Sada je: 14 kol 2026, 20:35.
Moderator/ica: nadicab

Pa kada dođe muž kući, ista stvar.

, ne moramo piti terapiju do daljnjega!

. Imam osjecaj da ce mu to sve samo jedan dan sjesti na svoje.
, a sad mu stvarno jos ne trebaju cipelice.
i kad izađemo još jeca dobrih 15 minuta. i tako već mjesecima. sa mnom doma nije puno bolje, vježbamo češće, ali kraće, pa ipak ponekad i surađuje, ali uz negodovanje.

nadam se da u utorak na vježbama neće bit pogoršanja. imamo tad i neuropedijatra....

Znači držiš ruke na nadlaktici i spuštaš prema dolje.

i mi smo vježbaći.vježbamo od 3mj.dijad.distoni-hipotoničan.sada nam je 11 mj,polako napredujemo,al zbilja polako.prije uz smijeh,sada uz plač koji traje 45 minuta i tako svaki dan.čim vidi tetu vježbalicu na vratima počme i ne staje dok ne zatvori vrata i ode.strašno.
nevenera je napisao/la:prijavljujem potpunu nesuradnju kad je vežbanje u pitanju u zadnja 3 dana. ne reagira uopće. mašem s igračkicom pred nosom mu a on ništa, okrene glavu. vježbamo samo ono što ne zahtjeva njegovu inicijativu, dizanje, trbušni položaj i sl... ako ga ostaim sama s igračka sve ok. ah.... štrajk

Od svojih najbližih nemam više nikakve podrške i razumijevanja, mm se ljuti kaj ga nerviram itd. Da ne dužim skulirala sam se i krenula dalje. Po novim pravilima, i već se danas osjećam bolje, i trudit ću se da tako ostane.
. Mi te razumijemo i znamo koji trud i napor ulazes u vjezbanje i mene takodjer ljuti kad netko sa strane to ne cijeni dovoljno. Jos kad se radi o najblizima, a joj. Valjda ce i to sjesti na svoje mjesto, nadam se da ipak nije tako mislio. Bitno je da si danas vec bolje. 
Bambi je najslicnija cipela Valekovim, a vidim da njih Polovine preporucuju mada ja bas nisam ljubitelj tih jacih ulozaka, barem ne za "zdravo" dijete 

U 5 mj.Obje ruke su ispružene prema naprijed, dakle ravne u laktovima i oslanja se na otvorene šake. Iz tog položaja može " zaplivati", tj. glava, prsni koš i ruke su odignute od podloge, kao i potkoljenice kojima izvodi pokrete kao da pliva. Izgleda kao da se klacka na trbuhu, gdje je glavna težina tijela.Dakle dijete mora imati stabilan , opisani, potrbušni položaj, i kratkotrajno prelazi u plivanje.

MaminMacak je napisao/la:Uopce ne izvuce ili ne izvuce odmah? Moj izvuce kad mu ispred njega stavim igrackicu.
roka470 je napisao/la:Kiss, dobrodošla, pozdrav malom Adrianu. Nemoj se brinuti, krvareje 1. st nije teško oštećenje, i uz vježbe ćete sigurno brzo napredovati.Galant je refleks, koji je normalno prisutan od 0-4 mj, a nakon 6 mj starosti se smatra patološkim. Pod grasp šakica i stopala se smatra refleks hvatanja šaka i stopala, na šakama se nakon 6 mj smatra patološkim, a na stopalima tek nakon 12 mj je patologija.
Ovo što opisuješ kao nestabilan položaj na leđima, kada ga kao povučeš u sjedeći pa naglo spustiš a on raširi rukice, to je Mooroov refleks 1. faza, koji je također već nakon 4 mj trebao nestati. Ali svi ti refleksi kod neurorizične djece mogu duže perzistirati, a kako se budu vježbama " uklanjali" patološki obrasci kretanja, nestat će polako i ti takozvani primitivni refleksi.

MaminMacak je napisao/la:Kiss, onda su Adrijan i Toma taman podjednako stari (kad se gleda vasa korigirana dob), a vidim i motoricki su tu negdje.
I Tomi ponekad rukica zapne, nekad ju cak ni ne uspije izvuci, ali uglavnom uspije.
No racunam da mu je taj okret nov i da ga ne mora svaki put savrseno odraditi. Glavno je da se ne izvija.
.
Baš se veselim kaj ćemo se i upoznati. Još me podsjeti par dana ranije nego kaj idete, pa se dogovorimo.

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.