Sada je: 01 ruj 2026, 01:06.

svjeza krv nakon nuzde

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

svjeza krv nakon nuzde

PostPostao/la swenova mama » 25 lis 2009, 10:05

Kod manjeg, dakle 3 godine, u zadnjem tjednu u nekoliko sam navrata (3 puta-) nasla krv nakon stolice. Nekad je nema.
Rijec je o krvi koja se obrise, iza toga nista ne kapa, curi, tocno ostaje na kraju, za brosanje guze. Svijetlo je crvena.
Na toalet ide svaki dan, jednom do dva puta, kaki, dakle, svakodnevno, imam osjecaj da mu je stolica malko tvrdja no inace, ali ne prestrasno. Malo se napne kad kaki.
Trazila sam da mi pokaze guzu, da "napne" kao da kaki, guza mu nije nista posebno ni crvena, nema nikakvih ranica, u stvari, ne vidim nista.
Cula sam se s pedom, kaze da to najvjerojatnije nije nista zabrinjavajuce.
Svejedno umirem od straha. :/
swenova mama
Sveta krava

Re: svjeza krv nakon nuzde

PostPostao/la olja » 25 lis 2009, 10:08

Da nisu popucale kapilarice? Kažeš da je stolica nešto tvrđa - možda neko minimalno pucanje onih unutrašnjih hemeroida (to svi imamo, samo što neki imaju problema, a drugi ne).
Ostalo stanje ok?
Pokušajte omekšati stolicu kako bi vidjela da li se uz omekšanu stolicu rjeđe javlja :hug
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la swenova mama » 25 lis 2009, 10:12

Ostalo stanje ok?

ma sasvim je ok, nista ga ne boli, ne boli ga ni kad kaki :dunno nema temp, normalno se ponasa uz ludu majku.

Ne znam za kapilare, sta ne bih vidjela da je to popucalo? :conf
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la olja » 25 lis 2009, 10:18

ma mislim da sam citala ranije tu na bubini o slicnim problemima.

evo:
viewtopic.php?f=41&t=52573&p=1852141&hilit=hemeroidi#p1852141
viewtopic.php?f=41&t=28855&p=991072&hilit=hemeroidi#p991072

pitaj pedicu svakako, radi svog mira. nadam se da nije nista.
olja

PostPostao/la Krumpirić » 25 lis 2009, 10:25

hemeroidi unutarnji
kapilarica
fistula malena
mislim da nije ništa opasno ako je svježa krv i u tako maloj količini.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la damdam » 25 lis 2009, 10:41

swenki, meni se to zna dogoditi. ne malom, nego meni. točno ovako kako si napisala. i sve ok.

znam da si zabrinuta, zato šaljem :hug
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la swenova mama » 25 lis 2009, 22:22

zabrinuta je cisti understatment. Ovako sam :strah :strah :strah
kakio je danas predvecer. Nista na papiru.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Kris2 » 25 lis 2009, 22:31

Ovako i meni djeluje da je tvrđa stolica (i meni isto, ne djeci, se znalo ponekad desiti). Ko što je netko rekao nek jede nešto da se malo omekša stolica i prati ...
Kris2
Danadadila

PostPostao/la olja » 25 lis 2009, 22:36

Jesi procitala sta kokomamac pise na jednom od ona dva topica sto sam stavila:
friska (crvena) krv je sa samog kraja probavnog trakta (neprobavljena, pa je crvena).

meni to totalno ima smisla.
Daj mu, ne znam, sljive i sta vec na njega djeluje kao lagani laksativ. I povecajte unos tekucine, tj. vode.
Ma dobro je da nema toga stalno :hug
olja

PostPostao/la mirnela » 26 lis 2009, 00:06

Prvo da uopče zahvalim na odgovorima koje ste mi dali u ovom topicu viewtopic.php?f=41&t=52573&p=1852141&hilit=hemeroidi#p1852141

Samo da na kraju napišem da smo bili kod pedijatrice i ona je rekla isto što je navedeno i u vašim postovima: da je vjerojatno zbog malko tvrđe stolice došlo do pucanja površnih kapilarica... pa usljed brisanja na konačnom - čistom - papiru ostaje maleni trag svježe krvi...

tako da se više ne brinemo :dada
pa ukoliko zaista nema nikakvih drugih popratnih pojava tipa oteknuča, podljeva, hemeroida, crvenila ili slično predlažem da i vi mirno odahnete ;)

al držim fige i da što prije prođe (nama u međuvremenu je)
:mah
mi žene ponekad i šutimo... no, to nikako ne znači da i onda nemamo kaj za reći... slika
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † Sanika » 26 lis 2009, 00:59

sw mama ja bi mu dala probitok da se stolica regulira pa pratila stanje

:kiss
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la suzica » 26 lis 2009, 08:30

swenki, odite proktologu da se smiriš :hug
suzica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la babalu » 26 lis 2009, 09:44

SW :hug i ja bi rekla da su kapilarice,imala i ja i to fest,prosla komplet pregled(nikad vise) :strah i na kraju mi rekli da su zilice!!
od tog tiskanja mu popucaju,samo mu omeksaj stolicu i prati,sve bu u redu :dada
babalu
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rogue » 26 lis 2009, 22:56

ako je žarko crvena boja onda nemas razloga za brigu
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la swenova mama » 30 lis 2009, 12:37

bili kod dr-a nekakva ragada, fisura na 12 sati- tako on rece. Dao nam sirup za omeksavanje stolice (smokva- sljiva), puno tekucine i zabranjene banane i cokolada. Jucer mu dajem kockicu cokolade, kaze on ozbiljno, doktor je rekao da ne smijem :)
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Kris2 » 30 lis 2009, 12:52

doktor je rekao da ne smijem

Ovakav je moj kukavac :)
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Miki » 30 lis 2009, 13:19

baš sam ti htjela napisati isto što i ostale cure - i nama su rekli da kad je krv crvena da nije zabrinjavajuće (ali u potpunosti shvaćam tvoj :strah jer sam se osjećala isto)

i dan danas nam se zna dogoditi da ako je jako tvrda stolica da nađem trag krvi na papiru.

trudimo se držati stolicu što mekšom
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la mirbi » 30 lis 2009, 14:56

Kod dice su česte povrede guze, iznutra. Pogotovo ako imaju tvrđu stolicu. Moja je Rea često ima, ali kako ne nosi pelenu, ne vidim kakav je 'rezultat'. Ali joj, kad dođe gadno, dam taj sirup od smokve i šljive. Ne dajem čokoladu i bananu.
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la olja » 30 lis 2009, 15:07

Dobro je, vidis da nije nista strasno :hug
Sta on kaze, boli li ga ista?
Zlatan je -
doktor je rekao da ne smijem
:)
olja

PostPostao/la swenova mama » 03 stu 2009, 14:06

njega nista ne boli, ni kad kaki, samo se malo vise napreze.
Zadnja tri dana nema krvi nakon stolice, sav je sretan zbog toga, kaze daj mi cokoladu, vidis da nema :)

neki sam info dobila da se to cesce dogadja kod djece koja ne znaju tiskati, pa tiskaju krivo, u laicevoj na odjelu gastroenterologije im stave nekakav baloncic pa gledaju kako tiskaju, ako tiskaju krivo, onda ih uce kako tiskati. Ovo nakon nekolicine ponavljanja fisura.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Marto » 19 sij 2010, 01:10

E baš sve ovako kako kaže Swenova mama i kod nas, super da sam našla ovaj topic!
Dakle, Zmaj, 3g, u zadnja 2 do 3 mjeseca pojavila se krv na papiru nakon kakanja, nekih 5 do 10 puta maximalno. Zadnji misec većina toga. Trudim se ne brinit jer sam skužila da pije manje vode, stolica mu je ponekad pretvrda, papirom nemam šta obrisat, krvi jako malo, svijetle, ponekad prođe dan, a da se ne pokaka, pa kad taj dan priskoči, sutradan bude krvi. Pretpostavljam od pretvrdog govanca. Al danas je npr. bilo dosta i to kod mekog. :dunno
Već sam pitala pedijatricu, kaže da je to normalno, da ne brinem. Ukinili mu čokoladu jer mu je tata daje svakodnevno. Čitam da kažete ne i banane, ja mu je smixam sa kivijem i jabukom pa mi od toga fino kaka, tako mu se trudim regulirat probavu. Jede mi i dosta povrća (blitve, kupusa, brokule) i juha (riblje i od mesa). Obožava rižot i manistru na pome, to vjerojatno stiska, al ne mogu mu baš sve zabranit, krenila sam od čokolade i tvrđih sireva u kojima bi se ugušija od ljubvi da može.
Primjetila sam i sitne ranice oko dupeta, velike ka ubodi iglom, točkice. Vjerojatno pukne od naprezanja? Ipak, glupo mi je ignorirat pa idem (priko veze) kod šefa pedijatrije na pregled preksutra, možda nas on uvjeri da ili nije ništa, ili nas di pošalje. :dunno Kažem, mislim da nije ništa, al opet mi nije drago da se krv pojavljuje i nemam hrabrosti to ignorirat.

Edit: Mala jede šta i on, i više toga, a kaka ka tica! ;) al nismo svi isti. Bojim se da ne krene ka kod mene, sa 4 i po godine sam završila u bolnicu jer nisam tila kakat, oduvik sam (pa i danas) imala tvrdu i neredovitu probavu. Jel moga šta dobro naslijedit? Pamet, npr.? :naughty
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Marto » 20 vel 2010, 01:09

Samo da javim, da znaju mame koje će eventualno jendom potražit savjet na ovom topicu:
mi smo išli kod još jednog pedijatra po savjet, a on nas je poslao kod kolegice gastroentrologa. Sve smo joj pojasnili, ona je pipkala drob, pogledala guzu, ustanovila da se ne radi o hemeroidima i spomenila fistulu. Uglavnom, rekla je da pripazimo na prehranu, te da na taj način reguliramo probavu. I da guzu mažemo kremicom kako bi koža bila elastičnija. Dakle, nikakve pretrage nismo radili, sve ok.
Problem se još javi, tu i tamo na papiru ugledam malu točkicu krvi, al puno rijeđe jer pazimo da ode kakat svaki dan, pazimo na unos čokolade, povrće koje je ionako jea, sad jede još češće, a rižot koji obožava mu dajemo nešto rijeđe. :dunno
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Neda3kids » 22 vel 2010, 14:45

Mi imamo sličan problem.
Jučer sam joj gledala guzu, i vidla da ima rez izvan gure, od otvora analnog prema kičmi, možda 2 mm dug, i da se koža rapukla. Ne znam čime mazati.
Pretpostavljam da je tu problem, da zato ima krvi (svježa je, svjetlo crvena i nema krvi nakonšto obrišem nakon kakanja skroz do sljedećeg kakanja) ali se pitam čime bi to mazali. I da li bi pomoglo da sjedi na maloj dasci, a ne propadne na velikoj s guzom u zahod :conf :conf
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MON » 22 vel 2010, 14:51

Neda, ja sam nekad davno sve probleme ispucale kože rješavala onom Fissanovom kremom sa cinkom. No možda postoji i nešto bolje. Mada mi zdrav razum govori da bi svaka krema ili čak malo ulja pomoglo da na tom mjestu koža bude elastičnija. Jedino ako se crveni, tj ako se malo upalilo. Onda možda bepanthen? I da, možda bi bilo lakše na manjoj dasci.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la swenova mama » 22 vel 2010, 21:58

nedo, nama rekli u klaicevoj da je najbolji melem za to ili obicna pavloviceva.
nekoliko je osnovnih pravila
- ne davati nista sto zatvara
- svaki dan neizostavno imati stolicu (kod nas se vidi da zadrzava jer kad ga god posjednem, moze kakiti)
- piti puno tekucine da se stolica omeksa
- moze se dozvati u pomoc sirup od smokve, sok od sljive , pa cak i prolak
- otprilike tri tjedna treba da fisura zaraste, ali i kad zaraste nije jamstvo da se nece ponovno pojaviti- neki su tome skloni

Ovo sto opisujes to je upravo to.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 23 vel 2010, 11:20

Nedo, iz osobnog iskustva: ako ti dijete stane na malu daskicu, svakako je na nju posjedni. Ako joj je guza prevelika za malu, onda obavezno podmetni nesto pod stopala (one male stengice pa plus par knjiga ako treba jos) da ona moze tezinu staviti na noge i da ne visi u wc.
Sto se kreme tice, ja nikad nisam nicim mazala.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la mamashnita od noje » 23 vel 2010, 11:31

u vezi ovoga sto likica pise, moj je poceo, samoinicijativno, cucati na dasci od wc-a kako bi mu bilo lakse i kako bi imao veci otpor.
stalno tako kaka.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Marto » 23 vel 2010, 14:56

Prvo da odreagiram (iako niko nije primjetija, ili je, pa me nije ispravlja ;)), napisala sam da nam je rekla doktorica kako je riječ o fistuli- lapsus, mislila sam na fisuru naravno.

Neda3kids je napisao/la:Mi imamo sličan problem. Jučer sam joj gledala guzu, i vidla da ima rez izvan gure, od otvora analnog prema kičmi, možda 2 mm dug, i da se koža rapukla. Ne znam čime mazati.

E baš ovakve reziće ja nalazim njemu skroz uz analni otvor kad se pojavi krv. Mm je bija sa malim taj put dok doktorice pa je prihvatija odgovor da se triba mazat kremom (ja bi sigurno pitala kojom ;)), pa ja mažem JGL onom kojom sam mu mazala prije dok je nosija pelene. Ne može štetit, glavno da tkivo omekšava.
Mislim da je naš problem i u tome šta Zmaj nema vrimena za kakit. :dunno Čeka, čeka i onda strka KAAAKI MI SE, jedva ga posjednem (na daskicu pa na wc, al nema taj oslon za noge, pametno mi zvuči skroz :dada mogla bi nešto potražit) i govance je već vani. Ponekad kad vidim da prolazi dan, a da nije kaka, odvedem ga i poslin malo igranja najčešće se dogodi kakanje, znači jednostavno odgađa taj čin, pa mi je ogično da se do sutra skupi toga dosta, em bude tvrđe, em veće i otud krv...
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 23 vel 2010, 15:09

MORA imat nesto pod nogama, inace koristi potpuno pogresne misice.
Ako nemas nista, podmetni svoj dlan.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Neda3kids » 28 vel 2010, 21:19

Samo kratki izvještaj.
Stavili daskicu na zahod, klupčicu i enciklopediju medicine pod noge i - dvaput obavili sve bez krvavih tragova.
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.