako 2-3 sata,a po noći spava od 23-6(najčešće).
Što ostaviti mužu da da djetetu dok me nema? :roll:
da ga zavara s malo vode,čaja,soka(iako mislim da je za sok prerano,on ima 3mj i 10dana) ili ono od čega bježim ipak dati adaptirano?? Pokušavam nači po ljekarnama od Milupe ad mljeko na bazi soje,ali nema ga izgleda više.

Neki prijedlog?
Momčina naša,26.6.2009
Malena šarena
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Stefanova_mama » 08 lis 2009, 09:18

Zasto mislis da bi sojino mleko bilo zdravije za dojence od 3 meseca?

Nastimaj ritam dojenja tako da podoj bude neposredno pre odlaska. Nek podju i beba u kolicima i TM i neka je seta okolo, ako je frka nek dodju do tebe i ti izadji na hodnik i daj siku.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Krumpirić » 08 lis 2009, 09:42

Stefanova_mama je napisao/la:Zasto mislis da bi sojino mleko bilo zdravije za dojence od 3 meseca?

Nastimaj ritam dojenja tako da podoj bude neposredno pre odlaska. Nek podju i beba u kolicima i TM i neka je seta okolo, ako je frka nek dodju do tebe i ti izadji na hodnik i daj siku.

potpis.
sojino mlijeko SIGRUNO nije za dojenče.
probaj drugi način izdajanja i ovo što SM kaže.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Malena šarena » 08 lis 2009, 10:32

mislim da niste razumjele,ne radi se o sojinom iz tetrapaka nego o adaptiranom sojinom mlijeku!!

a to da muž ide s djetetom sa mnom,pa da ga šeta uokolo,pa ako ogladni da ja izlazim sa sata ne dolazi z obzir.Mjesto gdje se održava tečaj nema hodnik ima ulicu ili ga mogu podojiti u razredu što je krajnje neprihvatljivo.

izdajanje jednostavno odpada.evo sad je jeo i kad bi izdojila on za dva sata ne bi imo što jesti,opet bi mu to izdojeno morala dati.

a jooj :dunno
Momčina naša,26.6.2009
Malena šarena
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krumpirić » 09 lis 2009, 20:48

kako sojino mlijeko može biti AD?
sorry, meni je to totalno nepoznat pojam, zato pitam.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la eli » 09 lis 2009, 20:52

to su ona specijalna "mlijeka" za alergičnu djecu. obično su manje hranjiva, manje zdrava od adaptiranog kravljeg, no ako dijete ne dobiva majčino mlijeko i ne smije ništa na bazi kravljeg daju se takvi pripravci.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 09 lis 2009, 21:04

nisam znala da je baza nadomjestaka bez laktoze soja:oops:

nemam pojma, ja to doživljavam kao lijek za bolest, ne kao hranu, ako dijete ima problem :dunno
Nemoj me krivo shvatit, prvo bi probala sve moguće s izdajanjem (ja sam nekidan uspjela izdojit 50ml čitav dan, a tjedan dana nakon toga 200ml u jednom izdajanju-može se mijenjat količina i sposobnost...), pa s metodama hrani prije, trči, vrati se...

s adaptiranim bi probala ako mi je kriza i ne ide mi to s izdajanjem

a s ovim ako baš moram :dunno
Zadnja izmjena: Krumpirić; 09 lis 2009, 21:19; ukupno mijenjano 1 put/a.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la eli » 09 lis 2009, 21:07

mislim da nema veze sa intolerancijom na laktozu, već sa alergijom na kazein.
u svakom slučaju, ako fali majčinog mlijeka najbolje je ići sa običnom forumulom na bazi kravljeg koje ima oznaku 0 ili pre.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 09 lis 2009, 21:20

tnx, editirala sam.
da, rekla si sve šta sam ja htjela.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la teutonija » 12 lis 2009, 14:52

Ak ti spava od 23-6 noću onda itekako za jedan obrok možeš izdojiti baš tada
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Malena šarena » 12 lis 2009, 18:53

to sam i ja mislila,ali on več dugo spava cijelu noč,tako da taman kad se oko 6 budi taman tad je jedna puuna.
Probala sam probno ovih dana izdajati,ali ništa,jedva 120ml a to je njemu preeeemalo!!

Ipak ću kupiti da imam doma Humanu 1,pa ako ne ide izdajanje i ako ne mogu naštimati da jede kad ja idem,onda ću ostaviti da muž to smučka.
To se može dogoditi jednom ili dva put ili čak nijednom tjedno!

Eto zasad je tako.
hvala vam svima na prijedlozima ;)
Momčina naša,26.6.2009
Malena šarena
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Malena šarena » 17 lis 2009, 15:04

krenuli smo s humanom,ali stolica je pre pregusta,kašasta i obilna.nije da smrdi da se ne može ostati,ali jači je miris od stolice nakon podoja..onako kao kiselkast miris.
ne znam jeli to tako kad je beba na ad ili mu to ne odgovara ili....?
Momčina naša,26.6.2009
Malena šarena
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Malena šarena » 18 lis 2009, 21:23

a joj a danas mu je guza crvena,malo i oko korijena piše mu je crveno.
ne davam mu več dva dana ad,vjerojatno je od toga,a i pojačan mu je sekret u nosu(nije prehlađen)
raspoloženje mu je odlično,spavanje i hranjenje je isto,samo što malo više sisa jer nemam dovoljno pa je gladana,ali evo danas cijeli dan sisa,pa će valjda biti više mljeka.
sutra odmah idem u pedijatrice da vidimo što je i kako dalje,očito mu ad ne valja(što sam i znala da neče)
Momčina naša,26.6.2009
Malena šarena
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Stefanova_mama » 19 lis 2009, 09:03

Malena šarena je napisao/la:a to da muž ide s djetetom sa mnom,pa da ga šeta uokolo,pa ako ogladni da ja izlazim sa sata ne dolazi z obzir.Mjesto gdje se održava tečaj nema hodnik ima ulicu ili ga mogu podojiti u razredu što je krajnje neprihvatljivo.

Razmisljam kako da ti ovo napisem, a da se ne uvredis. Razliciti smo i svako ima pravo na svoj izbor.

Ja bih ga podojila sa tri meseca bilo gde, prihvatljivo, neprihvatljivo.

Umesto eksperimenata sa sojinim adaptiranim, adaptiranim, njegova probava je osetljiva, imas mleka i zasto rizikujes da ti se smanji proizvodnja.

Nekako mislim da prevazidjes bezvezni sram i porazgovaras sa organizatorima kursa, da li ti mogu izaci u susret i naci neki miran kutak da podojis bebu, malo ko ne bi razumeo i ucinio sta moze ili odustani od kursa dok on ne pocne sa dohranom. :dunno

A ako zelis uvesti adaptirano, nezavisno od gore navedenog, sa srecom. U tu odluku se niko ne moze mesati.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

Sljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.