Sada je: 17 kol 2026, 17:53.
Moderator/ica: Hajdi

Ovako je lakse 

misliteljica je napisao/la:ali dosta mi je hodanja na prstima po cijele večeri taj sat dva što imam za sebe.
misliteljica je napisao/la:O. ima svoju sobu, odmah do naše. Ofarbana i uređena baš za njega. Od rođenja spava s nama u sobi. Sad ima skoro 6 mj. Po noći se budi 1 put, ali se ja i dalje budim jedno 6 puta čim se on okrene, a on se promeškolji i spava dalje. S 4 mj sam ga probala prebaciti u njegovu sobu. Zaspao je navečer, u ponoć se probudio i udri u plač. I tako 3 puta zaredom, ja uspavam, stavim u krevetić, on se probudi i plače. To inače nikad ne radi, znači shvatio je da nije samnom u sobi.
Kakvi su vaši savjeti? Sad mi je žao što sam to propustila napraviti odmah čim je došao iz rodilišta. Ali znate kako je, buđenje za cicu x puta, pa provjeravanje dal diše....
Svaki savjet je dobro došao.

Želim ga prebacit i to će se dogodit, samo ne znam kako?

(nisam mislila da će se to ikad dogodit)Ja mislim da je za dijete dobro da bude u svojoj sobi.

Neka djeca već od rane dobi čvrsto i dugo spavaju i zapravo je svejedno u kojoj su sobi onda - s roditeljima ili odvojeno. Neka se bude kad su s roditeljima, neka se bude kad su u drugoj sobi jer ne osjećaju blizinu roditelja.
Nema tu univerzalnog rješenja, isprobaj kako funkcionira odvojeno spavanje pa ćeš valjda biti pametnija.
Ništa loše nećeš napraviti ako prebaciš dijete u drugu sobu, još manje ako ga vratiš natrag u svoju, jedino je loše ako ćeš tražiti grešku u sebi, što si napravila krivo jer nisi ništa, ne može se dijete isprogramirati.

Krumpirić je napisao/la:misliteljice, meni si kontradiktorna, rekla si da ne spava mirno u svojoj sobi, jer se boji kad te nema, a sad kažeš da spava mirnije u svojoj sobi, jer se ovamo budi zbog tebe?

Bubidea je napisao/la:misliteljice, koja je tvoja misija ovdje, zapravo?
jel netko procitao sve njene postove?
posjedanje, dohrana, spavanje u vlastitoj sobi....
sve radi po svome...sto je ok (njena stvar), ali nije ok doci na forum, ukljuciti se u raspravu i bahato odgovoriti - sto te briga kako ja radim, ja cu napraviti po svome, svako zna najbolje za svoje dijete i sl. stvari
zasto onda uopce ovdje postas?
da bi izrekla svoje misljenje koje se razlikuje od svih preporuka???
da bi se svadjala????
ja tebe ne kuzim, ja sam ovdje da nesto naucim,svaki savjet saslusam i izvucem nesto dobro iz svih tih savjeta
ne odbijam kategoricki svesto mi se kaze
da je tako, onda bih mogla utrnuti komp, jer ne bih vidjela smisao trosenja vremena na ovo ovdje kuckanje

Krumpirić je napisao/la:ako tamo mirnije i ljepše spava, to je skroz druga pjesma

Ne osuđujem,ali i ne razumijem zašto žuriti s tim "prebacivanjem". Ja osobno ne bih mogla mirno spavati kad bi mi tako mala beba bila sama u sobi...Imat će kad...

Mislim da je bolje jer na neki način smetamo jedan drugome.
i ja mislim da je za dijete dobro da je u svojoj sobi. za bebu ne.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.