Dižem temu, jer poslije samo 3 godine moram OPET u kupovinu mašine.
Naime, zbog nedostatka prostora u kupatilu svojevremeno sam kupila Aristonovu 2u1 mašinu. Totalni promašaj! Iako sam i tada bila svjesna da to nije najbolje rješenje i da ne mogu očekivati maksimalne performanse, barem ne pri sušenju, nisam imala drugog izbora. Sad mi je definitivno pukao film i odlučila sam da mijenjam.
I tako se ja zaletim da kupim 2 zasebne mašine sa gornjim punjenjem, jer je to jedino što može da mi stane u dati prostor, kad 'oćeš vraga - nema nigdje sušilice sa gornjim punjenjem! Gledam web sajtove proizvođača koji se kod nas prodaju i nema. I šta sad da radim? Ne mogu staviti 2 mašine jednu na drugu jer mi je bojler iznad. Ne mogu jednu usku i jednu široku pored, jer fali 5-6 centimetara prostora. Dvije uske bi mogle ali ne postoji (?) takva sušilica. Ostaje mi ili da rušim i prepravljam kupatilo ili da se odreknem sušilice. U stanu nigdje drugdje nemam zgodno mjesto da stavim sušilicu, osim da pravim ruglo i da smeta.
Pitanje: ima li neki tehnički razlog što se ne prave sušilice sa gornjim punjenjem? Ako ima nade da to nađem u narednih godinu dana onda bih sačekala sa kupovinom. U suprotnom moram opet da vagam opcije i pravim kompromise. Ta Bloomberg koju ste pominjale nema kod nas.