Sada je: 13 kol 2026, 19:24.

kava IV

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: kava IV

PostPostao/la MaMi » 03 ruj 2009, 18:16

Uh, i mene ovih dana muči dilema da li ići raditi ili ne. Na poslu mi nude da tih 4 sata mogu odraditi kada hoću, sve se može dogovoriti. Čak bi mogla trenutno gurati i rehabilitacije i posao uz dobar raspored. No, bojim se kako će mali bez mene.ali isto tako se bojim kako ću ja izdržati još 4 godine kod kuće, jer sada sam kod kuće 3,5 godina i ludim od ovog života. :dunno
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 03 ruj 2009, 23:21

uf..
a kako ce..pa valjda bi bio na terapijama za to vrijeme dok radis ili sto?
svima nam je dilema..al super je to sto se mozes dogovoriti na poslu..mene odmah u startu odbiju cim cuju..a nekak dodemo do toga..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 07 ruj 2009, 15:09

lulamae je napisao/la:al super je to sto se mozes dogovoriti na poslu

Ja sam starija deset godina od tebe, na žalost :oops: , i radim, na sreću, u državnoj firmi pa se zato mogu tako dogovarati. :mrgreen:
Razmišljamo da nekoga uzemo (zaposlimo) da bude s malim to vrijeme dok ja radim. Razlika u plaći koju bih dobivala pokrila bi razliku. Ja bih ga vodila na rehabilitacije prije ili poslije posla, a mogla bih raditi i ujutro i poslije podne u skladu s rehabilitacijama malog, a onaj dan kada smo slobodni mogu raditi 8 sati kako bih si oslobodila neki drugi dan.
Brine me ono što piše Faith, a to je da ne bih imala više niti sekundu slobodnog vremena.

I jedna opomena mamama djece s pp koje su se malo zapustile kao ja. Ovaj vikend smo išli na more. U subotu predvečer odlučimo otići u Zadar pogledati Pozdrav suncu, a ja si nisam ništa ponijela za obući osim odjeće za po kući (čitaj: još gore od trenirke). Oblačim taj svoj užas od hlača za 20 kuna koje sam kupila na placu, sjedamo u auto i ja kažem mm da nije niti važno kako izgledam jer me ionako neće vidjeti nitko tko me zna. Dođemo do morskih orgulja, a tamo grupa od 40 djelatnika škole u kojoj radi moja sestra. Probam proći neprimjetno, zove me sestrina kolegica koja me poznaje, a ja bih najradije skočila u more od srama. Pozdravljam se s njom i još dvije njezine kolegice koje poznajem, a u pozadini samo čuješ šapat koji se prenosi: "To je Anina sestra.." :oops: Kako mi je bilo neugodno. Čvrsto sam obećala sebi da ću ipak malo pripaziti na odjeću.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 07 ruj 2009, 15:37

ja se ponosim na samu sebe kada sebi napravim osobnu higijenu; eto, skratila sam nokte na nogama (više nema sandala pa je to bilo neophodno) i skinula lak s njih.
Baš sam pričala kolegicama na poslu; nije teško dok npr sjedim i gledam TV uzeti rašpicu i lak za nokte i imati tip-top ruke. Ali, ja nisam osoba kojoj bi to bilo važno, pa mi to niti ne pada na pamet.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Nuna » 07 ruj 2009, 15:47

Ja imam srecu sto moja Pepa spava svaki dan od 13-15 h i ode lec vec u 21.30 h.Tako da ja popšodnevno njeno spavanje iskoristim za sredjivanje kuce ,kuhanja rucka,peglanja,a onda navecer kad ode lec dok brbljam s muzem ili gledam neki film nalakiram nokte,izdepiliram se i slicno.I tako nekako guram da izgledam ok :)
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 07 ruj 2009, 17:30

meni je dragi rekao da izgledam ko dikobraz jer se depiliram samo ako bas trebam :oops: a udebljala sam se kao sto sam bila u 5.mj.trudnoce :oops: mozda nekima smjesno,al stvarno sam debeljuca..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 07 ruj 2009, 18:20

Nuna je napisao/la:Ja imam srecu sto moja Pepa spava svaki dan od 13-15 h i ode lec vec u 21.30 h.Tako da ja popšodnevno njeno spavanje iskoristim za sredjivanje kuce ,kuhanja rucka,peglanja,a onda navecer kad ode lec dok brbljam s muzem ili gledam neki film nalakiram nokte,izdepiliram se i slicno.I tako nekako guram da izgledam ok :)

ja ne stignem urediti kuću, opeglati i kuhati i uređivati se u 2-3 sata kad moj Domi spava....moj posao traje od jutra do navečer i navečer kad legnem u krevet....oko ponoći nakon šetnje sa Gitom totalna sam koma...ujutro jedva dignem glavu sa jastuka..nokti su mi svi u komi, kosa mi je opet skoro do guzice....danas sam kuhala za danas i za sutra, vodila djecu u školu i šetala se sa Domijem i Gitom, pa je došla teta defektolog pa sam trčala po starijeg sina u šk prije 11 i brzo završavala ručak da bi nahranila Domija dok je princ prošetao psa u vrtu i stavila Domija u krevet, napravila sataraš za u škrinju i đem od breskvi i ispekla palačinke....u međuvremenu je došla i princeza pa smo ručali i sad je došao mm pa smo svi večerali....oni odu na nogomet a ja imam brdo suđa i zmazan pod i hrpu veša i cvijeće za zaliti a čekam princezu da dođe i da idemo kupiti bilježnice i pribor za šk. i da zaboravila sam da sam ujutro obavila i dućan i još nekoliko sitnica da ne nabrajam dalje.....sad bi mi trebala lagana fizikalna terapija da bi se udpjela naspavati jer nemogu zbog bolova u leđima :dunno ukratko život mi je u banani.......
sutra još luđi dan jer imam vježbe van kuće na dva mjesta, stariji klinac ima eng. kćer roditeljski, mm će dovesti svoju mamu koja je imala moždani i gotovo je nepokretna jer mora na kontrolu aparata na srcu i šta da vam još govorim....uljepšavat će me u mrtvačnici a ako bude više sreće možda neka teta u domu umirovljenika :lol
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 07 ruj 2009, 21:15

:lol :lol :lol joj plava..svima nam je tak nekak slicno..osim onog dijela o svekrvi (bar meni)..ja cesto odem u krevet tek poslije ponoci jer trebam isto tako zaliti cvijece koje ,mi vec lagano ide na zivce..ne sam o cvijece vec zalijevanje...peglanje..kuhanje isto ponekad za par dana..pecenje kolaca..kopanje vrta ili cupanje korova..kosnja dvorista jer dragi radi od jutra do sutra..ciscenje..igra s malim..voznja po cijelom gradu na terapije..jos sad imam i taj tecaj...gladna sam i umorna vec u 20h :/
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 08 ruj 2009, 06:01

Fakat smo sve premorene i trebao bi nam neki kolektivni godišnji na kojem nebi smjele spominjati svakodnevne obaveze :cool , samo se prevlačiti po nekim masažicama i sl. A do tada, možemo barem maštati :lol ....
Mene uz sve obaveze pere i alergija već mjesec dana tako da niti ne spavam dobro noću, kasno zaspem, rano se budim, nos curi ko lud, ove godine sam odlučila ne trovati se sa silnim ljekovima nego samo pijem jednu vrstu tableta i isto mi je kao i ostalih godina.
Nevjerovatno je kad pogledam koliko toga napravim u danu, a još nisam zadovoljna jer nisam stigla sve, i onda se pitam kuda to vodi, do kad ću moći ovako juriti na sve strane i gdje je smisao svega toga :dunno .
Definitivno mi treba dobar godišnji a baš i nije na vidiku nešto slično.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 09 ruj 2009, 14:07

laBok društvo, evo i nas malo na kavici.Redovno Vas pratim i vidim da ste manje više svi dobro koliko se može to reći i pravo mi je drago zbog toga.
ja konačno uhvatih malo vremena jer kod nas se sve promjenilo.Moje djete je krenulo u vrtić pa smo dobili fizikalnu doma itd
Uglavnom vrtić je super nema ih puno tj ima ih osam ali je pet osoba snjima i ono što vidim stvarno se ful trude. Fizoterapeut radi Bobatha radi i one vježbe koje smo mi dobili od naše fizio pa imaju defektologa ma sve što im treba, a što je najbitnije snjima su stalno djeca iz redovnih skupina pa se tu stalno nešto dešava. Moje djete s obzirom na našu problematiku spavanja sam se ful bojala kak će to biti ali bolje nego što sam i mogla zamisliti. Njima lopov sjedi u kolicima a nas doma zeza, čak mu ni buka ne smeta da malo odkunja :lol :lol .Tete ful zadovoljne snjim a bome i ja konačno malo mira. Ful si zvučim odvratno ali stvarno sam na izmaku snaga, potreban mi je jedan dobar remont.Toliko od nas do iduće kavice vam šaljemo puno :srca
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 09 ruj 2009, 14:50

abegi, pa to je SUPERRRR!!!! :joy
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Lidija » 09 ruj 2009, 21:39

Da li netko ovdje spada u generaciju koja je slušala Azru u uživo?

:mah

A ostalo, odo ja u petak za Opatiju na 24 sata - sama - mislim bez djece i bez muza. A ovo je za..., prepoznat ce se ..... :belji
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 09 ruj 2009, 22:20

Lidija, dobro došla natrag s odmora. Mjesec i pol mora - baš lijepo. Još da je tm bio u fit formi, ali valjda mu je pored kraj bilo dosta odmaranja pa se razbolio.
Ja se moram pohvaliti da mršavim - jer imam gadne bolove u čeljusti i ne mogu žvakati, samo piti. I danas, nakon tjedan dana muke odlučim otići zubaru. U strahu sam da ću morati dane i dane sada obilaziti razne doktore dok ne nađu što mi je, a ja vremena nemam za sjedenje u čekaonicama zbog sebe. Nakon pregleda zubar mi kaže da je uzrok bola umnjak i da ga mora vaditi van, a ja sva sretna. Vidim da me zubar gleda u čudu jer tko se veseli vađenju zuba, a ne shvaća da sam sretna što ću problem riješiti brzo pa makar i vađenjem zuba. Bitno mi je samo da na sebe trošim što manje vremena, jer mi vrijeme treba za moje dijete. Mislim da razumijete o čemu pričam, zar ne? :jadnimi
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 10 ruj 2009, 00:02

joj mami :hug da,razumijem te..ali ako nes trebas,onda trebas..
ja isto tak odgadam odlazak otorincu vec godinu dana..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 10 ruj 2009, 09:26

joj mami ti si ko i moj muž i kod njega samo dolazi vađenje zuba u obzir pa ga svi u čudu gledaju.I ja sam postala takva odgađam zubar ginekologa iako moram napraviti neki zahvat jer su mi moja djeca u trudnoći izazvala neku ranicu tj hormoni ali jednostavno odgađam sve to a i iskreno nemam vremena. Nemam kome klinca ni na pola sata ostavit,bar još ne dok neostane u vrtiću punih 4 sata.Trenutno smo na prilagodbi ali za sad je ok pa se nadam da će se i uskoro i privić.Srce mi se cjepa kad ga ostavljam jer mči izgleda ko alisa u zemlji čudesa, jer sva ta buka puno djece jer cijelo vrijeme tamo dolaze i druga djeca bez pp a on jadničak naučio samo na mene i na mm i na manje buke, pa se ful bojim da mu je to sve previše. Toliko je umoran da jako teško zaspe pa se češće budi nego inače, i ful stenje u snu ma grozno. Izbili smo ga iz cipela totalno ali moram ga nekako iz čahure izvući jer nema mu druge.
Tete kažu da to super i podnosi sobzirom i na vid i na njegov ritam spavanja, uopće im neplače samo se okreće za zvukovima i gleda u čudu svu tu djecu, ma sunce moje malo uvjek je pokazivao jačinu kad je bilo najpotrebnije
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 10 ruj 2009, 10:35

eco i mene na kavici...jutros se probudim sa glavoboljom i nagutam se tabletama jer me često boli glava...odem sa Domijem kod logopeda i u autu mi pozli-tj dobim napad migrene.....ma sva sreća da sam bila blizu pa sam zadnjom snagom iskrcala dijete logopedici koju sam ujedno i prestrašila izgledom...želudac mi je bio u grlu a pulsirajuća bol ma nemogu vam to niti opisati...zatim sam zvala mm-a da dođe po nas....sad mi je malo bolje ali još mi se tresu ruke i boli me glava....morala sam otkazati sve vježbe i sad mi je zbog toga još gore jer znam da propuštam vježbu za Domija...ma mislim koja katastrofa....uopće nisam više sigurna dali ja mogu izdržati više ovakvim tempom...treba mi jedan dan mira i samoće...evo sad se opet plaćem sama nad sobom...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 10 ruj 2009, 10:38

abegi, baš mi je drago da je malenom dobro u vrtiću, prilagodit će se on i bolje nego što očekuješ, samo treba preživjet ove početke. A i predivno je da ćeš konačno imati malo vremena za sebe. Uživaj u prvim danima jer si poslije budeš sigurno natrpala hrpu stvari za obaviti pa će ti i to biti kratko :lol .
Plava, drš se, bit će bolje... jednog dana definitivno.

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 10 ruj 2009, 11:41

Plava :hug
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 10 ruj 2009, 12:45

Plava želim ti odš sveg srca da što prije izađeš iz takvog stanja, jer jako dobro mi je poznat taj osjećaj.Sigurno znaš onu poslije kiše dođe sunce ili sutra je novi dan, glupe floskule ali probaj bar malo vjerovat u to.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 10 ruj 2009, 12:48

Plava je napisao/la:....uopće nisam više sigurna dali ja mogu izdržati više ovakvim tempom..

a šta čemo, moramo.... :hug i da migrena što prije prođe
evo ja sam se sada vratila iz šetnje sa vrtićem... Luka definitivno nemože, bez pomoči, među 25 do 30 dijece sam u šetnju pa ja uskačem, ok to je sada tako dok mogu a predškolska nam je godina koja nam treba biti uvod u školu a što če biti za godinu dana :dunno , baš me ovu jesen hvata panika i strah...

nego, sada vidim na mame u akciji obavjest za zubić vilu ( a mi smo u fazi ispadanja zubića ) i još k tome sutra smo u zagrebu i doči čemo dopodne na Cvijetni trg škicnuti vilu i ako koga sretnem od vas biti ču slobodna i povuči vas za rukav i javiti vam se ;) ....
Faith, Lu... da li čete se motati onuda???
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plava » 10 ruj 2009, 16:02

Eto malo sam bolje ali još sam sva ko u magli i opća slabost...ruke drhte ali da bit će bolje....
Sinoć sam bila na roditeljskoj radionici u psihološkom centru za svoju princezu....i na ulasku vidim ja neko poznato lice ali si mislim ma opet mi se pričinjaju poznate face i uđem i prostoriju i sjednem lijepo i negdje u toku radionice upali mi se kliker "Lidija" pa mislim stvarno, nisam ženu prepoznala ali to može samo jedna prava plavuša....olakšaje mi je bilo što se i ona nije odmah mogla mene sjetiti pa me nije bilo tako jako sram :mrgreen:
Zaključak je bio taj da se nekako uspjevamo pratiti u stopu iako nam to niti nije bila namjera...izgleda da nas naša djeca spajaju u puno više segmenata nego što si možemo zamisliti i naravno to je dokaz da smo mi mame vrlo vrlo slićne....
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 10 ruj 2009, 16:09

flipper je napisao/la:nego, sada vidim na mame u akciji obavjest za zubić vilu ( a mi smo u fazi ispadanja zubića ) i još k tome sutra smo u zagrebu i doči čemo dopodne na Cvijetni trg škicnuti vilu i ako koga sretnem od vas biti ču slobodna i povuči vas za rukav i javiti vam se ;) ....
Faith, Lu... da li čete se motati onuda???

Mi bi išli ali mi je full nezgodno tako rano doći u grad, vidjet ću da li će netko moći ići samnom pa da skoknemo. Znači vi idete? Ajd pošalji broj moba da se čujemo ako budemo tamo :dada

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 10 ruj 2009, 16:23

I još malo da natipkam.... na toj istoj radionici spomenuli su roditelji kako im je važna podrška stručnog tima u centru kako djetetu tako i nama roditeljima a naravno i braći i sestrama....i spoznaja da malo dalje od mene sjedi osoba koja se specijalizirala za dio psihologije koja daje podršku braći i sestrama djece sa posebnim potrebama, potakla me na razmišljanje...kako bi meni i mojoj obitelji bio olakšan život da smo tu podršku primili puno puno ranije...koliko bi nam se kvaliteta života poboljšala...koliko bi frustrirajućih situacija izbjegli i možda ojačali vezu unutar naše obitelji...ustvari ja i moja obitelj žudimo sa takvom vrstom podrške jer praktički u obitelji imamo jedno dijete iznadprosjećno darovito i jedno sa teškoćama u razvoju i oboje su djeca sa posebnim potrebama i naravno treće dijete koje se svim snagama trudi dostići stariju sestru sa jedne strane i uhvatiti što više zagraljaja i ljubavi za sebe pokraj mlađeg brata da mu i to stvara probleme...
I još si razmišljam dali bi i ja i mm imali bolji odnos i čvršću vezu da nam je nekada pružena stvarna podrška nekog od strućnjaka....ovako se bacakamo u moru problema kao ribe na suhom i pokušavamo što bolje zaplivati kako bi svojoj djeci i sebi samima pružili neki "normalan" i sretan život i naravno da se pritom pokušaju nebi utopili.....
Veseli me spoznaja da ipak postoje ljudi koji se stvarno trude kako bi pomogli nama i našoj djeci i da stalno razmišljaju kako se proširiti i poboljšati u korist svima....takve spoznaje meni daju snagu i hrabrost za dalje i zbog tih ljudi se ustajem ujutro i samu sebe tjeram na ustrajnost ....
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lidija » 10 ruj 2009, 21:40

Eeee, plava, plava ....... a bila si kod nas ....... istina jos sam duzna jedan dobar rostilj za podrsku, ali inace se trudim .... :dunno

No, istina, nisam te prepoznala odmah, ali nisam sigurna koga uopce prepoznajem ovih dana .... :mrgreen:
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 10 ruj 2009, 21:44

pa nisam niti ja tebe odmah prepoznala...a meni je lakše pamtiti tebe jednu, nego tebi mene među stotinama koji su možda prošli kroz udrugu..ali nema to veze bitno da se jesmo prepoznale.....
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 11 ruj 2009, 05:56

Plava je napisao/la:Veseli me spoznaja da ipak postoje ljudi koji se stvarno trude kako bi pomogli nama i našoj djeci i da stalno razmišljaju kako se proširiti i poboljšati u korist svima....takve spoznaje meni daju snagu i hrabrost za dalje i zbog tih ljudi se ustajem ujutro i samu sebe tjeram na ustrajnost ....

Plava :dada sve si ljepo napisala...
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 11 ruj 2009, 17:33

prvi glas o zubic vili..tak da nemam pojma o cemu vi :dunno a vjerojatno je sad vec i kasno...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 11 ruj 2009, 17:57

Ma bila je zubić vila na cvjetnom danas, mi na žalost nismo otišli jer nitko nije mogao samnom...
Bit će valjda još koji put...

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 18 ruj 2009, 15:33

Ja sam izvaila zub u utorak no Zubić vila me nija posjetila i duboko sam potresena. :place
Zbog problema sa zubom smršavila sam 2 kg, pa je tuga ipak manja. :naughty A u želji da nastavim s mršavljenjem nakon što je tako dobro krenulo kupim si Herbafast - kapsule za mršavljenje. Malo sam se stresla kada sam vidjela da su proizvedene u Kinu, mislim tko zna čega sve nema u njima (olovo, živa i sl) od čega ću definitivno i konačno smršaviti. Popila sam pola kutije i jučer krenem u nabavku nove, da se nađe. Apotekarka mi kaže da su baš naručili i da poslije podne treba doći. Danas odem u drugu apoteku. Apotekarka daje isti odgovor - naručili smo i danas treba doći. No, u toj apoteci radi moja susjeda, dolazi iz skladišta i čuje razgovor i kaže mi da su kapsule zapravo povučene na analizu sastojaka i nisu više u prodaji jer je bilo dosta nuspojava kod budala koje su pile te kapsule kao i ja. Pa ako netko ima doma Herbafast i pije ih, preporučila bih da odmah prestane.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 18 ruj 2009, 16:35

Joj MaMi ti si meni prezabavna s tim silnim tabletama za mršavljenje :rolf , ja bi bila jako sretna da sam na tvojoj kilaži :drink .
Nemoj se čuditi što Zubić vila nije došla, starijima od 18 dolazi drugačije: odeš u dućan i odabereš nešto, platiš s muževom karticom i onda on to "riješi" sa Zubić vilom. Ja tako odaberem nešto i kad samo popravljam zub a kamoli kad vadim, onda to mora biti nešto ozbiljnije što naravno Zubić vila onako nježna i krhka ne može ni donijeti, a bome nebi ni stalo ispod mog jastuka :naughty .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.